Pages

29 May 2013

Survey Official Photographer


hai !

After this fadh akan mula merangkak rangkak sedikit demi sedikit tuk buat persiapan perkahwinan. Tarikh ura2 tu mcm da dapat..on April 2014..so what ur expected date?? nice date 4/4/14?? maybe..fadh percaya tarikh tu mmg akan ramai yg book sbb tarikhnyer cantik kan..ke tidak? pade fadh tarikh xpenting, jnji nikah ! haha..tp tarikh tersebut telah dipilih oleh kakak fadh..yes, maybe both share the same date 4 solemnization?? maybe kakak lepas zuhur, cik fadh lepas ishak..semua MAYBE..not comfirm yet..still rase nk tolak tolak dan tolak but i have no choice..i can't wait 4 another 5month 6month o 1year...bukan gatal, tp kami xboleh..eh? yes bnyak perkara yg buat kami rase xperlu nk tangguh2 lagi..sblum ni pown da share, kalo bole cpt nk cepat lg but mental dan fizikal kena seiring supaya semua xkan nmpak terdesak dan tergesa2..kami ttp sabar supaya xmelangkah mane2 bendul..ekekeke..

fokus utama sekarang nk book photographer dan bridal..tu paling utama ! so dah start survey2 for official photographer..pening kepala..siyess utk OP cik fadh mmg nk yg terbaik..sbb dr dlu lagi da set mind, tunang dlu xya nk beriye2 hire OP professional ke ape sbb tunang je...xyah beriye2 nk mahal2 ke ape sbb hanya majlis biase dan cukop la sekadar ada kenangan..xyah membazir sgt sbb gmbr sorang2 je..haha

Tapi untuk wedding 360% bertukar mindset..perlu cari yg professional, yg cantik, yg kena dgn jiwa, yg communication/ PR yg bagus supaya kita xkekok tuk posing nnt dan mcm2 lah lagi..harga? xkesah jnji tepati cita rasa..siyes paling tggi fadh spend 5K pown xpe, fadh akan usahakan jgk kalo hasilnye mmg cantik dan terbaik sbb fikir hasilnyer nnt bole ditatap bertahun2 sebagai kenangan seumur hidup..kawen sekali seumur hidup je kan..tp mmg kene survey btol2 la berbaloi tak harga dgn ape yg diorg provide..jgn men hentam je..kite ada hak sebagai customer tuk memilih dan buat request ikut kemahuan kita sbb kita BAYAR servis diorg dan alhamdulillah setakat yg fadh survey even OP tu ade nama, diorg ttp layan pertanyaan kita dan request kite..ade certain bnde mmg bnyak kite nk tnya, tp diorg still bagi kerjasama yg baik..

B2b sayang, if uols ade nk share mane2 OP yg cun melecun, padang bola sepak cik fadh tadahkan..pleaseeee...

Dalam list cik fadh sekarang ade ;

1) G.I Photoshoot *jatuh cinta
2) Sam Rais Photography *dpt album lmbat gila "member kata" tp gmbr meletop !!
3) LOOKitLOVE photography *mcm nk cmfirm tp still nk survey2
4) PS Photowork *harga berpatutan sgt2 tapi gmbar blom smpai tahap jatuh cinta
5) AR Studios *bole tahan

Ekcelli bnyak jgk survey OP lain, tp ni yg dah shortlist lah..rase mcm cepat sgt nk survey2 ni kan tapi mase berlalu kite xsedar..sementara ada mase baik survey skit2 kan..lagi 1 takot trikh tu ramai yg book..hehe..



Ape pendapat korang pulak dgn pakej promo?? nikah & sanding tu penting, kalo amik promo mesti bnyak perkara yg die kurangkan..ke idok?? ke i salah anggap?? hehehe..



27 May 2013

Pengantin Braces?

Assalamualaikum semua..lame xmenaip disini..kadang rase ralat plak bile view blog ade followers baru, dan ada jugak online users yg tgah bace blog cik fadh tp xdo papo update..mgkin kebanyakkan review post2 lame kot..ekekeke..

So, hari ni terdetik nk cerita tentang braces..ekcelli cik fadh mcm da nekad nk buat braces...dlu zaman sekolah lagi nk buat dah tp ntah kenapa terpengaruh dgn kata2 org yg bgtau nk bt kt kerajaan lambat lambat lambat..so cik fadh pown menangguh2 la..nk buat kt private, al-maklumlah kalo bole xnk sesakkan mak ayah, cik fadh bukan org senang sgt..tp mak paling bg support penuh mase tu tuk pakai braces tp kt gomen la..hehe..sbb dlm adik beradik fadh, fadh sorg je gigi menyimpang..sobss ;(

Hari tu da buat check-up kt Klinik Pergigian Batrisya dan da amik ukuran gigi pakai simen n then last week da g Mahkota Medical Centre tuk buat OPG x-ray jugak..sume da settle tggal hari ahad ni je lagi nk pasang braces tp hati mcm xkeruan dah..sebab plan kawen in syaAllah awl april tahun depan, so xcukop setahun pown pakai braces dan mustahil time tu bole tggal gigi besi ni..so mcm mane la rupa pengantin pakai braces..sbnrnyer nekad nk buat ni pown sbb experience mase tunang hr tu bile OP nk amik gmbar..fadh mst susah nk senyum nmpak gigi sbb tau gigi fadh xok..sbb tu nk bt jgk persediaan tuk kawen cuma mase da limited..wuarghhh stress ! hukum? fadh da kaji jgk..in syaAllah niat fadh bukan berfokuskan kepada kecantikan..

Jadi gigih la cik fadh mengoogle sini sana sinun..ekcelli ade cara nk selesaikan, sbb braces mgg bole dibuka untuk tempoh 2mggu doc kata tp depends on kedudukan gigi kita mase tu da ok ke blom..mgkin kene pakai retainer 4 a while la sbb risiko die bile2 mase gigi bole bergerak ke tmpt asal..so kene behave dan disiplin..

Cik fadh mmg da bnyak research sblom ni tuk bt braces smpai la btol2 nekad nk bt ni tp takot la plak kalo kene cabut 4 batang gigi????? 

acaner tu?? tggal lagi 4 hari je nih !!!