Pages

31 December 2013

Peristiwa & Kenangan 2013


Assalamualaikum...

Entry last penghujung 2013..bnyak peristiwa yang cik fadh xupdate dekat sini..wuarghhh ruginya rase hutang peristiwa2 tu dkt blog..nk recall semula semunaya kat blog supaya ada kenangan walau seciput..sobss..nk buat entry satu2 tu, alahai jauh dah ketinggalan..its ok, cik fadh try recall semula kt entry ni sekaligus dan harap xde yang tertinggal...;)

Januari 2013

Permulaan 2013 yg sangat2 indah..peristiwa Januari yang paling best adalah, aku dan bisnes partner celebrate Dinner & Dance dekat Genting Higlands 3hari 2malam..ade 2 dinner, 1 dinner formal celebrate achiever2 2012 dan esok malamnya dinner Bon Bon 70's..kenagan yang memang xbole dilupakan..paling meriah !




ni plak dinner esoknya Bon Bon 70's..tp gmbar aku sndiri xmau ltk la..sogann..haha !

parah fesyen kitorg tuk fesyen Bon Bon 70's tp mlm tu la dinner yang paling ohsem !


Time Dinner di Genting ni, aku masih setahun jagung dalam perniagaan..meraikan kejayaan orang lain..Alhamdulillah Januari 2014 ini, aku pulak bakal diraikan di Dinner & Dance Recognition Nite di PICC..berkata usaha keras akhirnya sampai jgk ke puncak kejayaan..nnt aku share kat sini yer..

Pembukaan Office sendiri bersama Team bisnes partner pada penghujung Januari..Alhamdulillah..
we call it as EBS Seremban..



Februari 2013

Quite challenge tuk Feb sbb time ni la aku rushing gila nk kejar target naik ke CMQ dlm bisness..mase sgt2 pack dan penuh dgn aktiviti2 bisnes yang kitorg plan sendiri tuk same2 kejar target..dah mcm 1 keluarga dah kami..hubungan sgt2 erat dan xkisah spent time hujung minggu same, letih terbayar bile setiap 20hb kami dpt gaji yang agak lumayan..shopping sakan xpenah berhenti..haha

Nangis2 penat2 at the end 28hb, aku dpt jugak pegang tittle CMQ yg aku tunggu2 selama ni..syukur Alhamdulillah..

CMQ Fadhliyana..ececehhhh...(kete bukan kepunyaan sy)

March 2013

Masa berlalu terlalu pantas, pada bulan Mac ni, keluarga kami menerima orang baru iaitu cucu pertama dari Abg sulong aku yang kawen tahun lepas...Muhammad Aqil Qayyum ;)

penyeri baru keluarga kami ;)

April 2013

Ingat2 lupa April apa jadi..haha tp igt 1st time daki Bukit Broga..aktiviti bersama partner2 jgak..



Amik award tuk New Leader Award Cmq


Mei 2013

Awal bulan Mei heboh sana sini mengundi dan aku untuk pertama kalinya mengundi pada tahun ini..1st time mengundi dah main calit2..dulu2 xde kan??? so ini sejarah la ni..umo 23 bru mengundi..hik hik..


Dan untuk pertama kalinya aku drive kete sepanjang da 3 tahun bawak kete ni eksiden terlanggar bontot keta orang hanya kerana terpandangkan orang gila angkat tangan menyengih kt aku..wuarghhh !

nasib bek xremuk..tp kete yang aku langgar tu kemek teruk..nak nangis time tu bile tgok org gila tu gelakkan aku balik..sobss ;(

June 2013

Awal june kitorg join Team Bonding under aktiviti bisnes jgk dkt Lembah Azwen Resort..mmg best Team Bonding ni sbb merapatkan lagi silaturrahim antaran partner2 JB Melaka K.l Dan Selangor..tunggu Team Bonding 2014 plak, tp time ni aku da jadi fasi dah..syok ar torture org plak..mihmihmih





Team Born Star under kepimpinan aku dpt No.2 !! caya lah !
We are BornStar, bornnnnnn tooooo WIN !!





dan penghujung bulan aku start pakai braces ! keputusan yang mengambil mase dr aku tingkatan 1 lg bru laaa ni aku nekad pakai braces..hahaha...knon nak kawen punye pasal la ni..

baju dan tudung sama dgn Teaa Bonding kt atas tu tp time ni sebulan lepas TB, ni g event reunion TB plak..pagi2 tu da g jmpe dentist pasang bracket..rase kebas2 je time ni tp mmg xbole makan wa cita sama lu sbb takot2..dan agak sakit jgk la..


Julai 2013

Oke masuk Julai adalah bulan yang paling2 aku tunggu sbb besday aku..haha..alhamdulillah pada 1 July aku secara rasminya capai target yg diidam2kan setiap partner iaitu sebagai seorang MQ..syukur alhamdulillah walau perit maung nk capai tahap tu, smpai xtido 2 hari, akhirnya cukop PV aku bergelar seorang MQ..time tu igt lagi, 1 July 2013 mmg dah fight abis2an tp mmg xde rezeki..so kumpul mlm tu bt meeting mcm biase tp MQ aku iaitu MQ ustaz umumkan dkt kami semua kelahiran seorang lg MQ baru di EBS Seremban dan he call my name ! yaAllah miracle ape ntah time tu..demi Allah menangis sedih time tu sharing kt depan..Duke Puteh sume trun celebrate time tu walhal aku xyakin aku cukop PV lg time tu..Mq ustaz btol2 fight abis2an tuk aku time tu..terima kasih xterhingga..syukur genap 1 tahun 5 bulan dlm perniagaan ini aku capai target aku..




