Pages

20 August 2013

Wedding BFF di Kota Tinggi


Haiiii semua ! assalamualaikum dan selamat hari raya ke-13 ! 

Tgok blog masing2 mmg almost sume dh update cter raya dr raya pertama smpai laaa ni tp blog cik fadh sunyi sepiiii je..raya ke x ni?? haha..raya lah jugak tp xla meriah sgt..sbb baju raya 2 pasang XSIAP ! sadis raya tahun ni tau..tp xpe2, tu cter kemudian..laaa ni nk cter pasal bff kawen dlu..

Kitorg berkawan dari masa zaman poly lagi dari sem 1..ke mane2 mmg ber5 je..tatau mcm mane ley jd geng ber5..dan tiba2 jd rapat..bell fadh dan mira mmg 1 blok asrama..mimie dan tika blok yg same jgak mase 1st sem..mgkin kitorg blok blkg, balik same2 dan perangai pon gila2..xreti nk cover2 so kitorg bole ngam kot..dekat kelas, time study kitorg mmg belajar la tp bnyak main2 jgak..mimie dan tika plak mmg kaki KUAT GELAK..smpai selalu kene sound ngan lect..even suka bljar main2 pown dlm kelas tp CGPA kitorg sentiasa up up je..sumpah xtipu..mmg masing2 score top 5 top 3 top 1 dlm kelas pown ade..fadh penah la rase markah paling tinggi dlm kelas, bukan sekali tp bnyak kali..haha berlagak berlagak !!!

Dah 3 tahun berlalu..sekarang masing2 dah bekerjaya..semua jd PA..PA kepada Doktor IJN, PA Pengarah LHDN Seremban, PA kt Johor Corporation la..mmg gaji tiptop2 ler...kecuali mimie..die furthur study degree..lame dan lameeee sgt masing2 xdpt jmpe..kadang2 jmpe, fadh ngan mimie je..jmpe fadh n bell je..mmg xpenah cukop korum 5org la..tapi wedding mira hari tu yg mane kami b5 pggil die KAKAK (paggilan menganjing umur) kitorg semua dpt berkumpul..berpasang2 da semua..pasangan COMFIRM in syaAllah..hehe...semua jadi happening..tgok muke kawan2 lama, yaAllah timbul rase sayang sgt !

saya dan tunanggg...KAKAK, aku hadiahkan ko MIXER tuk buat kek..besarr dan style punye aku beli..khassss supaya ko belajar bt KEK..aku suka mkn KEK..so make sure ko bt KEK bile aku dtg rumah ko okeh !! ngehngehngeh !

haiiii ini la kami 5 sekawan bersama jejaka2 COMFIRM kami..in syaAllah.;)

pelbagai sejarah berlaku akhirnya jodoh KAKAK di IJN jgak ! hik hik..

dah kawen > dah tunang > hangat bercinta ;)

diorang berdua ni yg betol2 dekat dgn cik fadh skrg sbb sorg dok melaka sorang belajar kt melaka ;)

masing2 dgn pasangan masing2..bell kiri sekali da kawen last year..da dpt baby sorg dah, tp macam anak dara lagiiii tau !

daj jadi bini orang dah KAKAK..cantik sangat !!

amik berkat pengantin skit..semoga jadi isteri yg sollehah..aminnn ;)

dua2 dah jadi bini orang..next turn cik fadh plak in syaAllah...ngenyamm ngenyammm nih ! kiki

settle majlis kakak, kami pown beransur2 pulang..semoga KAKAK dan suami melayari bahtera indah ini dengan rahmat dan berkat dari yang maha Esa..lahirkan putera puteri yang comel2 belaka..nk adjust anak  kembarrrr katanyeeeee..amboiii ! aaminnn semoga dipermudahkan usaha korang..kiki

singgah Desaru jap amik angin pantai sbb xjauh dah dr Felda Papan Timur Kota Tiggi tu..
owh ok, yg sebelah tu partner fadh..saje ikut bawak die sbb ade keje dkt JB esok tu...so dgn rasminya die lah jadi OP kitorg sepanjang majlis KAKAK.. 

tengah tu tika..gambar die mmg xbnyak sbb die dtg lambat even die duduk dkt JB..haihhh ! kitorg dr melaka smpai awall tau tapi dieeeeeee...membutaaaa si tika ni..

paparazzi sgt !

 style apa ntah !




oke suke pic last ni ! nampak happening..cik JM kan die kannn eee mmg gerammm tau..kalo suh posing giler2 je, itu pose paling giler die akan buat..whatttt theeeeeee !!!

ok till then ! semoga ikatan persahabatan kami ini kekal hingga ke akhir hayat kami..in syaAllah..aaminnnn...
aku sayang korang sangat2..sayang sangat2 !



