Pages

26 November 2013

Secara rasminya diumumkannnnnn...


Hye, lately ni semangat preparation kawen da mai, mmg rajin lah update blog ni..hihi..tp nk bgtau la dulu bab penting ni yang bt fadh runsing tuk kawen dulu-dulu..cer bace entry dilema kawen ni dulu supaya fadh xyah terang panjang2 lagi dah..haha bnyak dulu !

So sekarang, kata putus dan diambil oleh keluarga fadh. Nak tak nak, suka atau tak suka, kawen  atau tak kawen mmg kami akan tetap kawen 2 couples on the same date ;(

Yeahhhhh ! aku suka? aku xsuka tapi lately ni aku malas nk fikir sgt pasal perbezaan ape orang nk kata time aku kawen nnt..aku ketepikan semua pemikiran negatif aku dan aku cuba tukarkan kepada pemikiran yang positif shja..susah, tp aku cuba.  Dan aku rase much better aku tak tangguhkan lagi wedding aku sbb musabab yang paling utama selepas berlaku dugaan yang maha hebat 2 bulan yang lalu..bukan xbole tempuh dugaan tu, dah berlalu dah pown, tp kalo tangguh2 lagi aku takut dugaan lain lak dtg nnt..lagi pown akad nikah tu hukumnya wajib, majlis tu sunat muakad..so lepaskan yang wajib dlu..sunat muakad tu kite raikan shja..pndangan orang kite letak tepi..yang wajib nikah..gituuu....sobsss..eh positif poisitf !!

So, akak fadh akan nikah lepas solat jumaat hari yang sama jgak lepas ishak aku nikah dan terus majlis berinai..esoknya adalah majlis resepsi dirumah kami..dan seriuosly perkara pertama aku nmpak baiknya majlis bersama ni, aku dapat jimat hampir 6K untuk catering..tu belom bab2 penting yang lain lagi mcm doorgift n so on...yuhuuuuu (cube positifkan dri ni..sila support!). Tapi untuk bridal, OP mmg xshare la..sume lain2 supaya xkelam kabut nnt..

Now fokus pada belajawan kawen dlu..semoga dipermudahkan segala urusan..ouh ya, tuk wedding kali ni, mak xsempat nk DIY DIY nih sbb mase agak suntuk dah, cer tgok ticker kt atas tu, cuak x kalo korang bru sedar nk buat preparation??? hahaha..sangat sedih ! doakan fadh okeh !

tata !


24 November 2013

Bridezilla will be born this April 2014 ! nantikannnnn....


Yeahhhhhhhhh...katanyerrrrr majlis April 2014 kannnn...tapi disebabkan terlalu bnyak masalah yang menghimpit2, tenggelam timbul tenggelam timbul aku terkena tekanan perasaan yang menjulang2. tup2 tgok tinggal lagi 4 bulan menjelang perkahwinan..agak2 ape la aku rase kan?? ermm ermmm bulan 1 start bole x?? hikhokhikhok...siyesss la aku malas walaupun aku ade rase nak, tp aku xde hati..eh mmg masalah negara btol la aku ni..kene g kaunseling ! aku nak la jgk rase mcm bride to be yang lain2 ni ha, yang da sibuk dan da siap hmpir 50% 70% preparation..aku??? 3% kot, tu pown bapak aku yg g tempah catering..so sad ;(

Seriously, cik fadh xpernah sangka preparation kawen cik fadh seteruk ini..dlu tunang, amboii bukan main lagi prepare 7 bulan sebelom majlis padehal tunang je pown..setakat handle 250 org tetamu..chillex je la tp punye la eksaited, 7 bulan sblom majlis da sibuk2...haha lawak ok ! mgkin majlis sendiri untuk pertama kalinya..its wanna be perfect la babe ! yesss i dooo...PERFECT 4 me..ekekeke..sekurang2nya aku xrase tunggang terbalik pown time tu..smooth je majlis..

Tapi tapi tapi...sekarang ni bercakap pasal pernikahan ! majlis perkahwinan ! malam berinai ! persediaan sebagai isteri ! tetamu hmpir 1500 org ! nak jadi bini orang ! duit nk kene perabih riban2 !! persediaan malam pertama ! opsss !

Apesal aku chillexxx giler ni..ya Allah sungguh aku doa bnyak2 pada Tuhan supaya ade miracle yang settlekan semua bnde ni..rase mcm suntukkk sgt dah mase..sempat ke nih?? tolong bagi kata2 positif skit dkt aku..tolonggggggg...

Yang penting sekarang DUIT DUIT DUIT ! cukop x??? (jap kire2 balik) ermm dividen ASB bile masuk aih? bape dividen aih?? hikhokhikhok..kalo cmpur dividen ASB, in sya Allah cukop2..kakakka tp siyes mmg tutup mata je la hulur duit jerih perih meniaga ke hulu ke hilir nih..xde DIY DIY pown yg bole savekan bajet aku..adoiii !..xsempat la haiiii ! mntak2 la wedding of the year OF Kuala Pilah la majlis aku..bhahahaha berangan bukan main, buatnye idok !!! mohon pencerahannnn ya Allah...


