Pages

16 June 2014

Review #famalweds : Doorgift

Assalamualaikum..

Bosan la minggu ni..1week bos xde cuti panjang dia kemahinnnn..PA nyer bos ada ke xda ttp bosan..keje sume da settle..godek2 gambar rase mcm nk review pasal doorgift kawen la..ade la 2 keping gmbar doorgift tu..jadi la kan nk bt review..tunggu OP punye gambar pown, takot OP pown xde amik gmbar doorgift ni agaknya..haha

Macam aku ade cter mase preps wedding, pasal doorgift mmg aku pening dan serabut skit..sbb aku jenis nk bg orang bnda yang worth it dan boleh digunakan..aku xnk bg makanan semata dgn kotak/paper bag yg cantik then abis makan, kotak/paper bag tu dorg buang gitu je..kite tempah mahal2 kan siap stamping nama kite lg, ade doa kadang2 kt situ tp nk bt cm ne, mmg xde guna..smpan pown bt ape kotak2 tu..kadang kite pown buang org lain punye doorgift tnpa sedar..hik hik..

So aku decide nk bagi yassin/mathurat..dua2 belah pihak kitorg decide bagi yassin..aku nak pahala berpanjangannnnnn setiap kali org guna yassin tu nnt...in syaAllah..so aku decide aku tempah dekat Onie Astura Favor Box . kazen aku dan kawan aku kawen sblom ni pown mmg ade tempah yassin dkt kak onie ni..siyes mmg cantik dan xpernah jumpa design2 mcm onie bt ni dkt tmpt lain..so aku mmg jatuh cinta abis la time tu..xkisah la kazen o kawan da bt tuk bg doorgift kawen dorang ke ape, design lain2 so ape yg utama aku nakkan doorgift aku bagi tetamu berguna dan nak pahala berpanjangan..ecececehhhh...

Cuma mcm aku ade cerita kt entry sblom ni, tuk proses tempahan doorgift ni sgt menguji kesabaran jgak sbnarnye sbb tunggu kak onie reply agak lambat..tapi tuk percepatkan die reply, korang jgn anta 1 msg tnya 1 1..better terus tnya contoh mcm ni 

"Assalam sis..boleh tau harga yassin with box untuk 1500pcs?" 

haa gitu..padat skit pertanyaan korang tu..nnt die bace then trus 4wd quoatation harga ikut yg korang nak..kalo korang inbox gini..

"Assalam sis nak tnya harga yassin boleh?" 

krikkk krikk krikkk...

"Assalam sis, nak quoatation hrga yassin, box dan kad kawin"

krikk krikk krikkkk....

hahaha mmg lambatttttttt la kak onie ni nk menjawabnya..aku rasa seller lain2 luar sana pown kadang malas nk reply sbb dorang sgt2 busy tau..kalo bole nyatakan terus brapa pcs korang nak sbb mustahil la korang nk order 1 je kan..mst la nk borong so harga dorang akn bagi harga borong terus..100-500 sekian harga dia, 500-1000 sekian harga dia..sbb tu kadang seller malas nk balas inbox korang kalo pertanyaan korang xmenjurus kepada apa yang korang nak tau sebenarnye..hehe

Then nak follow up pown kadang mmg amik mase nk tggu reply..so korang kene merayu2 skit..jgn sesekali marah2 ok..nnt dua2 mengamok, langsung xjadi hapeeee...aku ni baran jgk kadang tp bab ni aku bole plak sabar sbb aku tau, akan jadi worst kalo xde sefahaman nnt..so kite faham die busy, dan die akan faham kite ssh hati..jgn lupe guna icon2 sedih..ni tips tuk follow up OP ke OV ke ape2 je la jgk yg korang nk booking mase kawen nnt..haha