04 August 2013

Persiapan Raya 2013 : Handbag Raya pulak ;)


Hai ! seperti didakwa (ayat!) di dalam entry sebelom ni, cik fadh nk settlekan persiapan raya tuk diri sendiri plak..dan sabtu hari tu cik fadh dan kawan2 semua terjah OU..kul 12.30 smpai la kul 9.00 mlm dok mengitai2 je dlm OU tu..betol2 terjah raya ni..kemain lame hanya kt dlm 1 mall je..tp OU tu besar kan..mmg xabis jalan pown..pusing2 OU baru je..OU lame malas nk menapak..

Cik fadh hnya fokus 2 benda je dalam pale otak ni..nk handbag dan kasut raya je..dan kalo boleh nk beli handbag yg btol2 tuk puaskan hati sbagai reward tuk diri sndiri..btol2 nak nih..so btol2 gigih mencari la..semua boutiqe cik fadh terjah kononnya ! haha


1st terjah Braun Buffel..cik fadh mmg kepingin sgt nak h/bag dari BB ni..sebab bnyak yg jenis tote bag n one thing yg best die ade servis polishing for a life tuk h/bag korang beli tu nnt..asal rase da kotor skit je g la anta polish balik..percuma ! best kan ! design die pown not bad tp xbnyak pilihan sgt..ni cik fadh berkenan sungguh yg hot pink nih..masuk2 je trus pg ke dia sbb da nmpak dr luar..tp cik fadh fikir still nk survey lagi so cik fadh suh kawan cik fadh dak yusmawaty amik yg hot pink tu as a hantaran kawen die xlama lagi..kalo die xnk, cik fadh nak ! haha...lastly da kene syaitonnnn syaitonnnn trus die pown amik, sekali dgn purse..meletop !! total RM2000..




Bila tgok si yus beli, alahaiiii nk jugak !!! so jmpe this one design yg comel dan kene cita rase skit..yg len sume cm ore tua lo..hihi..ade 2 warna je, puas pilih nk mana satu..da puas gayakan jugak tp hati ni kata this is mini bag..harga RM1050..kalo beli rase mcm alahaiii too small..nk masuk khazanah2 negara nnt takot xmuat..hehe..so simpannnn dalam dalammmm hati tuk tidak membeli walaupun rase nak jugak ! igt misi nk cari yg betol2 PUAS HATI kan..so jgn terburu2..


Pegi Coach plak..ekcelli b4 nk hunting menghunting ni mmg ade survey website coach tuk survey2 beg dan harga die..knon nk budget dlm 2K mcm tu je..lagi kurang lg bagus..then bile pg ke butik Coach, h/bag yg dalam pale otak ni ade la kt situ..tgok2 mcm dah terkenan..tp rase mcm ralat lg..(means xpuas hati lg).


rambang mata !!! yg ni harga rm1675 mcm tu..tatau nk pilih warna ape..kawan2 kata the red one..hati kata nk yg tengah tu, yg hitam tu tolak tepi..hehe..ni nampak ok, tp bile da kuarkan segala isi kt dlm tu, kepit2 kt tiak, kendong2 ala datin pown dah, crossbody pown ok tp rase mcm bag ni xcukop keras..fadh mmg nk cari yg keras2 skit..nk yg teguh gituuu..so rase ralat balik..pusing2 lagi tgok bag yg len sekali mata terpanaaaa (hoverrr!) pd satu bag yg hothot pink jugak..alaaa terkenan dah..bile bawak kt bdk2 ni sume kata cantik ! lawa! ni bru style ! bru padan dgn ko fadh ! amboii kemain hover tau masing2..hati da walanggg..bile ltak sebelah beg madison sateen atas ni, nmpak mcm madison sateen atas ni tenggelam skit..hawauuu je budak2 ni tau padehal awal2 mase pilih tu dorg beriye2 kata cntik cantik..ish !! 


