Pages

18 June 2014

Cheesekut dan Kek Batik je la mampuuuu..

Assalamualaikum..

Morning, aku da terbangkan bos ke KK so aku free lagi hari ni sampai esok..huhu sonok bos xde..tapi rini poser, last ganti poser, doakan aku bertahan sampai berbuka..sbb ritu poser ntah knape melepett sampai nak masak pown xlarat, at the end cik somi yang masakkan..bole tahan sedap ! selera mkn..(pujilakiksendirik) tuiii ! haha

Jauh melencong, berbalik pada tajuk entry, lately ni rajin nak balik ke zaman2 anak dara..dlu mmg rajin bt kek, bt dessert sbb mudah terliur tgok org buat dan org makan..so nak rase, kite bt la sndiri..hari tu dpt adiah kawen si microwave oven ni..dpt dua ko, bnyak tol duit org bg aku adiah mahal2 ni..hihi tima kasih daun keladi ! tp satu lg tu rase nk tukaukan dgn oven, nak beli oven yg btol2 punye oven sbb org kata microwave oven ni kalo baking, rase die mcm xsame..sedap lg pakai pure oven..wahh pure oven ko..means oven ori la..xde function lain selain membkar shja..hehe..so aku xberani nak baking guna microwave ni..nnt la aku baking membaking..aku bt dessert yg xperlu baking je dlu..jinak2 kan diri org kata..

 wording
tarakk guna lgi ini..jakun, rumah mak aku dlu mane ade ni..aku org kg. pure ! pakai oven kayu api..ekekeke..

ni je mampoooooo...budak tadika jauh lg mampooo buat kan..kek batik ular sawa !


aku buat aku makan, aku jgk yg licinkan ! hehe yg pnting ciksomi suka dah la..

nak resipi? xyah la..senang je kan, sume tau..da hafal dlm kepala..tp aku share jgk la sbb akunye cara simple sgt..15minit siap..marvellous ! sape nk puji kalo bkn diri sndiri kann..haha

250 Butter Cup
200g Milo (paket kecik)
1/2 tin susu pekat F&N
Biskut Marie
Coco sesedap rasa
SIAP !  

Next rajin lagi nk try cheesekut plak..senang jgk bt mende alah ni..semudah ABC !
15minit siap! awal lg sbnarnye siap.

Cream Cheese Philadelphia
Biskut Hup Seng Deluxe Cracker
Susu Pekat F&N
Susu HL/Full Cream/Dutch Lady 3 sudu besar

semua bahan kasi putauuu sekali ok !

Milo/Nestum/Horlick (Tabur atas je)






cheesekut leleh cikfadh..adoii bile tgok balik meleleh plak air liuq aku ni..poser plak hari ni..peghhhh dugaan ! eh ni siyesss sedap..cik somi pown asik berulang je makan..sedap tapi manis skit..mgkin guna 1 tin susu pekat kan, so kalo korang xnk manis, letak 3/4 je susu pekat..arghhh marvellousss ! sory lagi puji dessert sndiri, sbb aku yg rase kan..aku la puji..bahahaha!

have a try ! tata !



14 comments :

MizzTina said...

hehehe..pelan² study mende tu, nt expert la..

Rina Ellisa said...

waa rajin nye Fadh..

Rina pon dah lama tak buat kek batik..

cik fadh said...

MizzTina : haha tu la..slow2 study, nnt pndai la kan..

Rina : rajinn adaa maknaaa naaa..haha

myrah said...

sepesen jela ngn akak, balik2 buat kek batik..tu je yang reti..hihi

Nuriesya Nadia said...

Amboi rajinnya dia. Hihi. Kita pun puasa juga harini. Selamat berpuasa ye Fadh. ^^

cik fadh said...

myrah : hahaha balik2 tu je kan..campak2 siap..kiki

nadia : selamat berpuasa jgk nad ;)

NFAM said...

huhu. same2 pose la kite.. mmg terliur suda. menu cik fadh dah msuk list kite ..:)

cik fadh said...

NFAM : hahaha sory2..bt cpt2 nnt leleh air liuq tu lg..huhu

Yna said...

hadoi..kita tengok pun terlior same ni cik fadh..=)

Amal Salleh said...

SEDAP nye tgk T_T

Nursaila Norman said...

dah lama x bt kek batik..kek ni mmg sedap :) kita dulu ada jgk dpt hadiah oven..tp pemalas masak kan..hehehe..jd x berguna lg :(

Siti Hajar said...

series terliur tengok gambar tu :))

msredcheesecake said...

Akk suka sgt cheesekut... teliur sudah...hhe

Ayue Idris said...

cikfadhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh..sedapmye!!!arghhhhh..yg cheese tuuuuuuu...sdap oi!!