Pages

24 January 2013

E-Day pic from OP


Assalamualaikum semua..masih xterlambat nk hulurkan Salam Maulidur Rasul kepada semua blogger2 tegar..semoga kite sentiasa berselawat ke atas junjungan besar Nabi Muhammad s.a.w ;) korang buat ape cuti semalam ? diy diy diy ?? hehe..

Lately ni bnyak bende nk story kt blog tp malassssnyerrr ya rabbb ! nk kate xde mase, bnyak je mase..sebenarnyer dah terlalu bnyak gmbr terlalu bnyak cerita smpai tatau nk mulekan cter tang mane..tu yg penyakit M dtg tu..tp yg ni nk share jgk la memandangkan OP mase E-day cik fadh ritu da kembali ke Malaysia setelah hampir sebulan di Indonesia..fuhhhh rase kejap je padehal da sebulan rupanye bertunang..bolekan masing2 xigt da sebulan so cik fadh n cik JM xwish pown antra 1 sama len..hahaha..xromantik btol !

Meh cik fadh share skit beberapa keping gmbr..ni gmbr pown OP cik fadh upload kt FB..so kiter kidnapp dululah..











Bile tgok gmbr2 dr OP ni semuakan, adoiiii sume salah mata la ni sbbkan mata kabur dan xdpt tgok keseluruhan wajah dgn terang, rupenyer pakai awning tu mcm kulopppp je..pastu tudung sarung awning tu ptotnyer pakai bahagian leher tu kedepan kn skit..ni tidak, ke belakang smpai melambakkkk double chin iuolssss !! hukhuk..n then baju tunang tu mmg xfit langsung dkt badan..rase mcm ok, tp bile tgok gmbar mcm besar je..esp bah. dada..kembang kembanggggg ! so ape nk buat?? nk repeat majlis tunang?? kalauuu bolehhhh mmg nk repeattt again !!! tp xmungkinnnnn lah..hahahha...

BFF ain (MUA) cik fadh siap suh repeat majlis sbb die xtau cik fadh n bff lain bt outdoor..die nk joinnn ! haha sory sayang...kalo bole repeattt mmg i nk repeatttt..kiki..

TQ bnyak2 pade kak Nisa Alwy, fadh suke semua pic2 nih..nk tgok hasil kerja OP cik fadh bole review dkt sini  Lensa Nisa Alwy . Pakej yg cik fadh dpt ni sgt2 berbaloiiiii, murah n menepati kehendak..;)

22 January 2013

Teaser : full of activity !

Dinner & Dance 2012

Happy Bon Bon 70's

Event yg same, majlis yg berbeza..orang pown berbeza..
pleaseee jgn gelakkan muke tunang cik fadh yg mule2 macho tp 
next event da jd sebijik muke ayah cik fadh !!

kahkahkahkah ! (opss..)

14 January 2013

BFF di JB !


Assalamualaikum semua..huhhh sentiasa tercari2 idea tuk di isi di blog ni..ermm dah jd B2B tp lom ade feeling2 nk fikirkan persiapan perkahwinan..selagi xnmpak tarikh selagi tu buat dunno je boleh? hehe..so hidup diteruskan mcm biase lah cuma lately ni mmg agak2 sibuk sehingga masa untuk diri sendiri tu terlalu singkat..semuanyer kerna TANGGUNGJAWAB ! yeahhh..smpai demam2, smpai xde suara..mmg worst keadaan diri sekarang tp experience ni sumer sgt bermakna..lagi pown da nk masuk 2weeks, demam dtg time mlm je..siang segar bugar..simptom?

