Pages

24 July 2014

Mood Raya ?

Assalamualaikum..

Lame nk cari mood nk up entry kt blog ni..ntah nape kehilangan idea..even gmbar kawin da dpt pown still malas malas lg nk review..dlu xreview alasan gmbar xdpt lg, da dpt pown xjgk bt review..huhhh dasarrr !

Oke skrg mood raya dah maih skit2..hari tu xpg shopping so mmg mood totally out la sbb 1 bnde pown xdek kan..kelmarin stay k.l 3 hari, sambil keje sambil melilau2 la skit2 cari barang2 raya..alhamdulillah ade pown pilihan yg berkenan di hati..kalo x cari2 kt melaka ni, alahai designyer ape ke heeee sama je mcm tahun2 lepas..hukhuk..demand phuiiii !

Ni bff dalam bisnes aku..dari awal aku bt bisnes die join sampai la die pown berjaya skrg..alhadulillah happy tgok orang yg kite offer peluang bisnes berjaya jugak akhirnya..time ni dlm butik LV..siyesly seumur hidup ni la 1st time masuk butik gah mcm ni. Mase masuk tu risau gak org pandang atas bawah atas bawah kan..ye la ramai kata, masuk butik mahal2 ni, kalo kite pakai sememeh je mmg die bt layan xlayan serupa kite ni xdek duit plak..tuii ! aku xbeli pape,baru lepas kawin kan so duit lom berkepuk2 lg..haha..ni teman yus belikan belt LV tuk suami die..

so kitorg laki bini hanya mampu selfie2 je dulu..haha

aku shopping k.l hari tu mmg da set time dgn yus dan suami die..pg shopping 2 pasang so ni je sebahagian yg sempat kami rembat..xsemua barang aku, brg yus pown der..ikutkan lps2 tu ade lg, tp xkoser dah nk snap2 gmbr..ni pown time rehat2 da jenuh pusing 1 pavi..haus weyh !

ha ni baru sume barang2 aku..ade special advance birthday gift request dkt suami..sebab sebab sebab besday aku jatuh 2nd raya nnt..hikhik..

habis shoppin kami berbuka di Novotel Hotel K.L..ni company bisnes kami sponsor tuk leader2 bisnes..mmg superb sume makan2 die smpai penuh 1 meja..dessert die sume terbaik !

Tak habis lagi ! selagi X raya kannnn..ni 1st time aku kunjung ke bazar2 kt area melaka tu..da sebulan terpacak baru ni aku jengah..best jgk, bnyak gile gerai..rambang2 mata..

Boleh dikatakan seminggu ni bekerja, mmg dtg keje duduk2 saje je tunggu sampai kul 5..hahaha sbb bos aku pown da start cuti raya kan, so mmg lepak giler la dtg keje..asal lunch je, aku dan opismate mst merayau pg mydin la, mitc la jusco la..ape org kata, SELAGI XRAYA, selagi tu dok nk usha dan perabis..pompun gitu la kan..haih! tp tahun ni aku merayau2 bnyak beli brg2 rumah..kalo dlu zaman anak dara merayau dok beli baju kasut hndbag semedang..sejak dah berumahtangga ni, mood terpesong ke rumah skit..hehe



Semalam last kami berbuka berdua di Melaka..so aku pagi2 lg da cakap dkt husband yg aku xmo masak..dapur dah berkilat, xnk masak pape..nk makan luar..hik hik! so aku usha2 la konon nk mkn ke Seoul Garden, full ! Api2 Steambot pown full, akhirnyaaaa berbuka dkt Restaurant London Seafood je..ni mmg feveret place kitorg mkn zaman2 bercinta dlu..mmg superb ! tp tu pown kul 8 baru dpt mkn, full house ! Lepas makan2, cpt2 larik ke JJ jap sbb nk cari kemeja husband..shopping kt k.l ritu mmg selai pown kemeja xjmpe yg berkenan..badan husband kecik sgt, so mmg ssh nk cari kemeja yg suit dgn badan die..yg betol2 ade salunya dkt Hi Style dan F.O.S je la..so terjah ! dpt 2 pasang, so ok la..then cpt2 kitorg balik uma..husband kata ade nk pg mane2 lg x? aku cpt2 ckp xmo dah xmo dah..nak balik. nak packing baju ..cukop2 la, xsanggup dah kemane2 lg..see laki aku ni kan, terlalu sporting jenis xkisah bawak aku ke mane2, mane x bini die jadi hantu rayau mcm ni..die kene ubah la..bukan aku ke yg kene ubah..bahaha !


*
*
*




*
*
*


*
*
*



Tadaaa ! da siap packing sume..tinggal nak masuk dalam kete je..ni sume keje laki aku..aku da ketepikan siap2..harap2 jgn la ade yg tertinggal..fuhh ! plastik2 tu kebanyakkannyer hadiah2 raya tuk mak ayah dan anak buah..syukur alhamdulillah..

Kuih raya ! Tahun ni da kene beli kuih raya tuk uma sendiri..rase mcm pelikkkk je tp seronok..tp aku beli tuk uma xbnyak, ade 4 bekas tuk mak dan mak mertua...jadi la kan, rumah aku mgkin xde ramai sgt tetamu nk dtg...

Oke tu je la kot persiapan raya kami laki bini..mmg terasa meriah jgk la sbb 1st time beraya as husband n wife kan..seronok tu lain..dulu 1 luggage cukup dah tuk diri sendiri..skrg dah share2, 1 luggange xcukop..kene bawak 1 lg tambahan beg..

Xsabar nk tunggu raya !!! so dikesempatan ini, saya a.k.a cik fadh (ttp xnk ubah puan fadh) ingin memohon ampun andai ade salah da silap sepanjang penulisan sy ini..anggaplah penulisan sy sekadar ingin menyimpan kenangan sisa2 kehidupan yang xkn kekal ini..Salam Zahir dan Batin..
Yang mana nk pulang kg. halaman, rancang perjalanan anda sebaik mungkin..hati2 di jalan raya..ingatlah orang tersayang ! muahhhhhhh...





No comments :