Pages

29 July 2013

Turn to 23years old ;)

Alhamdulillah...

Da masuk 23 tahun..masih muda tp rase mcm pejam celik pejam celik je usia makin lama makin meningkat..rase mcm bru semalan ayah jemput balik sekolah nek moto SS..haha..cepatnyer masa berlalu..tau2 da nk kawen..pejam celik pejam celik lg tau2 da ade baby dkt pangkuan..hik hik gatai !

so xde ape nk diucapkan, semoga cik fadh dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki selalu..bahagia disamping orang2 yang tersayang dan menjadi manusia yang membahagiakan orang lain juga..in syaAllah..


hi ! gigi sy da tuka warna biru turqoise..konon2 nk sedondon dgn kaler baju raya ! ngeeee...


doc kata, next appointment die akan pasang bawah plak bile gigi atas da tersusun rapi...
kali ni die bg can kt cik fadh makan rendang puas2..ekeke..


dan in sya Allah this will be the last year celebrate as a single..next year da nk jd binik org..
xyah kol2 msg2 nk wish..cakap face to face plak..
ermm ape rase ekkk time tu?? 



ermmmm cik tunang kata nk bg adiah special..pe bende la die nk bg tu..
tunggu dengan penuh sabarrrrr ;) 


17 July 2013

Iftar di The Royale Chulan Hotel


Diam xdiam dah masuk 9 hari kita berpuasa..setakat ni alhamdulillah dapat melaksanakan ibadah puasa dengan menahan diri dari lapar dan dahaga..cuma belum berkesempatan lagi utk menunaikan solat terawikh..;( harap ade kesempatan nnt utk menunaikan solat terawikh bulan puasa tahun ini..in syaAllah..

Dah 9 hari pose, 9 hari jugak lah penuh dengan jemputan berbuka puasa diluar..cuma semalam je dpt berbuka dkt rumah sewa sbb cik JM dah terbang ke Langkawi uruskan partner disana..so tinggal la sorg2..sobsss ;( tp best jgk, makan sambil bersandar dkt bean bag..syurga je makanan masok tanpa perot sendat..kiki..

Mukadimah kemain panjang lagi..halahhh halahhhh...nk cter pasal Iftar dgn Team Leaders dkt The Royale Chulan Kuala Lumpur..utk pertama kali dlm hidup dpt berbuka puasa di hotel 5 bintang, syukur..terima kasih kepada our leaders sbb sponsor Iftar kami kelmarin..mmg terbaiklah..semua sedap sedap !! banyak choice dan servis tip top..bayaran pown xla mahal sgt, berbaloi dengan apa yang mereka sediakan..so sape nk try bole terjah The Royale Chulan Hotel..ni rate die..




hye ! 


tuk ABC & cendol shja..blink !

besar lg crowd die sbnarnyer..

xcukop pinggan sndiri, amik pinggan tunang..-__-'





Um Ali dan Bread Butter wif vanilla sauce ni adalah dessert die paling terbaik ! 
cik fadh repeat 2x !! ngeeee ;)

mane sy?? hiii




and last but not least !


tersandar kekenyangan !

oke dat's all..sory kalo menggangu emosi puasa korang..hihi..


15 July 2013

Peluang yang diambil membuahkan hasil lumayan akhirnya..syukurr


Assalamualaikum semua...

Hari ni fadh nk titipkan suatu kenangan didalam blog ni..yang mana sedikit sebanyak perkara ini merubah kehidupan cik fadh sekarang..ade request jugak dari kakak angkat cik fadh suh share disebalik kejayaan yang cik fadh kecapi skrang..bukan main lagi..haha ! hi kak haslinda !! bagi cik fadh skarang blom tahap mencapai kejayaan yang sebenar2nya tp cukup buat segala penat lelah ni terbayar dgn pencapaian yang tertinggi setakat ini..