Last saturday n sunday adalah hari yang paling2 hectic fadh rase..Melaka > JB > Melaka > KL > Melaka..only 2 days ! whoaaaa best, sbb dapat jmpa kawan2..sambil keje smbil gathering..no stress at all !

jom g JB dulu !

satu kelas zaman diploma n smpai sekarang still bersama sbb menceburi bisness yang sama..padehal dulu xgeng ! (masing2 ade group sndiri) hihi..

tunang saya +__+ n tunang cik yusmawati ;)


Trun JB bukan selalu, so smbil bekerja smbil rojer kawan2 lama nk jmpa ! rendu sgt..Alhamdulillah semua dapat spent time mase walaupun sekejap..dorang dtg saat2 fadh masih sibuk dgn kerja..tp jmpa2 pusing2 balik mcm gathering budak2 poli pd pown ade gak..99% bek laki bek perempuan asalnyer budak Poli PD..best ! dpt jmpa BFF sy dak keding (tika) dan dam timbun (noey) ni pown da mcm syorgaa dah..lame sgt xjmpe..eksaited ! 

dak noey ni paling rendu nk jmpa..sbb kami kt fb ke kt mane2 ke keep in touch selang 2 hari..
die kata kalo x text o pm fb cik fadh mcm xlengkap hidop die..haha..kemain !

us ! 

we all plan nk g legoland..tika dah beriye2 dah ajak ni smpai sanggup tunggu cik fadh..cik fadh pown da eksaited, xpt masuk, dpt g main entrance pown jadi lah sbb kalo pg pown maybe da lewat petang tp at last kerja cik fadh xsettle2 lagi then ckp kt tika terpaksa hold dlu, n promiseee cik fadh akn nek JB lg nnt khas tuk jalan2 dgn die je..in sya Allah..so kami sempat minum2 je jmpa kt JJ Taman U..


At night, faizal n ain bawak kami makan di Permas Jaya, Senibong..ala2 umbai melaka jgk..layan seafood kt sini..tmpt die nice..bnyak hiasan lampu n pelbagai2 variasi seafood ade..kalo kt Umbai melaka, kite jmpa lampu kalimantang je..hehe..



kegilaan kami..all partner2 tersayang ;)

pic makanan ade kt fon cik JM la..xpat nk share kt sini..makannyer 9 orang je, tp order mcm 20 orang nk mkn..tersandar2 masing nk bg ruang kt perot..tapi tapi tapi kt sini semua lauk tawar la! ikan steam tawar, 3 rase tawar, ketam sambal tawar, tomyam tawar, udang tawar, sotong tawar..eh ape hal ntah ? tp ade 1 botol atas meja tu, kitorg aspect tu garam..tp semua xtry plak botol tu..so redhooo je makan lauk2 tawar melesirrr tu..haha ..kos semua? mahal memamg mahal ! cuma tatau je sbb salah sorang dari kami belanja tp sorokkan jumlah..yg penting muke die kata mahal jgak !..haha semoga murah rezeki tuan empunya badan..aaminnnn


Kerja da settle, perot da kenyang, mata pown da stimmm je..tgok cik JM ! hihi..so we all pown balik Melaka & Seremban mlm tu jgk..have a safe journey..alhamdulillah..penat tp happy..

Ahad nek k.l plak tuk sharing partner..suara ada xde pown, tetap semangat nek pentas tuk sharing ngan others..serious till now, i'm really enjoy wif my bussines..diam xdiam da hmpir setahun..and alhamdulillah segalanya berjalan lancar n running lajuuuuu giler..;) rezeki nk kawen..in sya Allah..

@Pavillion
dua orang mamat ni mmg xde segan silu..baju da nk same pown masih hidung tinggi nk amik gmbr berdua dgn penuh angkuh !! ishhhh

end~



10 January 2013

musim sakit?


Sekarang mmg musim sakit lah kan..ramai yg deman, yg batuk, yg selsema yg sakit ngada2 dan tidak lupa ramai jugak yg sakit untuttt (mata)..hehe..cik fadh ni alhamdulillah sihat lagi setakat ni..hr tu mcm nk ke arah selsema, tp mcm nk jd xjd je selsema tu sbb cik fadh gigih menghembus kot..selsema baru nk bt stok, da kene keluarkan abis..tu yg xjadi selsema tahap akut kot..haha kotor btol !

