Pages

23 April 2013

Dunia serba canggih !


Kadang2 sampai lupe akan kewujudan blog ni..ye lah, teknologi sekarang ni bnyak buat kite leka smpai kite menangguh2 kerja, smpai kita jadi pelupa, smpai kita jadi org yg di luar paras sedar..haha !

Dulu2 layan friendster je, then upgrade skit layan myspace..time myspace perghhhh ltk gmbar comel2, nama pown comel2..nama i momotchewing..Allahuakbar !! ntah dr mane sumber nama tu tp fyi, nama tu smpai skrg kekal..ade je lg kawan2 myspace yg still kwn kt FB panggil cik fadh dgn nama momot ! hahaha..sweet la uolss !

Then beralih ke tagged, tp cik fadh mmg xpernah ade akaun tagged sbb ade desas desus mengatakan tagged ni selalu kene tempias2 lucah sini lucah sana..yke? tp cik fadh mmg malas..dulu time FB mule jinak2 kt Malaysia pown cik fadh sombong, xnk sign up FB..time tu zaman praktikal..mmg layan myspace, ym dan blog je..tp da nk akhir2 praktikal terpenggaruh jgk dgn member sama praktikal dlu..puas nk setia pada yg 1 tp kita skrg zaman moden..tolong ikut arussss...hehe

Blog tetap no. satu !! tp skang jatuh ke no. brape ntah..da zaman canggih manggih ni..xperlu lappy2 ni lagi dah..ko bg 2ribu kt kedai tepon ko dpt 1 tepon yg canggih dah..wujud plak instagram gitu..then bole whatapp, bole viber bole mcm2 la yg sumenyer free bile masing2 ade line tenet la..kalo xde line tenet better korang pakai tepon baling2 bnyak kali xkn jahanam tu..ngehngehngeh..

Nak update blog pown ade application bloggerdroid..so lappy simpan ! lappy cik fadh da kene makan lipas skit2 dah..haha tipu ! now lagi canggih !! da ade we chat, emoticons die sume comel2..bole cakap2..sume org jd giler dgn we chat..xtahan lame, ade Keek pulak..xnk ketinggalan zaman, so sign up keek..tp nk bt video sndiri sumpah malu !! suara sendiri mcm suara pompuan gedik2 yg baru nk idop tu..Allah !

Haha mcm2 kan zaman sekarang..cik fadh pown da jarang nk men sms2 lagi..sume we chat sume whatapp je..jd comel plak kadang2 bila emosi tu kita dapat curahkan..hahaha !


Bila wujud ke semua bende alah ni yang buatkan manusia makin lama makin leka..haih!! kadang2 bile tersedar, cepat2 cik fadh kembali pada asal..kembali pada kerja..cecepat solat, cecepat tido, cecepat mandi, cecepat makan, cecepat g kencing..kahkahakah..mcm2 la bnde kita tangguh semata2 dok layan mcm2 dunia sosial ni..manusia pown jadi antisosial sebenarnyer nak2 bile lepak dgn member2 ke..bila kumpul sesama keluarga ke..bile tgah lunch ngan officemate ke..tgok2 balik, semua dok hadap HP !! antisosial la tu kan ?? sosial ngan HP je masing2 smpai leka ni omakkkk dopan mato tgah cekak pinggang nih..hehe..

Pape pown, sila buat2 sedar bila terleka ye..sosial2 jgk la ngan HP tu, tp bnde hakiki jgn lupa..utk keek, korang bole follow cik fadh dgn id : cik fadhliyana . tp jgn harapkan video gwiyomi dr cik fadh ke ape..mampos xlayan..rajin tgok video org je..hehe..

video yg ade ni pown, record muke org..muke sndiri masih shame shame..nanti2 lah..hehe


Bila da ade instagram la penyebab utama jarang update blog..korang pown tau kan, kadang2 kita update blog bila ade gmbar yg kite nk ceritakan..tp bile da wujud instagram ni, xyah tggu lame2, time2 tu jgk kita upload gmbar dan kite cter2..hehe..so cik fadh anggap ni mini blog cik fadh la eh eh..korang bole follow cik fadh kt sini pown ok ;)

Lagi ape lagi??? twitter??? cik fadh xreti nk ber tweet tweet nih..bru2 ni ade sign up twitter tp langsung xpaham xreti berbelit2 n so on..so let go je la..kasi padam kalo bole..tp nk padam pown xreti..kahkahkah..kuno?? lantak !

