Pages

26 February 2014

Preps Wedding : Rumah Majlis


Assalamualaikum...

Hai, cik fadh yang malas rajin plak nak update hari ni ! huhu..dlu kan musim kawin, b2b bertalu2 up entry persiapan perkahwinan..tapi laaaa ni aku rase b2b sume xrajin dah..sume 1 week 1 entry..sama mcm aku la tu..huhu..asal ek??

Dah xyah fikir, ko bace je entry aku time2 aku rajin nk hapdet ni..nnt aku malas, mmg xdan la nk jenguk blog aku ni kan..bajet retisssss..hikhokhikhok..

Nanti majlis nikah majlis berinai majlis sanding sume buat dekat rumah mak ayah aku kt Kuala Pilah tau..tapiiiiiiiiiiii rumahnye skrg tengah under renovation lagi...dulukan aku ade cter, ayah aku punyela nk kitorg adik beradik kawen serentak smpai sanggup nk besarkan rumah lagi tambah bilik lagi satu..besar pengorbanan ayah aku smpai perabis duit die bt rumah ni..i love u ayah mak ! ermmm ni sempat ke x tatau la..tggal sebulan je lg ni..huhh!

hari pertama pecah..mggu pertama februari hari tu baru start..lambat giler bru plan lulus..



ni ruang tamu ni..dulu carporch..ape ke bnyak tingkap dah..mcm dewan aku tgok..hari tu balik kg, aku da suh tutup 1 tingkat tengah tu..banyak nau plak hai..


bilik 3 tingkap ni bilik pengantin..kiteee lettew...bnyak jugak tingkap..
mmg sajeeeee je kan bapak aku ni..haishhh

setelah 3 minggu ketang ketung ketang ketung






tadaaaa !!!







 sekarang tengah naik bumbung..laju jgk indon2 ni buat..ye la, lg sebulan je kot, mmg da warning kontraktor siapkan 2 minggu sebelum majlis..hohooo harap semua berjalan lancar..

tiles sume da pilih ikut citarasa aku..esp. tang bilik air..sbb dlu mase renovate dapur, ade kontraktor tu bg kitorg tiles design dolu2 kt bilik air..tau2 da siap je time tu..geram gile !

kali ni, aku sndiri pg kedai tiles pilih tiles sume then submit kt kontraktor..hohooo !
siyesss renovate rumah ni, mak pak mmg bnyak refer pada aku, bukan ckp aku pndai ke bagus tp sbb aku yang paling cerewetttt..haha

1st dlu, pintu utama die btkan sliding door tau..nasib aku balik kg. time tu, aku cakap dah kenapaaaa buat sliding door jgak..sblom ni dah pakai sliding door, ape ke nak pakai balik..yg kontraktor bukan main bijak, nk pakai sliding door lame tu balik..amboiii bnyak cantik ko, byr ratus ribu, lg ko nk pakai2 balik brg lame..rase nk bg pelempang..esok tu jgk aku kol steven tu suh dtg..aku bncg baik2 sume, then akhirnya die setuju bg pintu kayu yg kaca tu..mak aku pown satu, dlu g uma org ckp teringin mak nk pintu mcm tu..ni bile die bt rumah, die bole setuju ckp kontraktor tu bt sliding door..aihhhh geram geramm !

sejak renovate rumah ni, mmg tiap mggu aku try balik kampung..nk tau progress..xnk nnt kene mcm dlu..kite percaya pada kontraktor tp sume brg die bg sume xpenuhi citarasa kita..kontraktor kali ni nmpknye bagus, sbb bole nego2..ye la dah jmpe singaaaa mcm aku, maun xnk nego..haha

harap2 semua dpt settle as soon as possible..rumah dah mcm tongkang pecah..katil mak aku kt dapur diam die tau skrg sbb rumah depan totally pecah..

semoga segalanya berjalan lancar..nk masukkan set katil kawen ni nnt..huhu xsabar !
tp belinye idok le lg..hehehe..


6 comments :

msredcheesecake said...

eksaited bapak pengantinnya yea?...hheee...semga semua berjalan lancar

Ezy Loy said...

smge sumenye berjalan lancar seperti yg dirncang..
=)

Ayue Idris said...

haha..singa ke? rilex..umah da cntek tu..xsaba gak nk tgk nih hasilnye..besaaaaa nmpk umah bru ni..hehe..untung laaaaa dpt bilik baru..iols jeles!

S. Faezah said...

perghhh..renovate besar2 an ni..xlama dah tu lg sebulan je :)

Yna said...

wah, bestnye dapat bilik baru nanti..hehe..

cik fadh said...

haha tq sayang2 semua..eksaitedddd laa dpt bilik bru..hehe