Pages

28 March 2013

Review E-Day : Baju Tunang


Assalamualaikum semua...whoaaaa mmg nmpak sgt mood agak kelaut nk update blog lately ni..nan hadooo idea nk update...tapiii laaaa ni da ade idea dah..semalam bru dpt pendrive berisi gambar2 master sepanjang majlis pertunangan hari tu..tq OP sy Lensa NisaAlwy ;)

Ekcelli tatau nk mula tang mane dulu ni..tp igt nk mula tang baju dlu lah..step by step la ea..k, baju tuk majlis tunang ni kelmarin mmg da prepare awal2 dah..perkara pertama fikir mase decide nk tunang dulu adalah baju baju baju n baju...tp end up hasil die cantik tapi sedikit mengecewakan dari hasil jahitan..xfit langsung, n nmpak besar disudut2 yang lain..tapi nasib bek kt gmbr2 OP xnmpak besar sgt..tp ade satu pic nmpak jgk la gabakkk die..haha !

Baju kurung moden + kain flowy2 idaman ;)





Cik fadh sgt sgt sgt suka gandingan warna dusty pink dengan lace kaler teal ni..mase order on9 kain n lace ni dlu, lace knon amik tiffany blue, tp bile smpai2 kaler teal..bile ganding2 menyerlah jgk so terus proceed je..rasenyer jarang tgok gandingan kaler mcm ni kan..so nmpak lain dr yg lain skit..ramai kawan2 kata cntik..hihi tengkiuuu ;) 




Ok kalo korang tgok detail kt atas kepala tu kan, sgt la tah apa2 kan beading die..xsemenggah punye keje org kata...ni la hasil tangan dari tailor fadh..die siapkan baju last minit smpai cik fadh xsempat nk hntar upah manik pada org lain..then suh die buatkan terus beading tu memandangkan die pown pndai jahit beading2 ni tp result die HAMPEHHHH...secuit secuit je die buat..tu pown cik fadh da suh akk opis alter skit2..tp mmg xcntik langsung la..xyah letak beading pown xpe ikutkan..sakit jiwa je tgok..


Tapi xpe lah, bende da selesai dah pown..da 3 bulan berlalu..cik fadh tetap jatuh cinta sayang rindu dengan persalinan ni..cuma skang dok terperok dlm lemari..tatau nk pakai kemana baju tu..huhu...

so total lost tuk baju ni ;

Kain chiffon + lace (6m + 2m lace) = RM230
Veil Chiffon : 2m x RM7.90 = RM 15.80  (beli kt Kamdar)
Upah jahit = RM200

Total : RM 445.80

Tak berbaloi sebenarnyer dengan harga mcm tu..tp nk buat mcm mana, bende da berlaku..so cik fadh igt nnt nikah mcm xnk bt baju sendiri je..nk sewa je sebab dah belajar dari majlis tunang ni lagi, bt baju beli kain mahal2 tp akhirnya terperuk dalam almari jgk..tp tgok tema nikah jgk la, kalo kene buat sendiri mmg cik fadh xkan bazirkan hampir RM500 tuk baju je, xpe tu nnt kemudian baru difikir2kan..trikh pown xnmpak lagi kan..kikiki...niat dlu nk bt simple2 so bole pakai majlis2 biasa tp xboleh lah..mcm over je baju ni..hahaha..tapi ade niat nk sewakan baju ni..agak2 ade ke yg nak ? kalo ade, bole email cik fadh nk tau detail ukuran muat ke x..haha




ok till then, nnt smbung kalo ade mood lagik..gmbar bnyak gilakkkkk !




14 March 2013

Dear cik JM,

rendu !

Semalam, lepas balik keje, cik JM pickup cik fadh kt tmpt keje nak bawak balik jmpe bakal pakmak mertua die di Kuala Pilah.  Memang dah plan nk balik Kuala Pilah kejap sebab nk ambil barang2 yg nk disewakan kepada cust end of march nih, so baliklah anakanda ke kampung halaman membawa bakal menantu ohsem..ekekeke !

Dalam perjalanan tu, xsmpai 10minit cik fadh da melenakan diri disebelah tanpa menghiraukan pemandu, lg 30 minit mcm tu nk smpai pilah cik fadh terjaga..then kami berbual mcm biase..selalu cik fadh akan buli dia la..lumrah sbb die xbole bt pape kt kite sbb fokus drive kan..so kite bole dok kaco2 die..then die bersuara serius "sayang, pernah tgok orang dikebumikan x?" apesal die keluar topik nih? "ermm pernah, org2 terdekat yg meninggal semua syg tgok arwah dikebumikan smpai abis" 

"so ape syg rase"
"ermm sedih la, org yg kita sayang pergi tinggalkan kita, selama2nya pulak tu"
"pernah fikir arwah yg keseorangan tu nanti dlm kubur yg gelap"
"ermm selalu je fikir, takot sgt..rase nak nanges nk biarkan arwah sorg2"
"ermm abg pown sama..bayangkan si mati sorg2 dlm tu, sempit, gelap, sunyi..nnt cacing2 tanah makan cebisan2 daging kita sikit2, xde sape nk tolong..time tu kita berserah je..amal ibadat kita didunia la yang akan bantu kita" 

senyapppp...