Ade yang sedia maklum cik fadh ade bisnes perniagaan francais sendiri..seriuosly, dulu igt lagi sgt2 negatif menolak peluang bisnes semacam nih..tapi fikir balik kalo bukan skarang kita bertindak, bile lagi nk tingkatkan taraf hidup..bukan kata makan gaji xbole hidup, boleh cume cukop2 je lah..nak lebih2 tu tidak lah melainkan kite mmg anak orang kaya ataupun kita mmg pandai cari duit tepi dgn cara2 sndiri..


ni pemikiran mase mula2 cik fadh nk buat kptusan tuk memulakan perniagaan francais..copy paste dr entry lama ;)

nota kaki : cik fadh tau join ape2 bisnes banyak risikonyer . Tp kalo kiter tak berani amik risiko, mcm mane nak ubah hidup kiter kan . Ape yang kite ada, itulah kite sampai bila2 . So nak berubah kepada yang lebih baik, nak tingkatkan taraf hidup kenelah amik risiko . Dekat sini kita kene lah usaha keras, doa dan tawakal berserah kepada Tuhan semoga apa yang diusahakan berjaya . Aminnn...



dan alhamdulillah, genap 1 tahun 5 bulan menceburi bidang ini, akhirnya cik fadh smpai ke tahap yang diidam2 kan ramai partner yang menceburi bidang yang sama..banyak pandangan negatif orang sekeliling cik fadh jadikan 1 cabaran tuk cik fadh buktikan bahawa perniagaan yang cik fadh jalankan bukanlah seperti yang mereka fikirkan..betol la kata org2 yg berjaya, 

"org2 yg melemparkan kata2 negatif terhadap bidang pernigaan ini selalunya kerana mereka hanya mendengar dr mulot org2 lain dan sumber2 yg tidak sahih, bukan kerana mereka memahami konsep pernigaan sebenar..jika mereka faham, mereka mesti malu dgn apa yg telah mereka suarakan sebelum ini.."

Melihat rakan2 berjinak2 dgn pernigaan, jgn lah kondem...ttp kita yang melihat sepatutnya support, die jatuh ke die berjaya ke suatu hari nnt, atleast die orang yang berusaha utk ubah cara hidup dia yg sekarang..kamu bagaimana?? mcm mana melayu nk maju, bila org lain berbisnes skit sume nk kondem, org nk ubah hidup skit sume nk kondem ! berfikiran terbuka, sbelom berkata2 pastikan korang cukup ilmu baru bole pesongkan niat org tuk berubah..

Berkat usaha gigih bersama tunang cik JM, kami bermula dari bawah..merangkak, bertatih, terjatuh, berjalan dan berlari akhirnya smpai jugak kami pada tahap ini..banyak perkara yg dikorbankan terutamanya masa utk diri sendiri, masa utk keluarga..dulu merungut2 tp skrg baru tau hasilnya dari pengorbanan tu..setiap kejayaan lahir daripada pengorbanan..thats true !! tapi perjalanan bisnes kami amat menyenangkan kerana kami dibina menjadi 1 keluarga yang erat..yg bersatu..sentiasa ade event bersama membuatkan kami sgt2 sayang antara 1 sama lain..bile sorang jatuh, ramai support tuk bangunkan kembali..bila sorang berjaya, ramai2 mengucapkan syukur ke hadrat ilahi..kami sungguh unite ! itu yang membuatkan cik fadh seronok bt perniagaan ni smpai rase 1 hari xjmpe mereka sume rase mcm ade yg kurang..bayangkan ! betapa eratnye hubungan kami..makin hari makin bertambah ahli keluarga..pemimpin juga xpernah membtaskan pergaulan mereka..dimana kami berada disitu la beliau berada..n now turn cik fadh plak memimpin, semoga semuanya berjalan lancar dan dapat membantu ramai lagi rakan2 yg ingin mencari pendapatan lebihan..setiap kali mereka dpt gaji 20hb, xpts2 ucap terima kasih..itu la perkataan yg paling bernilai dan dpt 1 kepuasan bile dpt gembirakan hati org lain..alhamdulillah..









Berada pada tahap sekarang, income bulanan melebihi income sndiri malah income bos sndiri yg kadang cecah 2x gnda dr gaji bos sgt2 membantu meningkatkan kewangan diri sendiri esp. tuk kumpul duit kawen..alhamdulillah..nk beli ape2 rase xperlu nk bertapis lagi..kalo x dulu, nk beli kereta pown fikir bnyak kali sbb takot saving lari..dasarrrr !!! haha..sbb time tu gigih smpan duit nk kawen rm500 sebulan..so kalo beli kereta, sesen pown lom tntu dpt simpan dlm asb..ish3 bagusnyer cik fadh time tu smpai jd sgt2 kedekut dgn diri sndiri tau !