;(




22 November 2013

Result 4 bulan memakai braces ;)


Alhamdulillah setelah 4 bulan memakai braces, dah nmpak dah gigi tu  tersusun dan teratur..yg bengkok ke dalam pown da keluar dan lurus..so miracleee ! cuma ye la, bntuk gigi aku bkn cntik2, sume mmg bntuk gigi kapak punye bangsa..tp dulik la, jnji lurus kan so sekarang ni senyum nak lebar je semedang..haha bukan nk tnjukkan pakai braces tu, tp mmg rase mulot ni tersangkut dgn besi2 tu kalo senyum meleret...lagi buruk rupo ea serupo senyum xikhlas..so senyummmm je mcm bese..beza senyum dlu dgn senyum skrg, dulu senyum tutup mulot, skrg senyum ikhlas bukak mulot..ekekekeek..




senyuman yang menyakinkan..!

Tapi apa yang aku perasan lah kan, sejak 2 menjak memakai braces ni, mata orang susah nk tertumpu pada mata kita, die pandang kita tapi die lebih berfokuskan kepada gigi kita..aku plak kadang2 jenis xprasan mulot ade gigi besi, bercakap jenis xpndai berhenti pulak dah..kadang2 ade jgak terbuat air terjun, dan dan tu otomatik tutup mulot laju2 siap tutup lg pakai tangan ! hikhik..aku ni suka budak2 skit dan aku selalu gunakan kelebihan yang ada ini untuk menarik perhatian kanak2 especially yang susah untuk didekati..haha..nk trik perhatian dorg, aku datang dekat2 tnjuk gigi ni dkt2 dorg..bila dorang pelik, rase takot malu hilanggg then trus rapat2 nk tgok lagi dan lagi..kalo jenisss yang kt bawah ni, ha ni mmg jenis die pelik gila2 nk mampos punye la aku rase..die siap pegang bracket tu dan trik kuat2..woahhhhhh nasib baik wa ok, xde rase sakit langsung..kalo x, gigi budak tu aku kokak kan..haha..


Masa appointment bulan lepas, doc ade kasi 2 pilihan kat aku yg buat aku confused skit nih..ermm doc kata awak selesa x dgn gigi skrg..eh ofkos la selesa, gigi ni dah sepnjang hidup dgn aku..haha..mksud die, rahang aku besar so gigi nampak penuh kt mulot..kalo rase nk kecik kan skit rahang, die suggestkan aku cabut 2 batang gigi atas dan bawah. hahhhh !!! perghhh tang cabut2 ni siyes aku seram..so hati aku ni berbolak balik la jgk nk cabut ke x..kalo cabut mst muke lps ni nmpak tirus skit kt dagu tu ala korean look gitu..bahahahha ! mana2 pg aku dok tnye org, gigi aku besar x, mulot aku besar x..cik tunang pown xreti nk jawab ape..ermmmm

Doc kata lagi, kalo cabut, amik mase lame skit la pakai braces ni, mgkin cecah 3 tahun..kalo xcabut, end of april o sblom aku nikah pown in syaAllah da bole cabut braces..what??? secepat tu ke bole cabut?? mcm xcaye je mcm xcaye je..so kalo korang kt tmpt aku korang pilih nk yang mane??? msti lah nk cepat2 cabut kan..dulik la gigi rahang besar ke ape..sblom ni hidup dgn gigi ni, siap pakej senget2 lagi lom ade orang kutuk aku tau..huhu..so btolkan mindset balik kenapa pakai braces..nk luruskan gigi kan kan..bkn nk ubah bentuk muka kan kan..ok2 so ahad ni aku decide xnk cabut gigi ! harap2 bole bukak sebelom kawen nnt..kalo doc ni tipu, siap die !



kalo korang kata pakai braces bole kurus, fomular tu xmenjadi tuk aku..sbb aku pakai braces xcabut gigi..sakit setakat sengal2 mase awal2 pakai braces dlu, mmg sakit sgt la..xley nk gigit2..tp lame2 skrg ni rase mcm ade xde je dlm mulot ni..so semua makanan yang dilarang, aku bole makan tanpa ade masalah..cuma lps raya hari tu je ade kes bracket blkg sekali tercabut lps aku mkn coklat m&m..haha..tp skit pown xjejaskan nafsu aku tuk mkn coklat lg dan lg..aku bedal je sume..tgok, bdn aku ttp gemok !!!

sekarang ni aku asik berkira2, bila lah doc ni nk pasangkan bracket kt gigi bawah plak..xsabar plak nk tgok sume lurus..hishhh apesal ntah doc ni !!