Time ni da masuk bulan puasa so aktiviti dikurangkan sikit tp mcm biase, berbuka mmg bnyak kt luar bersama partner2..


Buka puasa beramai2 di Kg plak bersama family dan saudara mara..


Dan penghujung July 2013 bersamaan dengan 29 July genap usia aku 23 tahun..muda !
Cik JM dan partner2 buat surprise birthday party tuk aku dkt EBS Seremban..terima kasih semua ;)

Penutup July yang indah ;)

August 2013

Ok masuk bulan 8 adalah hari raya..so raya raya rayaaaa ! tp shopping raya tahun ni aku rasa paling sakan la sbb dpt income bisnes agak kencang so kami berkonvoi pg shopping raya..syukur atas rezekiMu yaAllah..


syok giler time ni..tatau nk cakap ! sume keinginan nk beli itu ini dpt dipenuhi..


1st time seumur hidup aku dpt pakai handbag harga mcm ni..Alhamdulillah atas rezekiMu yaAllah..

hik hik ! 

family yang tinggal 3 dara..tahun depan da berpasang2ngan la..


Sambutan Raya our company bisnes



Raya Opismate UTeM



Penutup Ogos, berlangsungnya perkahwinan my BFF di Kota Tinggi ;)

dah merandonggggg dah..alhamdulillah..

September 2013

Aku rase since penghujung bulan 8 dan aku masih igt lagi tarikh 28/8/2013 bermula episode duka dlm hidup aku..sungguh aku xpernah sangka kebahagiaan yang aku miliki selama ni diragut oleh seseorang yang selama ini aku percaya..arghhh malas aku nk ungkit kisah ini, biarlah ia berlalu walaupun sakitnya smpai ke hari ini bersisa dan berulang2 kali berlaku..aku harap esok 2014 aku dpt buka 1 lembaran baru dalam hidup aku dan aku harap semua orang bole terima keputusan aku..hidup aku tetap aku teruskan mcm biase, segalanya aku simpan seorang diluar pengetahuan semua orang2 yang aku sayang disekelilingku..cukop aku sorang yang tanggung..di depan orang aku akn tetap berlagak seperti tiada apa..life must go on...

maaf mmg xde gmbar sbb bulan 9 adalah bulan aku sakit sesakit sakitnya smpai aku xmampu nk buat ape pown..yang ada hanya kekuatan aku tuk teruskan apa yang aku dah mulakan dan aku ade tanggungjawab pada keluarga, pd partner2 aku..sbb tu aku bertahan sampai sekarang..

Oktober 2013

Aku bawak semua partner2 aku pergi vacation ke Pulau Pangkor..kami konvoi beramai2..time ni mmg aku inginkan satu percutian tuk damaikan sekeping hati yang rapuh..alhamdulillah aku seronok walaupun tetap ade terkilannya sepanjang percutian ni berlangsung..tuk partner2, aku tetap gagahkan diri bersuka ria..





Penghujung oktober, bisnes partner aku lak kawen..Ajak & Yus..alhamdulillah...
Tahniah korang dan semoga mahligai yang korang bina kekal hingga ke akhir hayat..baby?? usaha keras2 lagi..hihi



November 2013

Awal november, aku ke Kedah menghadiri Majlis Perkahwinan kembar cik JM..ikut rombongan keluarga dia naik bas..


Dan sekali lagi aku naik pentas new leader award tuk amik sijil sebagai sebagai MQ di Menara PGRM..



Attend Kursus PA tp dkt Melaka je..so sad la tahun ni sbb dekat sgt..


housemate sehidup serumah..tudung biru da kawennnn...next ?

December 2013

Alhamdulillah december jugak akhirnya..jenuh weyh nk abiskan 1 tahun punye cerita..haha..so december ni aku g Bukit Tinggi Colmar Tropicale..tempat yang btol2 teringin nk pegi mase saat2 aku dirudum malang tp xde sape nk bawak..sobss ;) so bile partner2 kata ade trip ke sana, ikutkan ade plan lain tp dah mmg nk jd rezeki aku ke sana tiba2 trus follow konvoi ke sana..





Majlis Perkahwinan kembar Cik JM di Kg, mereka penutup tahun 2013..

dgn Fika si bulat tembam..ank buah pertama cik JM..


Family besar cik JM..

Alhamdulillah, 2013 bagi aku berlalu terlalu indah dalam cabang2 yang lain tapi terlalu pahit utk aku lalui di cabang yang lain pula..sungguh Allah s.w.t tu Maha Adil kepada makhluk2nya..die bagi kelebihan lain, dan tetap juga merasa kekurangan yang lain pula..aku bersyukur sehingga kedetik hari ini aku dikurniakan kesihatan yang baik dan kekuatan mental dan fizikal dalam mengharungi liku2 hidup sepanjang 2013 ini..

Semoga 2014 membawa 1001 rahmat dalam kehidupan aku..tutup buku 2013, lupakan dan buka buku baru untuk 2014..semoga aku dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, sentiasa tabah dan kuat tuk layari kehidupanku di tahun 2014 esok..

welcome 2014..i'm ready !