Kak onie ni nice orgnye, cma jgn la kite bt die baran..nnt die pown ngamok..so nk xnk tiap kali follow up aku akan guna bahasa yg lembut2..sampai kak onie ksian dkt aku sbb tunggu die lame nk reply..then die bg diskaun sabar menunggu rm100..hihi seronok kan..kalo kite baik dgn org, org mst akan layan kite baik jgk..so mase pickup barang pown, die lebihkan hampir 50pcs yasin dan box..mmg sgt2 terharu rase..die tau die da lambat tp die pndai sejukkan hati kite balik..Alhamdulillah..


ini doorgift dari majlis rumah perempuan..

siap stamping nama kilat2 tu..rasenye nak order stamping mcm ni mahal jgk kt luar sana tu..tp tidak dgn kak onie..harga sgt berpatutan..dalam ni aku isi yassin dgn biskut chocchips/tart nenas..warna pilihan ikut tema majlis kami..aku order ni rase mcm da bnyk tp cukop2 je sbenarnya..xdpt bawak untuk opismate dan kawan2 sekerja..dpt bawak skit je..xsemua dpt..maaf tau korang kalo korang ade bace ni !!! tetamu mmg luar jangkaan!
  
Harga untuk 1500 pcs yassin with box = RM2250
Diskaun RM100 = RM2150 ;)

ade jugak buat gift kotak tuk kanak2, semua isinya jajan je..abg dan kakak ipar sponsor 500 box kotak..sbb tu order yassin 1500 je..hehe utk keluarga pengantin lain pulak..

ok settle !

dan ini pulak doorgift majlis belah lelaki..

ni ikut tema belah lelaki pulak...sama je doorgift kami, bagi yassin jgak tp cik somi letak yassin ni dlm paper bag kain, lg bnyak makanan dlm tu, mcm2 jajan ade..kenyang !..hehe ekcelli time fikir doorgift ni cik somi mmg xde idea..family die biasa mmg bg mkn je kerepek, air mineral sume tu..then aku kata xpe la order yassin jgk..belah sana tetamu lain kan so dpt jgak kite bersedekah dgn yassin ni..settle!

Harga untuk 1000 pcs yassin with box = RM1450

harga depend pada box yang korang pilih..dan lagi besar kuantiti korang beli, lagi murah harga jatuh untuk 1set tu..so beli banyak2 skit..hihi..

Gift untuk keluarga pengantin lain skit, kami buat lain sebnyak 150 paper bag..semua mak aku sponsor sbb die xnak trima idea kami yang simple2 ni..die nk bg luar biase skit..xnk sama mcm tetamu lain..hahhh pokok dek omak la..paper bag pown xnk kalah..siap beli dkt KK Home Deco..phewwwww mak mak kan !! then dlm paper bag tu die isi balang kaca, wajik, yassin, biskut dan ade ape tah lagi..mcm nk putus paper bag tu aku tgok..layannnn kan je, die yang nak kuar duit..hahah..tp maaf gambar mmg xde..xmenyempat langsung nk amik2 gmbr doorgift bagai ni..sedihhh xde kenangan..sobsss..

dah tu je nk cter..settle review bab doorgift..yuhuuu !



7 comments :

Ayue Idris said...

canteknye yasin tu fadh!!

~Nor Arena~ said...

cantik akk box tu.... exclusive sgt2 taw....

ina pun bagi yaasin juga kak. sebab nk pahala if org guna yassin kita tu... i'allah.. :)

cik fadh said...

@ayue idris : tq yayang..!

Arena : kann..nk pahal berpanjangan..org kata memberi sambil beramal..hihi..

Ezy Loy said...

cntiknye doorgift!

iyka syafika said...

Aa la..nampak exclusive sgt dgn nama blink gtu...

cik fadh said...

tq semua ;) alhamdulillah puas hati..

Yarre Rs said...

dah tempah yaassin utk mjlis knduri adik sya. dh bnk in duitnn dlm process pmbuatan la agaknya. mmg mnguji tahap kesabaran jg la the whole process stkt ni. smoga berbaloi