Pages

08 May 2014

Harapan bila dah kahwin..ermmm


Haiii !

Seharian xde keje, tggal lagi 15 minit nak balik tetibe nk berceloteh..dasarrrr !

Hehe, saje nak share..hari tu kahwin, selesai je rumah pengantin lelaki aku terus period..as my expectation la date tu die mariiii...aku da cuak, sbb aku tau mmg sesengut mari terok punya tuk 1st day...fuhhhh esok tu nk berkemas rumah, mmg ku tahannn jebat ! berlagak biasa tp masyaAllah dpt je masuk bilik bergolek2 tahan sakit..kuar je bilik, tegak jalan meninggi, masuk bilik bergulung, kuar tegak..cm tu punye seksa xnk nampak mengada2 depan family mertua..hihi..

So ramai kata wahhhh subur ni nanti..cepat lekat ni nnt..pndai pilih tarikh kawen n bla bla blaaaa...so bnde2 mcm tu da masuk dlm pale otak aku tau..aku pown syukur alhamdulillah..harap2 cpt la lekat..xsabar nak ade baby !!

Tapi, kawan seangkatan aku sume suh aku rileks dlu..nikmati alam perkahwinan seadanya..nnt da ade anak, hidup ko mmg berubah 360 darjah !! fuhh seram aku dgr..aku nak la jgk rileks lps kawen ni..nk free2 dlu setahun ni kan..tapi di sisi yang lain, fadh ko jgn plan2, kang tuhan xnak bagi trus baru ko tau..fadh itu fadh gini..ehhh lagi lah aku cuak !!!

So aku mmg xde plan punye..mmg xnk plan pown..sbb kite pown tatau kondisi rahim kite mcm mane..mst lah kite xsabar2 nak mengandung kan..hehe..cuma aku berserah kepada yang maha Esa..die tau mane aku mampu dan mane aku xmampu..mgkin kalo rezeki awal, ade hikmah disisi lain, kalo rezeki lambat pula ade hikmah di sisi yang lain pula..cmaaaa aku sgt2 tinggi berharap tuk bunting pelamin !!!

Semalam da lewat 2 hari period..suami dah scan, die kata ade ni in syaAllah..siap usap2 perot pejam2 mata..ade la dlm 5 minit die bt gitu smbil mulut terkumat kamit bace sesuatu..aku layankan je..mane la tau die ade keistimewaan merasa rasa ni..bahahaha laki binik sengal ! Kene plak mlm td suami demam panas..die slumber je ckp mgkin abg kene pembawakan budak dr sayang kot..ehhh die ni..over tau ! ade 1 hari tu cter pasal topik ni, die kata abg dpt rase syg ni mgkin dah ade isi sbb muke syg nampak lain sgt..nampak muke keibuaan dah ke? bahahahaha..lawak tau suami aku ni..POWER la knon ! haha

Pagi tadi saja ngengada cek UPT..dah suami pg beli UPT smlm, so mane la keruan tgok bnde tu depan mata kan..mst nak cube punye ! hehe..so hasillll die? -ve !!! Tuhan kata, belom tiba masanya..skill blom capai level tinggi ! bahahahaha..

Suami kata xpe sayang, kite usaha kuat lagik ! hikhokhikhok..

Tapi jauhhhhh disudut hati si isteri, wuarghhhhhhhhh frustnyer !!!! sbb aku dpt rase mcm badan aku lain..aku rase perot aku lain, aku rase aku ade simptom2 org mengandung..selalu la jgk goggle..kikiki..dpt plak si suami yang asik bagi harapa pelesuuuuuu ituh !! tapi nan hadooo..aku doa yaAllah, jgn bagi aku perasaan naluri yang sebegini kalau kau masih blom mahu beri aku rezeki zuriat lagi..kasihani hambaMu ini yaAllah, jika belum masanya, tunjukkan lah yang sepatotnya..

Tup tup, jam 9.45 mcm tu, aku period...haaaaaa kan senang !!! dah terus hati aku lega, xberharap lagi dah..aku sound trus suami aku, jgn bgi harapan pelesuuu, bg jeling tahap julingggg sekali ! so sabtu ahad isnin ni aku ade kursus dkt A'Famosa..mst ade aktiviti luar, jd xde la risau keje berat2 skit kan..dah tau xde..kalo ade, kene hati2..

dah tu je nk citer..sajaaaaaa je citer..pengalaman pengantin baru ni org kata..hohooo..aku masih baru lagi kahwin..Dia nk bagi nikmati mase berkualiti lagi..xpe ape pown aku trima sbb baru lagi..in syaAllah ade rezeki tu nnt..kawan2 doakan aku yer..kite nak la baby !! hehe...





4 comments :

myrah said...

kehkehkeh..akak pon mcm fadh..lepas kawen terus period delay 10 hari..ha, tak kan xnak mengharap pulak kan..hihihi..tp suami mmg selalu hover kan..
5 bulan pertama, tiap kali lewat je wlau baru sehari, dah gatai nak cek upt..heee
xpe2, kasi relax dulu..inshaaAllah, akan ada nanti nt famal junior.. :)

misz sheyla said...

hehehe..normal la perasaan mgharap tu...xpe insyaallah ade rezeki lepas ni...usaha lagi bak kate asben awak..hihi

cik fadh said...

kak myrah : tu la kak..rasenyer delay sbb kejutan hormon kot..hahaha..

cik fadh said...

misz sheyla : in syaAllah..doakan sy tau ;)