Pages

05 June 2014

Honeymoon Cameron Highland #2

Assalamualaikum...

sambungan dari entry Honeymoon #1

Asik asik lupe..tiap kali smpai opis mst stress sbb lupa nk bawak pendrive suami yang dah di transfer semua gambar kami dkt cameron..tp laaa ni aku xlupe dah..aku suh somi remindkan aku bawak pendrive pg opis ! hehe..

Oke jom..aku malas nk cter banyak2, tp aku upload gambar sejuta lemon je bole x..rase rajin nk letak caption kang aku letak la ea..aci je kan, korang pown bkn rajin membca, korang rajin scroll tgok gmbar..mcm haku jugek..haha

imej keseluruhan bilik..entry sblom ni xde an sbb tu gmbr dlm hp..sekerat2 je le..


balkoni bilik kami..sgt luas, dpt candle light dinner kt sini kn syok..berdua je..tp nan hado ye, candle light dinnernyer nnt dkt cafe lobi..huk huk..mlm 1st kami skt aini dah dihidangkan candle light dinner..

bukan men menggeletis laki bini melaram lawa2..bukan jauh nau pown nk dinnernyer..haha


sebelum turun dinner kami beromantika dulu dkt balkoni bilik kami..ececece jgn muntah hijo..layankan je kepala gila laki aku ni dgn tripod die..haha

oke tadaaaa...setting meja xde la gempak sgt..jgn ko berangan nk lebih2, konon nnt meja special jauh dr org..nan hadooo..meja kami special ade le skit berada dihujungggggg cafe ditepi cermin tuk tgok view dkt luar tp tetap je blkg meja kami ade orang..en.somi kata pedulikan orang, jom amik gmbr selfie beriye2..haha



Appetizer : Asparagus Salmon Salad

 oke cakap pasal air, jgn pelik ea..air pilih sendiri dan bayar sendiri oke..xde dlm pakej..what! oke2 xpe, kami byr je, tp air die mmg mahal kan..ish ishh..xmo bnyak peel nnt rosakkan mood..

 cream of mushroom soup

jauh suami drive..die mmg lapar, selera je makan..makanan die sume bole tahan sedap2..thumb up!

Grilled Chicken Tight..En.Somi amik Grilled Lamb Rack..sedap !


Dessert : Cheese cake dan ice cream..

Makanan, layanan sume best..kami btol2 enjoy the moment..event ade orang lain jugak tp tetap rasa kami hanya berdua dkt situ..kalo die padamkan lampu atas kepala, bagi lilin je menemani kami mgkin lg bertambah2 syok..bru la namenye candle light dinner kan..hamboihh ! haha..

Lepas dinner, kami terus kuar pegi pasar malam Brinchang..da lewat skit, so bnyak jgk dlm proses nk tutup kedai dah..tp sempat jgak la kami menggapai2 ole2 tuk anak2 buah..biasa la cmfirm2 bantal katun2 sume tu kan..keychain dan sebagainya..orang kata nk beli gift beli kt pasar malam, kalo tmpt lain mmg harga mahal skit la..esok tu aku jalan2 tgok btol la harga mahal skit..even mahal 2 3 hinggit, duit ttp duit kann..

2nd day : Tours di beberapa tmpat menarik seitar Cameron Highland..ni mmg dah termasuk dalam pakej Honeymoon kami ;)

Sekitar jam 9 pagi after breakfast, bas ni amik kami dkt depan hotel..naik2 bas, da ade foreigner lain mgkin dari hotel De La Fern dan Rossa Passadena kot..sbb hotel2 ni mmg adik beradik Casa De la rosa..so pkej dorang sume lebih kurang..hanya kami berdua je pasangan melayu..yang lain sume arab, filippina, korea dll tp bas xde la penuh..selesa je ;)



lawatan pertama dkt Butterfly Farm..kami xmasuk..kalo ade anak2 mungkin la kami masok..skrg xkoser sbb sblom ni dtg cameron pown mmg da masok..huhu

pagi2 bunga mmg segar2 kan !

lawatan ke-2 dkt bee farm..yang ni masok la jgk even da penah masok dlu..

en.somi nk tgok lebah2 ni..

3rd destination : BOH Tea Centre Sungei Palas..ni tmpt wajib kan kalo g cameron..

sampai2 sini je, foreigner len bersepah2 tgok view dan amik gmbar..aku laki bini laparrr, trus g beli choc roll, cheese strawberry cake, sandwich dan teh vanilla..syoknyer mkn dgn view yg cntik kan..tggal lg 10minit bas nk jln baru kitorg laki bini terhegeh2 nk amik gmbar..






en.somi mcm dah terjangkit penyakit selfie aku..die jok ngitai je monopod ni..tripod kt bahu tu skit pown xguna..leceh gak..

subhanallah ;)


4th destination : Rose Centre




asik die je selfie !

Nama bunga ni lady shoe ;) sbb rupe die mmg kasut heel..tp kt gmbr ni xnmpak pulak..

5th destination : Strawberry park

tapi xde gambar ! sampai sana pown kami xpilih tuk petik buah strawberry..foreigner lain biase la mst dorg teruja nk pg memetik..kami x, order makan lagi..haha..da smpai sini rugi la xmkn strawberry choc dan milky shake die kan..sumpah sedap ! tibe2 teringat la pulak..jejesss air liuq aku..wuaa !

tp satu scene xkn lupe la kt strawberry park ni..turun2 bas time sampai, yg lain pg petik buah, kami laki bini order makan..da abis mkn, tggu2 xnaik2 jgk foreigner lain ni, kami pown trun ke bawah tgok2 kawasan, rase bosan naik balik tggu kt atas..borak2 dgn driver beli la strawbeery yg da siap petik tu dgn 1bekas choc..then sume da ade kami pown naik bas..bas jalannnn je tibe2 laki bini same2 sebut, tadi makan xbayar lagi !!! ape yg mampu, tata je laaa..sobs2..mohon halalkan..

oke semputtt dah..nnt smbung #3 plak la ea..cter pasal mossy forest dan last day kt cameron..kite cter2 kt sini bole jadi guide line pada sape2 nk pg honeymoon nnt..mmg best amik pakej honeymoon ni sbb semua da tersedia..bayar sekali pastu xde kuar duit lg dah..kitorg juz kuar duit tuk mkn lunch je, itu pown mane ade lunch nyer..singgah2 mkn strawberry mkn cake sume balik hotel da kenyang terbelahak..haha..
sebelom nk pg sini pown, mmg dok usha je experience org pg sini, ape yg terbaru sume kan..best bace cter2 blogger lain..dat why aku pown nk story kt sini..hehe..

ok nk sambung keje..tata ! have a nice day !



Kami da 2 bulan jadi kekasih halal ;) sekejapnyer mase berlalu..



4 comments :

dada said...

jelesy. nak jgk.. hahahahah. smoga kekal n bahagia hingga ke jannah fadh :) happy for u

cik fadh said...

dada : tq dear..in syaAllah turn dada xlma lg..merasa bahagia tu..

misz sheyla said...

semoga kekal hingga ke jannah..... berape rm semalam duk sini...mcm teringin gak nak holidays2 ..hiks

cik fadh said...

misz sheyla : fadh amik pakej honeymoon..tuk 3h 2m = rm918 mcm tu..