Pages

18 February 2013

Sekilas entry sekaligusssss


Assalamualaikum sayang2 sekalian..ya Allah lamanyer blog ni terbiar mcm tuh je..nk update tp mood agak ke laut..skop kerja semakin bertambah2 lately ni..kalo ade masa berkelapangan pown kadang sibuk jugak dgn follow-up yang lain..wuarghhhh !

Nk story pasal teaser yang sblom ni pown xsempat..tp nk update sedikit perkembangan supaya xditelan zaman..haha ini semuaa pohyooooo!

1) Tambah bodykit city tuk front skirt, side skirt modulo & spoiler mugen..kasi adiah sbb bnyak berjasa pada kami tuk mencari rezeki ;)



2) cik fadh gebus da bercermin mata..skang da xbole nk eksyen sgt mata terang sbb hakikat da terang lg bersuluh, bila pandang jauh semuanya kabur..tahap xboleh diukur lagi..sobsss ;(




3) Pembukaan Office baru di Seremban..alhamdulillah genap setahun dalam bisnes, kini da ade office sendiri share dengan biz partner ;)

bukan di Rasah, tp Seremban 2..ni instaweatherpro yg detect rasah..hihi

ramai yang kata office cik fadh mcm butik pengantin..hehe mmg bt konsep begini tuk kelihatan santai n meriah tuk ruangan discussion ;)

Dalam banyak2 perkara yang berlaku, pembukaan office terbaru ni sgt2 membantu perjalan bisnes cik fadh..pembukaan hujung bulan januari btol2 genap setahun cik fadh ceburi bidang bisnes ni..dulu permulaan sgt2 xyakin dengan potensi diri tuk masuk dalam cabang bisnes ni sbb xminat dan tatau basic bisnes..rupanyer tuk berbisnes, xperlukan minat xperlukan confident level..semua tu diri kita sendiri akn build semasa melakukan bisnes..ramai yang membantu dan semua ini berlaku sbb ade support dan teamwork yg kuat..cik fadh sndiri xsangka cik fadh dpt bina rangkain sendiri hasil bisnes ni..alhamdulillah syukur ke hadratMu ya Allah..

Sekarang tanggungjawab makin besar, dulu bermula sebagai seorang yg sgt2 kerdil dlm cabang perniagaan ini, tp sekarang jauh berbeza dari dulu..semua yang cik fadh lakukan perlu memikirkan pro n kontranyer..penat mmg penat tp bile gaji masuk setiap 20hb, hasilnyer jauh berbaloi dri kudrat yg kite bagi..dan yang paling2 xsangka, cik fadh hanya lakukan bisnes ni secara part time shj..masih bekerja di tmpat asal dan partime bisnes cik fadh xpernah sedikit pown memburukkan prestasi kerja mahupun kehadiran cik fadh..tak pernah emergency leave, xpernah MC semata2 sebab nk lakukan bisnes..skit pown xpernah..markah penilaian prestasi tahun lepas pown alhamdulillah ade peningkatan yg banyak cik fadh dpt..tq bos ;))

Dulu cik fadh jarang offer pada kawan2 terdekat tuk share peluang partime ni sebab cik fadh ade prinsip tersendiri..selagi cik fadh xberjaya buat, cik fadh xkn offer..tp sekarang cik fadh da berjaya, cik fadh offer pada kawan2 yang lain ape yg cik fadh dpt..ada yang menerima dan da berjaya jugak, dan ade juga yg berprasangka buruk..tp itu sedikit pown xjejaskan karier cik fadh..malah bagi perangsang untuk kita lagi maju ke hadapan..biasalah manusia kadang tak boleh pandang orang lebih skit dari kita..lumrah ;)

Sekarang nk offer pada blogger2 plak..sharing is caring right ! so kepada mane2 blogger yang betol2 berminat untuk mencari side income, mencari duit kawen, duit nk beli rumah nk beli kereta atau pape je la yg korang rase nk tmbah pendapatan, bole email cik fadh di nurfadhliyana@utem.edu.my..nk whatapp pown bole di 013-2422846..cik fadh akn terangkan secara detail pada korang nnt..ape yg best, dpt komisyen setiap bulan semuanye masuk dalam payslip kita sendiri dan gaji akan masuk setiap 20hb..in sya Allah tp cik fadh lebih utamakan korang2 yg duduk berdekatan dgn cik fadh seperti di Kuala Lumpur, Seremban & Melaka..lebih mudah tuk sharing..JB pown bole sbb every month cik fadh akan melawat francais dkt sana ;) 

ni time outstation JB last week..ptot nk meet up blogger Amalina Ali tp cik fadh kesuntukan masa...
in sya Allah nnt kite jmpe ye nana ;)

semasa kursus Induksi bersama KPDNKK ahad kelmarin di Matrade bersama distributor2 francais sy..diam2 makin lama makin ramai, ni pown xsemua yg hadir..alhamdulillah ;)

muke org nk kawen cecepat !!hihi


Semoga segalanyer berjalan lancar..persiapan kahwin akan bermula in sya Allah pada pertengahan tahun nnt..tgah bt keje gila2 tuk saving kawen skang ni..duit tuk persiapan kawen tu xfikir sgt, tp fikirkan persiapan selepas kahwin nnt..semoga dimurahkan rezeki selalu..aaminnn ;)



