Pages

13 May 2014

Bisnes : Leaders Motivation Camp seluruh Malaysia


Assalamualaikum..

Lately ni mcm aku da nekad skit nk update blog selalu..sblom ni bnyak event sendiri, holiday ke mane2 pown xde update kt blog...balik2 post kt instagram instagram stegram..nk caption panjang2 orang muak plak kan nk bace nnt..kt blog je bole bebel lebau2..huhu

Fot the 1st time after married, aku tinggalkan husband 3 hari 2 malam attend kursus Leader2 bisnes kami berdua..ikutkan suami pown bole pg tp die nk sorang je wakil..aku nk suami pg tp aku takot aku kene tggal 3 hari tu sorang2 kt uma..ee xnk aku..so better aku la yg pg kan..laki tggal sorg2 kt uma..die berani skit..beralah la tuk bini..die bole jaga network sepnjang aku xde..


rakan seperjuangan..masing2 tinggalkan laki..haha ! tudung purple single lg..

Green tshirt tuk aktiviti lasak 1 hari..


Team aku : nama group kito monang yo ! tp hujung2 kalah semedang..sbb group aku kuat menyakat orang..bile turn kitorg beraksi, dorang sakat lagi kaw2 punye..hampeh !

Bersatu teguh, bercerai roboh !



Ini team kami diluar bawah kepimpinan Duke Puteh..ikutkan ramai lagi tp yg lain xdpt attend kursus sbb kekangan masa..

3 wanita ini dari skop yang sama..belajar di POLI PD amik kos Setiusaha..tapi skrg dah jadi bisnes woman berjaya..alhamdulillah dpt tolong kawan2 seangkatan..

asal kepala besar badan halus ni..ishhh hitam salu bt kepala aku nmpak besar sbb badan nmpak kurus..hahaha

Leaders Seluruh Malaysia berhimpun di A'Famosa Resort...
ape yang aku bangga dgn bisnes aku ni, yg monopoli semua budak2 muda melayu jgk..
hampir 97% Melayu !



Alhamdulillah aku xpernah rase bangga dengan diri sendiri sebelom ni..tp tuk pencapaian aku dalam bisnes networking ni selama 2 tahun lebih, aku rase ini pencapaian yang tertinggi dalam hidup setakat ni..al-maklumlah kite belajar xbrapa tinggi, kerjaya pown xtinggi, tp Tuhan tu maha adil..die bagi kite rase jgk..dkt sana orang xnmpak kite tp dkt sini aku berjaya berada dalam kalangan orang yg dikagumi dan dijadikan role model tuk berjaya..atleast ade pencapaian yang boleh dibanggakan dlm hidup meskipun belajar xtinggi mana..dlu nk melangkah mungkin susah, tp USAHA tanpa kenal erti penat dan jemu yg buat aku berada pada tahap skrg, semuanya semakin mudah..sedikit2 aku dpt rase ape itu erti kebebasan sebenar..kebebasan dari segi masa, kebebasan kewangan dan sebagainya..

Nak hidup senang tapi goyang kaki tunggu durian runtuh itu xmungkin terjadi..xde dalam kamus2 orang berjaya sekalipun..nk berjaya tunggu dan lihat..fuhhhh kalo ade, mst ramai orang dah berjaya..ade yg berjaya, tapi berjaya bagi keyakinan tuk orang tunggu dan lihat jgak lps tu ntah kemane hala tujunya..huhu..

Satu hal yang aku belajar sepanjang aku buat perniagaan, nak senang USAHA ! nak itu nak ini, KEJAR TARGET..at least kite ade pilihan dalam hidup tuk capai ape yang kita mahukan..aku bnyak belajar dr pengalaman orang lain bahkan mak ayah aku pown selalu igtkan nak sesuatu jangan jadikan kebiasaan buat pinjaman peribadi (loan) . nak kawen, kumpul duit, usaha tempat lain..bukan LOAN..nak bercuti ke ape usaha lg tmpt lain..dah selesa baru fikirkan kemana2..bukan amik jalan mudah nk senang lapangkan dada ke sana ke sini tp duit xde..duit xde nak jugak berjalan so jalan pintas bt LOAN..jangan amalkan mcm tu..fikir zaman tua nnt hidup leka bayar hutang...makin tua makin lapang sepatutnya tapi laa ni makin tua makin serabut..biar susah sekarang jangan susah kemudian hari..

Bile orang ucap "terima kasih fadh sbb tnjukkan peluang ni dkt aku..kalo dulu aku tolak, aku ikut ckp orang yang negatif kt luar, mst aku xrase senang skrg". Jangan terima kasih dkt aku..aku perantara je..terima kasih dkt Allah s.w.t sbb bawa aku sbagai penyampai tuk ko ubah hidup..

Bukan kejarkan harta dunia, cuma nak rase ape itu rase selesa yang sebenarnya..cukop lah dapat merase, kalo tgok dlu orang pakai itu ini makan itu ini, kite nak tp xmampu..tp skrg kite pown dpt sama2 rasa sbb usaha lebih kita..kan lagi indah ;)

Alhamdulillah..;)


2 comments :

CintaZulaikha said...

uishhh nampak cam seronok ja...hee~

haiiii :)

cik fadh said...

haiii kak ika ! lame xtegur sape..hehe