tu diaaaaaa!
bile tgok2 balik rase cm ore tua gok..hik hik..tp xdinafikan bile pegang dan gayakan rase mmg ko la pompuan paling lawooo..haha

ermmmmmmmmmmmmm...

harga die mahal skit dr yg sateen..sbb ni leather dan ade 2 colour pink..dat why harga die lebih skit..tp kalo nk amik hati dah berfikir2 ni lebih dr budget sebenar ni. xboleh xboleh, burst nnt raya !..tp syaitoooonnn syaitonnnnnn niraojimmm a.k.a kawan2 cik fadh bile menjalankan tugas, mmg pndai..dah alang2 beli lah, nk beli biar puas hati lah..alaaa tambah skit je lagiiii lahhh...ermm mcm2..pujuk2 cik JM, siap JANJI "sayang janji sayang xkan beli beg lg smpai time nk beli beg hantaran kawen nnt!!" arhhh stress kenangkan JANJI tu ! then lastly die kata die ok..die bg greenlight as a gift tuk besday hari tu..ape lagiii meloncat mak ! haha (againnn hover!) . 

maun xhover, kalo seumor hidop mmg xpenah merase nk pakai beg2 mahal ni sekali dpt mmg syukur alhamdulillah..kalo xde duit tepi jgn harap fadh nk beli..bnyak keperluan lain yg jauh lg pnting dri beli beg riban2 nih..tp mcm fadh kata la, fadh nk bg reward tuk diri sndiri..alhamdulillah rezeki bisnes ade lebih skit so nk lekatkan lah sesuatu..teringin nk amik gucci ke LV tp rase mcm btol2 mahal..bole beli, tp jgn ckp nk kawen lah kalo duit perabih kt h/bag semata2..kalo beli LV mmg burst duit nnt..so pakai mane yg rase btol2 mampu dlu..ni pown da syukur sgt2...dlu tgok org pakai, bile org sebut harga mak datok rase gugur jantung..apehal sanggup beli beg mahal2 mcm nih..membazir woih ! tp tu sbb kita xbiase dan kite blom mampu nk pakai..bile kite rase mampu, kite dpt beli percayalah korang rase sgt2 PUAS HATI..rase terbayar segala penat lelah korang bekerja bertungkus lumus nk cari duit..itu lah yg fadh rasa sekarang..alhamdulillah merase jugak akhirnya..



Dapat free gift wristlet coach warna hitam..siyesly wristle tu nmpak pasar malam gile..fadh pown ckp dgn salesgirl tu alaaa nape nmpak mcm pasar malam kak ! kakakaka eh salesgirl tu pown iyekan tau mcm pasar malam !...tp da org bg freegift ko rembat je la..lagi bnyak bunyik !! hiihi...smpul raya die mmg lawa..tu pown bg 1 je mule2, mulot cik fadh pepaham ler pndai pujuk rayu.."sis bg la lg 1 bagi la..nk raya dah ni..kang stok xabis membazir je..tahun depan da design lain" kiki...so sis tu kata "oke akk bg tp diam2 tau dik..tuk adik je ni" yeayyy !

dpt jadi silver member terus ! nk target gold kene purchase 4k baru dpt gold so each item kite beli akn dpt 10%..wuishhh best jgk tu..tp da JANJI kan td..so jgn harap ! tuk silver dpt 2 tahun warranty..oke la tu..


burst burst !!!

oke beg settle..kasut beli kasut kt charles & keith je..tu pown sbnarnyer mcm xseswai nk pakai beraya..jenuh kaki ko nnt..tp beli je lah, asal dpt kasut baru..hehe
xamik gmbar tp kt website c&k ade..nih !

glitter2 bagai..haha ! xpolah xpakai raya pown, jnji ade kasut baru..bole? hehe

then xde beli ape dah...mmg btol lah nk cari beg dan kasut je..bagus ! disiplin !
tp sblom balik, sempat rembat lg sepasang kasut kt U.R.S tp senyap2 je tnpa pengetahuan cik tunang..
da jalan2 kaki sakit pakai kasut tutup penuh, akhirnya tuka jgk wedges yg baru beli tu..kantoiii dah..
bile cik JM buntang mata terus kuar dr mulot "alaa syg pakai duit sayang la, kaki sakit ni..xkesian ke.! hishhh" hehe..
alasannn sungguh padehal dah berkenann..

podahhhh !

hamikkk kau !!! tp ni bukan brg cik fadh sorg eh..ade 2 3 org lg punye brg..hehe..

riang sangat hati !


duit da abis ! jom balik !!!

oke settle bab persiapan raya..so jadi ke x raya nih??? hihi sakannn skit raya ni..raya last bujangggg kan so kite lenjannnn jela..sok sok xdpt gini dah..nk sepit duit tmpt lain pulak kan kan..