Demam pown kadang nk serang jadi xjadi je..bdn dah rase dedau, tp sbbkan rutin harian yang aktif, demam tu mcm nk lekat xlekat je..batuk tu ade jgk kadang2, tp bunyik batuk tu ala2 mengada-ngada skit..mls nk layan ! tp mmg btol, cik fadh ni susah sakit..alhamdulillah mungkin antibody kuat..da 2tahun berkhidmat, belum sekali pown MC ataupun EL..itu satu pencapaian yang terbaik cik fadh rase sbb last year ade je cik fadh kene demam dlm 4 hari, tp ntah kenapa bdn ni GAGAH g kerja..lagi satu mungkin sebab cik fadh punyer perangai yg xsuke pg klinik..sbb nk jmpe doc tu rase segan lah..peel ape ntah..mcm malu sgt ! padehal mmg sakit ni, lain la org xsakit, jmpe doc bt2 sakit sbb nk MC..ermm segan, tu je yg cik fadh fahamkan diri ni..haih !

Tapi smlm kalah jgk akhirnye..tp sakit ni bukanlah melibatkan antibodi pown rasenyer..ni mungkin sbb terlalu banyak bercakap sehinggan melebihi kuota yang ditetapkan..hahaha..ye la cik fadh ni org bisnes, company da lantik jd advisor, so cakap cakap cakap je la kejenyer..best rase bile dpt share cakap2 ni ngan orang..rase semangat walaupun suara da tahap bunyik tak bunyik je..haaa hamikkk pg td bangun terus bisu ckp dengar xdengar je..tonsil mcm bengkak sbb nk telan rase sakit..inilah penyakit yg ditempah sendiri..mmg kalah, antibodi kuat mane pown xguna..mesti KALAH !

Buat panggilan pd bos, bos xcam...ckp pown mcm tertanya2..cik fadh ckp "En.W***, ni sy lah PA En.W***" grrrrrr.."awak xsihat ke?" "hahaha, sy sihat tp Tuhan nk trik nikmat bersuara sekejap..sy redho"..

Ramai kata suara mcm Ella la..cik fadh cm pelik, kenape suara garau2 bunyik ala2 Ella?? Ella tu mmg ratu rock, tp suara die merdu n serak2 basah skit kot ! ade ke samekan suara cik fadh yg kedengaran tidak, siap putus2 ni ngan Ella..haha typical rock namenyer..huhu..

motip up entry ni?? sbb xboleh nk ckp banyak2, so bebel2 kt blog je..lgpown lame xletak pape entry kt blog..suam2 kuku je tgok, sian plak...

korang sume jage kesihatan elok2 ;)



07 January 2013

sambutan new year 2013


tgok gmbar je la ea..sajian petang utk semua hari ini..
sbb tuan blog kebuntuan idea nk update ape..
so ni gmbar kami b'3 di malam sambutan tahun baru di Dataran Pahlawan Melaka..
ajak Bff cik mimie sekali join celebrate..sian die stress nk final..;)


cik JM mood agak ke laut mlm tu..mencik ! punca bukan dr cik fadh ea..mgkin takot dgn tahun 2013 kot sbb umur da menginjak ke 27tahun..makin TUA !

tapi cik fadh n cik mimie ttp bergambo sakan, suh cik JM amikkan gambo !

pe pandang2?


tahun ni kami 23 tahun ! orang kata pade umor 23 tahun ni, kalo disunting menjadi isteri, manisssss sgt !
haha..



03 January 2013

Mohon pendapat mengenai perkahwinan 2 beradik


Skema kemain tajuk, tapi mmg nk tulis tajuk penuh2 pown biar readers tgok kt dashboard terang2..so mane ade pengalaman, boleh membantu..kihkihkih..

Cik fadh dalam dilema..mase bertunang kelmarin cik fadh plan dgn cik JM nk ikat hidup setahun setengah, lebih kurang 18bulan dari sekarang, tapi rupanye perbincangan org2 adat mase majlis hr tu dorg tetapkan setahun hidup je..still bole ubah, tp kalo dorg da bg green light dlm mase 12 bulan dr sekarang, haruslah kite ikutkan je sbb cik fadh n cik JM mmg kalo bole nk cepat, cepat lagi...kihkihkih *mood mengenyam ! 

