Pages

14 July 2014

Review #famalweds : Kahwin adik beradik

Assalamualaikum..

Mari la kite teruskan review sedikit demi sedikit cerite kawin..aku start slow2 la ea..1st aku mmg nk review pasal cerita kawen 2 pasang adik beradik ni..sblum ni pown aku ade luahkan dilema aku nk kene kawin 2 beradik ni..rase mcm xspecial, takot dibanding2kan, takot smua bnda kene banding itu ini..biase la kan kite perempuan..tapi hari ni semua pemikiran negatif tu dtg dari mindset kite yang sah2 negatif jugak..cuba positifkan diri dan terima dengan hati terbuka..in syaAllah boleh kot trima semuanya..tu yang aku buat dlu..mule2 mmg berat hati tapi aku fikir yang baik2 je, janji settlekan part masing2 dan jangan susahkan mak ayah..tu je..

Alhamdulillah, selesai majlis mmg semuanya aku rase xde ape pown yg slek..aku rase semuanya tip top..kalo ade mulut2 blkg banding2kan kami adik beradik, siyesly babe i dunt mind..mulut orang kite xbole tutup..yang aku tau, aku dan akk aku happy je sepanjang majlis kami berlangsung..skit2 salah faham tu ade la tp kami amik konsep beralah antara satu sama lain..so everything going smooth je..dpt plak bridal kami mmg pandai bahagi2kan masa tuk make up dan sebagainya, so mmg xnmpak berkecah la..syukur alhamdulillah..

Yang penting, hikmah disebalik kawen 2 pasang ni, mmg kami adik beradik dpt jimatkan kos majlis tu hampir 40% setiap sorang dan majlis kami  tampak lg meriah..contoh : Catering, doorgift, belanja makan tuk majlis nikah & berinai, DJ Karoeke, Candy Buffet, Cendol Corner, Photobooth, Baju family dan bnyak lah ikutkan..aku rase tuk belanja semua ni aku jimat hampir 10k kot seorang sbb bnyak bnde byr share2..best kan !

So mane2 b2b yang terpaksa kawin 2 pasang 3 pasang 4 pasang tu, jgn takot..fikir positif dan paling penting preparation korang kene selari supaya xnmpak perbezaan ketara time majlis..contoh kami amik bridal yang same, jd make-up, baju dan pelamin semua kami sepakat..sbb itu je nnt perkara utama org akn cakap nak2 lg part make-up, ee mak andam tu make up tebal..mak andam yg ni make-up lg cntik..baju tu buruk, yg ni cntik dan mcm2 lah lg..mulot puaka orangggg kaannn..mane ley tutup weyh..lantokk ler kan..haha tp ni amik MUA yg sama, mmg xde la dgr2 org bandingkan..semua kata make-up MUA kami cantik dan natural..alhamdulillah..

Jom layan pic kami 2 beradik 2 pasang pengantin ni yuk ! 


ini la uwan kami yang tinggal..sayang uwan !

biras 2 org ni mmg kamcing..kepala otak same je..mmg padan la sanding sekali..haha

malam berinai aku xpakai songket sbb mlm tu aku nikah so pakai baju nikah trus berinai..senang, xyah gap mase panjang tuk tkr2 baju..





Senang hati mak ayah kite, sekali 2 anak dara die kawen..dpt menantu pown sekaligus dua tp belanja sekali je..haha






Saudara mara yang jauh2 nak datang pown senang..sekaliiii dtg langsung trus 2 pasang ! huhu..

ok settle ! igt sape kene kawen 2 3 4 pasang tu, korang ke POSITIF !
elakkan dengki iri hati dan cemburu dalam diri tau ! in syaAllah semua pasti berlangsung dengan lancar dan happy ending..ekekekeke...

nak jugak menyelit 1..haha!

 pengantin xjd bridezilla sgt..pengantin sgt happy sbb semuanya berjalan lancar ! hihi



10 comments :

dada said...

pelamin cantik, make up cantik. baju cantik. sume lah cantik senang. muka pon mcm kembar dah

Fiza Basman said...

Cantik! suka sgt tgk adik bradik sanding sekali. Hehe jrg2 org buat, tp bila da buat sgt2 meriah. Semoga bahagia dunia akhirat cik fadh. :)

cik fadh said...

tq dada dan fiza basman ;)

Nursaila Norman said...

cantiknyaaaa dua2 pengantin..tp pic awk dgn baju peach tu sweet la..hb pun gojes :))

WE said...

congrats to both of you...
seriously lawa gila...
best jugak kan dapat naek pelamin sesama ni... btw adik ipar WE pon hujung tahun ni naek pelamin serentak... boleh amik tips dari u nnt... hehehe

Amirah Shaharuddin said...

cantiknya baju.sume cantik :)

cik mah said...

Cantiknya dua beradik ni...semua cantik.mcm best pulak tgok bersanding berdua...

MizzTina said...

1stly nk ckp, fadh n adik cntik sgt!!! pelamin, meja mkn, photobooth pun cntik..

pastu, akak setuju psl penjimatan tu sbb akak kwen dl pun share dgn adik akak, bezanya adik akak lelaki.. dia byk pd logistik, akak byk pd pelamin, meja mkn etc.. so, adil kt ctu even ada gaduh ckit², sudahnya sanding sama² gak.. hahaha..


happening sgt family fadh..

Ayue Idris said...

whoaa! kembar ke ape nih? same gile muke! hahah..fadh cntek sgt~~ sume cantek ah..pedulikkkk kn ape org nk kate...huhu..sebok je diorg tu..yg pntg kt hepi~~~~ kn?

CintaZulaikha said...

hoihhhh, cantik sgt dik oiiiii

teresona mata cik kak memandang...moga kekalnya hingga jannah ye dik

selamat pengantin baru :)