So penyebab2 cik fadh leka ni adalah bile dpt hengpong yang semakin canggih manggih ni..so galaxy S da simpannnn, kasi tukau ini Note2..tp application note2, cik fadh masih failed !! serupo xyah tukar hengponggg kan?? tp nk bt lagu mana, ini bukan beli, tp dpt hadiah..ekekeke...tq mr.faizal 4 this gift ;) dpt cpai target bisnes, so dia bg cik fadh adiah..seronok woiii dpt bnde free lagi2 yg mmg kita dok idam2kan..ngehngehngeh..


Walau apapun yg wujud, cik fadh akan tetap setia dgn blog..mgkin jarang update, tp cik fadh xkn miss walaupun sehari tuk tgok update2 dr blogger2 lain..suka cinta dgn penulisan korang semua..lg best cter panjang2 kt blog dr bt caption pendek2 dkt instagram kan kan ;) nk2 lagi yg kaki bebel ! hihi



09 April 2013

Review E-Day : Outdoor wif BFF


Assalamualaikum uols...oke 8 hari dari trikh update yg lepas..8 hari ni bnyak yg free tp malassss kan..xley bt ape la..so rini paksa rajinkan diri demi meninggalkan suatu kenangan di dalam diari elktronik tuk cucu cicit nnt..ngeeee ;)

so nk share pic outdoor pulak..mase outdoor ni, cik JM dah xde dah..awal die balik sbb die bawak rombongan keluarga yg lain kan..tapi xpe lah, i is ok je uolssss sbb bff i ramai yg gile kamera ni..kihkih..tmpat outdoor pown xjauh mane memandangkan OP cik fadh ade urusan urgent jd cik fadh sgt memahami..harga tuk OP pown berpatutan utk certain2 shj jadi kita xbole la aspect bnde yg lebih2..hheeee..so didepan rumah sajooo..dok taman tp rumah mengadap pokok getah, then kt tepi taman ade satu kawasan lapang yg kebetulan ade tan tan kosong yg agak unik..eh paggil ape ha mende alahhh tu? lupe la..jom tgok gmbar..

Ok nmpak background kt blkg tu..ha tu maksud cik fadh tan tan kosong..ngeee


ok let start..so bff semua ape gaya kita nk bt ni..cenggini cenggitu..haha smpai tika garu2 bahu..org garu2 kepala..
dari kiri : moon, dibah, cik fadh, dilah, ain dan tika..ain dolah MUA sy xde dah time ni sbb nk balik awal ade hal..die la yg suh cik fadh repeat outdoor sbb die nk join..hoii xkuasaa mak nak ! 

1st : ambillah cintaku..fuhhhhh terbang terbang..fuhhhh !

2nd : hatiku hanya satu .. kihkih..yg si tika plak xnk bg hati..ish !

tikah tu, die ttp xnk bg HATI dia..!! haha

oke anak2 beraturrrr..mommy nk gerakkk ni ! punye la besar cik fadh ni smpai ank lg 3org xnmpak dah..haih !!

eh jap, kain mommy tersangkut..tgok muke memasing pown xready!! alahaiiii ank2 mommy !

oke one !

ok two !

oke three !! lambungggg ! siapa kawen dulu dia dpt !!

cik fadh baling senget, dorg pown kejar senget ! btol2 nk kawen nih !!! kakakaka

last !

dah xyah rebut2, kitakan sama tinggi sama rendah, nk rebut2 smpai kepala bertemu kepala, asik moon je lah yg dpt..ini tidak adil !! hahaha

aih berebut lagi !! kali ni lebih fair sebab semua duduk..cuma ain MUA cik fadh tu je kene baring sbb antara kami bff die adalah paling tunjang sekali..haha

disebabkan ain tunjang jgk lah so die kene duduk belakang ! haha

hujung2 semua galah2..moon galah, ain tunjang ;)

Alhamdulillah cik fadh dikurniakan sahabat2 yang baik, yg setia yang menyokong yang mesra, yg kuat ketawa yang saling sayang menyayangi yang mengambil berat yang gila, yang banyak mulot yang yang lah bnyak lagi yang..sahabat dunia akhirat..semoga ikatan ini tidak akan berakhir..tiap kali balik pilah, mst nk lepak cendol bustand pilah..haha..love u EFLIB !


outdoor cik fadh dan cik JM ?? ni haaaaaa...

kanda nk pulang ke kanda? 

ye lah, kanda pulang duluuuuuu ye dindaaa..(bt muke ngejek!) cisss !

xpe xpe kanda pulang lah..dinda is okkkk ! dinda nk g outdoor ngan bff dinda..kalo ade kanda bukankah menyibuk sajeee...kakakaka..