Tapi tapi tapi....majlis akan bertembung dengan kakak cik fadh lah..sebab akk hr tu tunang bulan 6, ikat setahun setengah..so die tggal setahun lagi, cik fadh pown setahun jgk..nampak tak nampak tak dilemanyer disitu?? nk buat 2 majlis dlm mase yg dekat2? kasihan parents..duit pown bnyak yg keluar nanti..kan kan?? dua2 anak perempuan plak, tau la kalo belah perempuan bergoleknyer mcm mane time wedding..huh !

Orang-orang tua ni punye pemikiran pulak, kalo nk dilangsungkan dua2 anak perempuan sekaligus, xbaik katanyer..kalo adik beradik sorg perempuan, sorang lelaki, tak de msalah..tapi kalo sama jantina, kalau boleh elak, elakkan la..xelok !..ermmm bile org tua2 da pesan mcm tu, kiter pown jd cuak..ye la, dorang bercakap berdasarkan pengalaman dorang kan..kadang2 malas nk layan ape org2 tua ni ckp, tp ade kebenarannya jgk..so ayah bg nasihat, nk langsungkan 1 majlis boleh, tp salah sorang drpd kami kene nikah dlu 2 minggu awal..so selesai masalah..

Ermm mcm selesai, tp masing2 still dilema jgk sbb masing2 xnk nikah 2 mggu awal tu..kahkahkah..oke kalo ikutkan cik fadh adik, mmg bukan cikfadh la kene nikah dulu..ofcoz la si kakak kene nikah dulu kan kan..tp she refuse to do so..so how ???? rumit rumit rumit..sbb katanyer, org belah lelaki jauh (kota tinggi) so kesian nk dtg 2x..cik fadh plak senang je kata "sekarang bukan fikir jauh ke dekat, yg penting nak nikah ke x?" (dlm hati xkn nk langkau si kakak plak even 2mggu)..ayah pown kata "fikirkan belah sana memanglah, abis belah family perempuan ni nk jalankan dua orang sekali, lagi plak nk fikir nanti nak pegi dua bijik rumah belah lelaki pulak" so nk nikah ke x?? 

Belah cik JM pown dilema jgk tu..sbb cik JM ni kembar..abg die pown baru tunang hr tu dgn orang Kedah..mgkin bulan 9/ 10 tahun ni akan nikah...cik JM pown nk nikah jgk dlm jarak 2 3 bulan dr kembar die nikah..so 2 majlis dlm mase terdekat jgk..kesian jugak dkt parents die..pening kan ! hihi..kitorg pown ade terfikir either nk kawen 4 belah cik JM ke atau belah cik fadh..tapi kalo belah cik JM rase mcm awal sgt..tu yg mcm da comfirm je buat pengantin 4 belah cik fadh..

Tu la susahnyer jarak adik beradik dekat sgt ni..cik JM tu da sah2 la mmg kembar, berebut nk kawen bile da sampai seru, huhu..yg cik fadh ni plak nak kata gatal sgt nk kawen dlu pown xjugak, sebabnyer jarak ngan kakak setahun je..cik fadh 23, kakak 24 tahun ni..cuma bezanyer kami ni cik fadh da 2 tahun kerja dlu, kakak cik fadh baru bis belajar bulan 11 hari tu..masing2 jodoh memanggil sama masa, so nk buek mcm mano..nikah tu kan WAJIB bile da smpai masenyer..ekekeke...

kami ni 3 dara je..yg tengah tu adik..die paling besar antara kami, nasib beza 6tahun dr cik fadh, kalo x, sekali 3 org sanding sama..hihi..


Jadi, sape ade pengalaman mcm ni?? bole share x ngan cik fadh pro n kontranyer bila 2 beradik sama jantina kawen same2?? yg xde pengalaman sndiri, nk share pendapat pown sgt dialu2kan..;)

Kalo pendapat cik fadh nk buat majlis sama tu mmg xde masalah, bagus jugak..xsusahkan parents, dr segi kewangan pown boleh jimat bnyak..kan kan ;)