Barang2 DIY Mini Pelamin untuk disewa


STICKY POST, SILA SCROLL K'BAWAH UTK TGOK UPDATE TERBARU ;)

Assalamualaikum semua..hari ni berkesempatan nk update blog..mood malas nk menaip sgt menguasai diri lately ni, tatau mane tanggg punca ntah..tp mengenangkan ticker engaged dah diletakkan dan hari ni da 1bulan 1minggu dan 1hari kami bertunang, so tibe2 terfikir nk open brg2 diy mini pelamin mase majlis dulu tuk disewa..tp cik fadh bukan nk sewa mahal2, ni harga kawan2 je..sebab mase beli brg2 ni dlu pown fikir nnt mase kawen bole pakai, akak kawen bole pakai, adik kawen pown bole pakai lg esp. bantal duduk nikah tu..so sementara masih xberpakai2 ni, cik fadh nk sewakan la dlu..janji jage baek2..hihi

1) Bantal Nikah Ottoman



Material : PVC
Warna : White (Pearl)

Sewaan 1 unit : RM30
Sewaan 2 Unit : RM60
Deposit : RM 60


2) Kain Bulu-Bulu



(digunakan tuk letak atas papan mini pelamin, dan juga bole digunakan tuk letak hantaran di atas para dan jgk atas lantai..hihi)

Warna : Putih Gebusss
Ukuran : 2 meter
Sewaan : RM 25
Deposit : RM25

3) Vase Kaca Bulat + Crystal + Bunga Bulat


Vase : Size (xigt) tp xbesar sgt dan xkecik sgt..sedang2 je..
Sewaan 2 unit : RM25
Deposit : RM25



Bunga Bulat : size besar skit dr bola sepak (hihi)
Sewaan 2 unit : RM 40 berserta Crystal
Deposit : RM 40
(Bunga & crystal dibeli di KK Home Deco jd mahal skit harga sebenarnya)

Beli 1set : vase kaca 2 unit + bunga 2 unit + crystal = RM65
Paper Lantern 2 unit size sederhana (pink) & 2 unit size kecil (putih) = RM5

Total : RM70 sahaja ;)
Deposit : RM 70 untuk 1set

Tips & Idea : bole jgk digunakan utk hiasan die meja guestbook, candy buffet dll yang bersesuaian..
bunga bole jugak dijadikan pomander ball ;)


contoh mini pelamin cik fadh


simple je tp bole duduk n sarung cincin..hehe ;)
eh kalo ade sape2 nk tnye pasal papan mini pelamin tu pown bole rojer2 cik fadh yer..
itu buat sendiri je..nk sewa pown bole tp harga runding kemudian la..bole nego2 ;)

.............................................................................................................................................................

syarat-syarat sewaan :

1) Untuk sewaan sekitar Melaka dan N.Sembilan sahaja..negeri lain bole tp tgok kesesuaian ;)
2) Bole self-pickup dan bole juga saya hntar sendiri tp dlm kawasan terdekat ;)
3) Deposit akan dipulangkan semula. Deposit bertujuan utk jaminan barang2 dipulangkan dan dalam keadaan baik..
4) Jika barang rosak, saya terpaksa cas harga mengikut kerosakan.
5) Untuk bantal ottoman dan kain bulu2, jika ade kekotoran yg tidak dpt dihilangkan spt cat, water colour dll, sy akan cas harga kerosakan berdasarkan harga sebenar dan barang akan jadi milik anda terus tapi HANYA jika melibatkan kerosakan besar shj ;)
6) Tempoh sewaan paling max adalah 7 hari & bole nego ;)

berminat dan sebarang pertanyaan boleh hubungi cik fadh :


H/P : 013-2422846 (fadh) / 013-6195347 (jamal)
email : nurfadhliyana@utem.edu.my
alamat cik fadh yg terdekat : 
Kuala Pilah (N9) & Melaka (Ayer Keroh & Durian Tunggal)

...........................................................................................................................................................

cik fadh sedang berkira2 untuk sewakan set baju tunang jugak nnt tp rase masih sayang sayang sayanggg sgt !
tp kalo ade yg berminat bole hubungi cik fadh jgk..nnt kite bincang kesesuaiannya ;)





09 February 2013