Selamat Hari Raya semuaaaa!!



opsss lupe, kuih raya mak lom beli lagi..bunga tuk mak xbeli lagi..adehhhh +__+'



01 August 2013

Persiapan Raya 2013


Dah JUMAAT??? yeayyyy siyes rasa xsabar sgt nk balik kg..fadh rase dalam banyak2 cuti, cuti raya la bole lenjan abis2 tuk bersama keluarga..siyes rendu nk duduk rumah mak ayah smpai seminggu dua direct lepak tergolek terlentang makan minum tido sesoka hatiiii..lepas abis belajar dlu mane rase dah nk cuti lame2..nak2 lagi tahun ni last la dpt duduk bersenang lenang raya dengan family..lepas ni dah xde dah..sedih plak rase..makin besar dah rupanya..makin bertambah tanggungjawab pada diri sendiri dan orang lain..yaAllah indahnya zaman bujang ! 

Ok, kene terima hakikat ini adalah kitaran hidup..xpe, pasti kitaran hidup yang akan datang pown mesti ade keindahannya sendiri kan ! soooo da last raya bujang ni, nk jgak la bt persiapan tuk mak ayah dan adik..hari tu dpt balik kg, bawak dorang g JJ Seremban 2..nk belikan baju kasut tuk mak ayah dan adik..puasnya rasa hati dpt belikan mereka keperluan raya..mungkin xbnyak tapi seronok dpt belikan dorg ape yg dorang perlukan..sblom2 ni, duit mmg lepaskan keperluan raya diri sendiri dlu..tp tahun ni, tuk diri sndiri belom ada tp fikirkan mak ayah dlu..belikan dorang ape dorang xcukop..then bru fikir tuk diri sndiri...

So tuk diri sendiri da planning dgn kawan2 tersayang dan cik tunang nk turun K.L esok..waihhh mesti busy dan jem giler kan ! tp nak jugak lahhh pegi..ni kasut xdak, h/beg pown xdak lagi ni..sedihnyaaa..lagi 5hari je nk raya dah..baju2 kasual pown lom ade..tudung rayaaaa pown xdakkkk lagi weyh..nangesss !!! ape ke sadissss sgt persiapan raya tuk diri sendiri tahun ni..siyess masa berlalu cepat sgt..tup tup da nk raya...nasib bek la mak ade belikan sepasang baju sedondon pagi raya..kalo x, mmg xde baju la fadh..sodihh sodihh ! dan dannnn kain ade 2 pasang bru anta tempah mggu lepas..korang rase bole siap x?? haha..fadh redhoo la kalo xsiap...esok shopping beli da siap je sonang !

Tahun depan punye persiapannnn gerenti fokus tuk rumah sendiri plak..xde lain, percayalah !! fadh plak jenis kaki berhias rumah..eeiiii xsabau nk dok uma sendiri ngan future husband..kitorg ni kongsi minat yang sama iaitu nk rumah cenggitu nk rumah cenggini..kaki hias ! tp tgok la tahun depan mcm mano jadi rumah kami nnt..hehe..semua bergantung pada duit poket la..kalo xdok duit, jgn kata nk hias, ontah2 duduk ghumah mak mertua..haha !!

ok2 last, merepek2 dah ni..fadh nk ucapakan selamat hari raya kepada semua..minta maaf kalo ada salah silap didalam penulisan blog ini..atau buat korang rase menyampahhhh nk bace cite cik fadh..amboihhh jgn gitu la..kita kan blogger, so masing2 ade cerita sendiri..seronok tau bace life korang semua nak2 mak2 yg ade baby..suka bace experience korang jd mama ! ok daaa...hati2 balik kampungggg..;)

Selamat Hari Raya semua !!!