oke itu sahajaaa...tata jmpa 9 hari lagi 4 next entry ! hik hik..;)


02 April 2013

Review E-Day : Hantaran


Ermmm lambat sungguh la nk tggu smpai abis review..xreview kang xde kenangan pulak..kedekut nk share pulak..huhu tp nk menaip ni bukan main malas lagi padahal bos dah 4 hari cuti weyhhhh dan hari ni hr die da masuk keje da pown..da busy bru ade mood menaip blog..apakah?? 4 hari sblom ni buat ape??? membace dan trus membace...stresss gamaknyer ! hahaha

Jom tgok hantaran cik fadh time tunang hari tu, brape ek? lupe dah..yang dijanjikan 7 berbalas 9, tp yg diperoleh 10 berbalas 11 dr pihak lelaki..biasalah tu, ade yg dok menambah saat2 akhir..alhamdulillah murah rezeki..kata tunang kan, so the hantaran so-so je la..tp ade terlebih so-so jgk..sesaje nk bg adiah..hik hik..


Hantaran Cik Fadh kepada Cik JM :

Diolah digubah sendiri oleh cik fadh tang bunga tisu kembang mekar tuh yg dok ngulit sebulan sblom majlis tu smpai buat kelas kt office tuh tuh tuh...hahaha..then cik fadh ade buat tutorial kat SINI ..sila2 jenguk hok nak bunga lagu tuh yeah..then nk gubah cik fadh bt bersama akk cik fadh..cik fadh xreti lah..pestime kami bt gubahan sndiri nih..sebelom ni sume anta kt cik kiah...hehe

hasil tangan cik fadh bersama pektam ;) kelam kabut skit time ni..

Baju Kemeja ;) 
smpai skarang suka tgok cik JM pakai kemeja ni..nostalgia sungguh !

Jam Tangan Fossil ;)

Sejadah ;) 
cik fadh jatuh cinta dgn corak dan kelembutan sejadah ni..rase nk mntak balik..haha

Buah-buahan ;)

Bunga Rampai ;)
pemberian ini sbb dah xde idea nk bg ape..kiki

Manisan coklat cecampur ;)

dan ade lagi 2 hantran tp xde gmbar ekslusif..OP lupo kot..xpe yg tertinggal tu kek dan bahulu je..huhu


tu ade 2 dulang kosong, 1 tuk kek SR dan 1 lagi tu sungguh fadh xigt apo ko bondo ea..ya Allah bnyak sungguh makan semut !!!


Hantaran Cik JM kepada Cik Fadh :

Semua hantaran dari cik JM berjumlah 11 dulang, dan semua dibuat dari hasil tangan  kak long dan along die..cik fadh amik tau amik berat, tp cik JM xpenah kasi tau..rahsia sgt lah hai..poyo giler! warna pown poyo xnak bgtau..erghhh ! stress fikir ape bnde la mamat ni poyo sgt pasal hantaran ntah..kot ade duit hantaran i sekali ok la uolss nk poyo poyo kan...hahaha..

Sireh Junjung ;)

Sejambak Kain Pasang ;)
sejambak??

Seutas Jam Tangan Bonia ;)
bab jam tangan ni kan, nape kami xamik same brand ek?? 
panjang critanyer dan xkuasa la hai nk bercerita..semua berkenaan design kenan xkenan je..hihi

Cincin ;)
siap lampu lip lap bagai..idea cik JM !

Sebakul buah buahan ;)

Sebakul Gula Garam ;)
haa yg ini mmg tradisi belah cik JM kot..bagi hntran gula balut cecanttik jd lobak mcm ni..kretip !

Sejambak Ferrero Rocher ;)

Ade 4 lagi pown xde gmbar..kek jgk dan beberapa yg len..jap tnjuk gmbar penuh..


oiiii gmbar ni pown xde semua brg hntaran..ade lagi 3 ape ek, satu puding dlm peti ais, yg lagi 2 ape ntah..ke 10 je?? haha sungguh pelupaaaa iuols...


Oke so itu sahajalah hantaran masa majlis tunang cik fadh 3 bulan yang lalu..hoii sungguh lama nk review smpai dah xde feel nk cerita pung pang pung pang kat blog..huhu..

Tema hantaran xsame kaler dengan si tunang ke pentunang ke, tp same kaler ngan khemahhh ! hikhik jadi ler nok..nmpak jgk la ketengahhhhkan tema biru pink gituuuu !


Ok till then..c u next entry yg  mungkin makan minggu jgk nk update ;)