"abg salu fikir, kalo abg xde mcm mana org2 tersayang abg kt dunia ni nnt..ape prasaan diorg bile abg xde, rase mmg xsanggup nk tinggalkan semua org tp apakan daya ajal maut ditangan Tuhan.."

bergenang2 air mata..apesal die ckp pasal mati ni..cepukkk kang ! adakah ini petunjuk bahawa die nk pergi dulu ke ape ke? adakah????erm...

"sayang pown sama..syg salu fikir kalo abg pegi dulu dr sayang, bole gila kot syg abg nih..da dkt 4tahun ngan abg, dah terbiasa sgt dah..syg xbersedia lah xde abg" mata berkaca-kaca dah...

"sebab tu abg xpernah biasakan bt apa2 dgn syg..kadang abg saja biarkan syg bt something tu sorang2, jadi bile abg xde nnt, syg still bole survive dan xterlalu ingatkan abg"

"ntahlah..skang pape nk bt mst nk ada abg..xde abg, rase malas, xde semangat..abg jgn la tinggalkan syg dulu eh"

"lebih baik abg tinggalkan syg dulu, sbb abg xsanggup nk hidup kalo syg yg tinggalkan abg, pergi dulu sebelum abg"

"ermmm, kalo syg pergi dulu jgk?"

























































"xpelah, abg bole kawen lagi sorang, pe dehalllll!!!!"















"GURAU KASAU NAMPAK???!!"




tunang sape ni?? ya Allah sakit jiwaaa layan perasaan dia..kite da terbuai2 dah, dah sebak2 dah, dah bergenang2 airmata dah..terus rase nk nangis meraungggggg dgr die ckp mcm tu..citttt !

bahananyer, kene cepuk jentik tumbok !! dan tangguh kawen lagi 7 tahun..byee !!!

lepas ni mmg xdan nk layan die borak secara serius !!!



kebetulan dapat album tunang semalam jgk amik ngan cik JM nih..bile ingat2 balik perbualan diatas, rase nak bakauuuuuu je album nih ! caitttttttttttttt !!






06 March 2013

Majlis Kesyukuran


Assalamualaikum semua..ya Allah sumpah rindu nk update blog sebab2 musabab datang dari diri sendiri jugak..nak salahkan hati, hati setia pade blog, tp kalo pergerakan xde pown xgunaaa..hahaha..tapi cik fadh still rajin blogwalking kt blog2 korang membaca membaca dan terus membaca, komen je jarang..hihi..mood membaca xpernah luput tapi mood menaip tu seakan2 pemalassss membuak2 skit..huhu..

oke nk share, semalam cik fadh buat majlis doa selamat skit sempena perniagaan cik fadh yg semakin hari semakin berkembang..alhamdulillah, penghujung februari kelmarin cik fadh dpt achieve 1 target, dan sebelom2 tu lagi cik fadh da nazar dalam hati, mase nazar ni tgah lena tau tp tersedar..rase nak achieve tu smpai buat tido jadi xlena, kejap2 terjaga kejap2 terjaga..tu yg bila terbangun trus tanpa sedar da bernazar dalam diri..kalo dapat achieve target bulan ni cik fadh nk bt majlis doa selamat n makan2 sikit utk partner2 cik fadh..dan alhamudlillah ape yang cik fadh inginkan ditunaikan oleh Allah s.w.t..syukur atas nikmatMu ya Allah..




pavlovaaaaa nyummmyyyy !!! gmbr makanan len xsempat amik..huhu


penat, letih bekerja berusaha, tp i'm really fall in love wif what i'm doing rite now ;)
kan muke bahagiaaaaa tuh...huhu..


so ada lagi 1 target cik fadh nk capai b4 end of april nih..semoga segalanya dipermudahkan..
alang2 menyeluk pekasan biar sampai ke pangkal lengan..!

EUROPE on OKTOBER !!! in sya Allah...


Dan syukur alhamdulillah jugak, dalam sibuk2 uruskan bisnes sendiri, tp murah rezeki cabang yg len plak..smpai ada yg request tuk jd bridal terjun die tuk bt mini pelamin..alahaiii sayang, kalo la cik fadh xtumpu pada bisnes, da lama cik fadh terjun ke bidang tu..huhu tp apakan daya, cik fadh xnk buat sesuatu kalo xde kualitinyer dan terkejar2, lg 1 xde level of confident nk btkan tuk org, takot xbole penuhi kehendak hati org tu..huhu..so sekarang cik fadh hnya menyewakan shj barang2 yg seciput tu..

hari ni ade sorang request nk sewa lengkap semua barang2 diy mini pelamin cik fadh hr tu..nak sejibik sebulat mcm mini pelamin cik fadh jugak..tp sayang ade certain barang bukan kepunyaan fadh..so cik fadh sewakan semua yang ada..n then die kene bt sendiri la sbb cik fadh mmg xdpt nk tolong bt kan..
xbole janji masa sebab skrg masa tu sgt2 berharga pada cik fadh..tumpuan hanya 1 je..

kuantiti xpenting, tapi KUALITI tu precioussss ;)