Pages

10 June 2014

Mistik rumah kami

vavavavavavva tajuk serammmm je kan !

Tapi xde la seram ape pown..aku rase emosi aku je xtenteram skrg..mengada2 sgt sejak dah berlaki ni..xboleh pulak dah nk tido sorang2 ke ape..haha

Salah satu bilik tengah ade tingkat dlm rumah tau so dr dapur ley nampak bilik, dlm bilik bole nmpak dapur..ha gitu la..so area tingkap tu mmg ade plug so aku letak iron board kt situ btol2 sbelah tgkap..mmg bilik tengah aku jadikan bilik baju2 kami, tmpt lipat baju iron baju, lambakan baju xlipat sume kt situ lah..so ade suatu hari tu, time tu baru 2minggu cm tu la dok uma tu, aku iron baju keje mcm bese..dah iron2 nak gantung baju, pusing amik hanger, sekali pusing balik ke blkg, aku nampak makhluk itam tercongok kt tgkap tu pndang aku !!!!

Aku melompat menjerit2 xketahuan hala, baju kt tgn aku hempas2 ke lantai..korang dpt bayangkan x begitu dasyatnye aku punye ketakotan?? lepas aku menghempas2 baju melompat2 tu sekali laki aku panggil "sayang!" aku tgok sekali lg yaAllah laki aku..xsemena2 aku jeritkan die marah2 die..jeling tahap julinggggggg !!! aku abiskan keje aku lg skit, pastu aku kuar dr bilik tu masuk bilik kitorg..laki aku da cuak, mntak maaf berkali2 peluk2 aku..terus aku nangis time tu jgk..tersedu2 nangis, mmg aku btol2 takot time tu..bkn mengada2 tau..siyesss aku berdebar2 seriau..sambil nangis aku siap marah "knape bt mcm tu, abg bt mcm tu syg takot sgt2, kalo hantu2 tgok syg takot mcm ni, kan dah ! xpasal2 senang hantu nk kacau syg nnt" haaaaa itu la punca aku menangis..aku takot hantu2 tau begitu penakotttttttttnya sekali aku pada mereka, so dah ade port die nk dok mane nnt..ko raseeeee fikiran aku logik x !!! shittt shittt !

Then mlm td, aku da ngntok sgt, laki aku setia lagi dgn bola die, so aku masuk tido dlu..rase mcm dah lena, tibe2 aku tersentak trus terduduk dan dlm mase sama aku bangun terduduk tu, baju aku gantung kt tingkap jatuh !!! otomatik aku jerit "abang!!!" berkejar laki aku masuk bilik.."knape syg knape?? aku peluk dia then lame tu trus baring balik.."abg ade ni, abg ade ni" nk ckp xterluah..nak ckp ape, baju jatuh, then aku terkejut terjerit2? hahaha..laki aku nk kuar g padamkan tv dan lampu pown aku xbg..last2 aku da reda aku lpskan bagi die padam lampu dan tido sekali dgn aku..

Ermm mgkin aku terlalu terbawak2 perasaan takot sbb rumah tu rumah baru kot..sebenarnya rase mmg xde ape pown rumah tu..aku selesa je cma emosi aku je tak stabil dan selalu fkrkan yg bukan2..mase duk bujang dlu, kene himpit pown pernah, tido tersentak malam2 banyak kali..dah xterkire..kadang2 halusinasi nampak bayangan itam bnyak kali xde plak aku terjerit2, menangisss ke ape..paling tidak pown aku takot sampai tido berpeluh2 je..skrg ni je bnde xpenah nmpak tp die punye mengadaaa mcm nmpak kak ponti real ! shittt ! eh tapi tapi kan, kadang2 aku selalu je rase ade orang memerhati aku..cma die xkacau..sbb mgkin die tgok aku jenis berani skit, berani cari sape yg pandangggg aku tuh..ehh ckp besar lagi tuh !! hahaha

dah tu je nak cter...nak ilangkan stress update fail meja yg xsiap2..hahaha sory bazirkan mase korang ! tp mane yg blom kawen tu, aku caye, da kawen nnt akn jd mcm aku..yg berani tibe2 jd penakot mcm hapeeee...hahaha



6 comments :

misz sheyla said...

same la kite..dulu mase bujang dok sorang2 kat umah pun ileks je..bile dah kawen dah biase berteman kot..tetibe jadi penakut..bukn mengade ke ape..ntah la nak ckp mcm mane..

cik fadh said...

misz sheyla : haha kan kan..nk ckp ngada2 bukan tau..mmg gini la ragam org hidup da berteman kot..hihihi

Ayue Idris said...

ishhhh...fadh!! xmo pk bukan2 laaaa...seram tau! huhu

pic kak limah tu xbley blah..hahahahah

cik fadh said...

ayue : pale otak nk fkir yue..tatau nk ilangkan mcm mane..haha

Rina Ellisa said...

Hahahaha..

Macam lebih kurang je penakot kita ni :p

cik fadh said...

rina : da jadi bini mmg gitu la pesen nyer..haha