Dan tiada apa yang lebih menggembirakan hati selain dpt melihat kedua ibu bapa cik fadh menitiskan airmata melihat pencapaian fadh sekarang..hari ahad yg lalu, cik fadh bawa mereka bersama2 tuk raikan kejayaan dgn team cik fadh di HQ K.L..masa cik fadh tampil ke depan tuk menyampaikan sesuatu ke audience, berpelukan bersama mereka membuatkan suasana menjadi hiba..sedih oi !! tgok ayah plak menagis..susah nk tgok airmata seorang ayah mengalir tp kali ni ayah nangis..btol2 bt tersentuh hati ni..banyak kisah yang kami lalui, mungkin kerna tu jgk mereka sgt2 tersentuh melihat dkt mana ank mereka berada skrg..mase graduation dlu pown xsegini rase tacingnyer..



Syukur yaAllah diatas rezekiMu ini..semoga aku menjadi insan yang berguna kepada org2 disekelilingku..semoga aku menjadi anak yang taat dan berbakti kepada kedua ibu bapaku..semoga aku dpt memberikan kebahagian kepada partner2 ku..yaAllah Kau pemudahkanlah urusanku dlm memenuhi impian rakan2 sepernigaanku..Aaminn..




08 July 2013

dilema kawen ;(


Assalamualaikum semua...

Wuarghhh bile ade masalah bru carik blog..tempat paling best luahkan perasaan sbb bole luahkan segalanya..banyak benda yg terjadi dalam hidup yang manis2 yang madu2 nk dijadikan kenangan tp ya ampunnnnn malasssss sgt nk bercerita..ermmm

Benda paling penting sekali sekarang adalah decide tarikh tuk kawen..ikutkan dah ada kata putus tapi tiba2 hati ni jadi walangggg plak nk bt persandingan 2 pasang sekali..blom  pape lg ckp pasal majlis da nampak ade sedikit rase trasa sini trase sana..name pown share kan, tp bile kite xdpt ape yg kita dah plan dlm kepala so rase sgt2 xbest lah..ni baru bercakap pasal bnde2 simple..blom cakap bnde yg akan lagi serabutkan kepala..siyessss, cik fadh xnk hari majlis yg ptot kita raikan nnt jadi hari majlis sedih, sentap, kecik hati, rendah diri dan so on la penyakit berkaitan hati mahupun dari pihak cik fadh atau pown pihak kakak..dua2 perempuan pulak kan, so korang bole bayangkan lah mcm mane nnt..tema kaler pown dah jadi masalah dah..katakan la tema 2 colour combine..contoh turqoise dan purple cantik..so kite ni mungkin nk turqoise, tp bile si kakak pown kata nk turqoise, so sape plak nk purple??? ni contohhhh...nampak tak nampak tak??? bile jadi mcm ni, percaya cakap fadh, pasal kerusi nk sanding nnt pown bole jadi sentap atas bawah tau !!! hehehehe...lumrahhh manusia la, semua nk yg terbaikkkkk tuk majlis dorang..

Eh siyesss la, mmg xkan syok la buat majlis sekali ni..mungkin dapat jimatkan duit skit dkt situ tp masalahnya bende sekali seumur hidup kita nk buat..kite nk yg terbaik, ikut citarasa kita dan mcm2 lagi lah..kalo laki perempuan mungkin xde masalah, tp kalo perempuan perempuan siyessss akan ada masalah walaupun skrg kita kata kita demokrasi bt itu buat ini..tp dalam hati siapa yang tau kan..

So, cik fadh dah plan tuk xnk bt sekali..xpe lah kalo lambat skit pown kawen..tp nk buat majlis sndiri yg kalo bole mak ayah xyah ssh nk fikir duit..in syaAllah cik fadh akan usahakan duit sndiri tuk buat majlis cik fadh, xnk susahkan org tua..setakat ni bisnes alhamdulillah dah semakin kukuh..harap rezeki bisnes dptlah fadh bina mahligai idaman fadh..in sya Allah..

1st ramadhan ni balik kg, time tu la nk berbincang dan buat keputusan yg btol2 tepat dan xkn berubah lg selepas ini..nk bt persiapan pown senang dah..dah ade trikh da bole start book ape2 yg nk di book..ni nk book pown pikir 6 7 kali sbb rase xyakin ngan trikh yg dah ade skrg..

semoga dipermudahkan..aaminnn