Pages

17 August 2014

1 malam di Penang & Kedah

Assalamualaikum..

Sebenarnye mood xbrape ade nk update blog..tp kerna menghargai CPUV yg tgah on going tu rase mcm kene jgk rajinkan diri..bukan ape, time kite rajin update blog, CPUV xlekat..time malas mcm ni, die lekat..dah nuffnang bagi, ko malas plak update blog..time xbg, ko persoalkn sgt kan..dah bg xreti bersyukur ea..hahaha

Oke2 belek gmbar2 dlm hp tgok ade gmbar ke Penang dan Kedah ritu..mmg dah plan dah tuk leaders konvoi melawat utara dr puasa ritu lg..kire ni event support partner utara la..so gigih xgigih mesti pg jgk..kite nk org support kite, kite pown kene support org..kata teamwork..ha gituuu..so gigih la kami berkonvoi dr k.l ke Penang dan tido 1 mlm kt sana, pastu calo balik k.l balik..gile xpenat weyh, pg jauh2, tidonyer semalam je..mmg mase abis atas jalan je..haha..tp part best, konvoi gerak ke Penang dalam kul 10.30 pagi ahad tu..sampai Penang jam 12.45 tgahri mcm tu...gila xgila masing2 bawak kete smpai Penang 2 jam je !!! ko tatau mcm mane punye kecut aku duk kt seat blkg tu..da la baru tau pregnant, pg jalan jauh, naik plak kete bawak laju nak mamp! perghhh aku selawat zikir je mase tu..harap sume baik2 je..tp seronok weyh, kejap je da smpai..ikutkan 4 5 jam jgk kan..huhu


Layan gambar laki binik dulu..kitorg xbawak kete kitorg..naik kete yus dan ajak je..xperlu bnyak2 kereta..nnt manjang cicir je..rase bole sumbat kite sumbat..huhu




Sampai je Penang, masuk Pulau trus pekena Nasi Kandaq Dheen ! Mq Zaki bawak kitorg kt sini, sbb die kata sini lg terbaikkkkk kari die..tapi hakuuu makan xdak licin pown mcm org lain makan..mgkin xkene tekak kot sbb kuah dah bercampuq2, tekak pown jd loya..teringin nk mkn line cleaq punye, tp xkesampaian..xcukop mase ! tp kt dhenn nasi kandaq ni pown kemain org beratuq !

Selesai makan, kami check-in dkt Rainbow Paradise Hotel..cantik dan selesa je hotel ni..dpt la rase feel "babymoon" tu even sebenarnye mane ade dok bilik sgt pown..haha rehat2 sekejap, yg lelaki sempat terjun pool ptg tu, then dlm kul 7 kitorg siap2 tuk g Open House rumah Mq Idris dkt Sg. Patani Kedah..dlm 45 minit smpai..

da siap lelawo masing2 nk ke Open House ;)

Para gadis xramai..2 3 kerat ja..comel2 blaka..


Nk ke Kedah kami xlalu Jambatan Penang, sbb takot jem dan jauh, kitorg terjah naik ferry ja..nama jalan2 kan..so redah je..

abis xcun dah mak esah..tudung terbang2, kain terselak2 dek kuatnya angin..ini 2nd time la merasa nak fery kt Penang ni..



Megan Renault Duke Puteh..;)

Malangnya, sampai je open house, xde gmbar pulokkk..masing2 dah kelaparan agaknya..mmg sampai2 trus capai pinggan amik nasi makan..dah kenyang, termenung..haha..

Balik hotel, terbungkang masing2..

Esoknya, dah jadi aktiviti sendiri..kebetulan kitorg mmg ade da jmpe partner sndiri kt area penang, so kitorg decide check out awal dlm kul 11pg..then jalan2 area penang dlu sblom nk ke Pendang Kedah g beraya rumah partner jgk..sakan berjalan !

Kalo g Penang, rasenye wajib kot pg sini..da jd viral sgt gmbar2 lukisan ni..rugi kalo xg melampiaskan aksi dgn art2 kt sini..haha


Time kt art dua2 atas ni, mmg terjadi Peristiwa Hindustant sekejap laki bini ni..bole kan mase amik gmbar ni, suami pg letak nset die atas kereta hitam tu..knon nk ltk skejap smntara aku amik gmbar..lps tu blah gitu je..yg die pegang kamera dslr je..hp xigt langsung !


Dah berjalan lame pg kt art2 lain..then kitorg decide nak balik..sbb mmg malas nk teroka pekan tu cari2 art lain..dua2 pown ibu mengandung, so mmg xlarat, dgn panasnye lg..so trus naik kete blah..dalam kereta da smpai traffic light tibe2 suami cari nset die..igt2 balik, trus laki bini shock..hp tu atas kete!!!! laki aku trus kuar kete berlari pg tmpt art tu..aku pown xsemena2 kuar kete ikut lari, knon ikut shorcut, sbb tgok suami ikut jln jauh..tp bile aku smpai kt kereta tu, tgok hp dah xde..rase nk nangis..tnya2 kt org tgah amik gmbar kt situ, nmpak hp x atas kereta tu..lame aku duk situ..harapnye dpt la jmpe suami..aku pown pelik nape die xsampai lg..ade dlm 5 minit aku pown pg balik kt kereta, tp mmg sah2 la kereta ajak xde sbb situ simpang traffic light..cmfirm ajak da jalan..aku hp ke ape xde lgsung dlm tgn..nk kol tatau...duk termenung kt tepi tiang traffic light tu..da fikir negatif dah time tu...kalau la dorg xjmpe aku, mcm mane !

Selang brape minit, tibe2 nmpak kete ajak tgah pusing area situ mgkin cari aku dan suami aku..nmpak je trus naik kete..tp laki aku xde ! rupenye ajak kata suami aku g carik aku..aku da jmpe, die plak hilang...Allahuakhbar ! pusing balik pekan tu 1x, baru jmpe suami aku..xpasal2 kene sound, asal aku pown kuar kereta td ! haha..aku kan cemas ! mst la tindakan semua spontan !

Yang pelik, laki aku da smpai dlu kt keta tu, dan alhamdulillah nset die masih ade atas kereta tu even org ramai kt siti..mgkin casing nset hitam. kereta pown hitam, jd org xprasan nset tu kt situ..suami lari jln jauh smpai dlu, amik then trus lari ke kereta..masuk kete, bini die xde, die kuar balik lari cari aku..haha..nasib baik la semuanya jmpe balik..jmpa hp semula, jmpa bini semula dan jmpa suami semula..hahahahaha

PERINGATAN : jangan leka berselfie !!!

da buat filem pendek hindustant tu, naik ferry trus ke Pendang Kedah..mmg xley lupe !
kat sana beraya rumah partner..mak die masak sumpah sedap2 belaka, tp mcm biase, dah lapor,, gmbar cmfirm2 la xde..hik hik..

abis makan2, jalan2 kt area Sawah padi kt Pendang..mmg tgah cantik view sawah padi time tu..xlepas peluang berselfie lagik..xserik2..haha

gmbar dlm hp xbnyak..sume dlm kamera suami..malas transfer so pakai gmbar yg ade ni je..

Lepas tu, singgah pekan rabu beli ikan pekasam, then kami trus gerak balik K.l...
sampai Seremban dlm kul 12 kot, aku smpai melaka dlm kul 2pg mcm tu..siyesss melepet ! perjalanan balik mmg xde pecut2, kitorg bawak biase je..so mmg 5 6 jam la perjalanan die..

esok tu m.c..nk bedrest..sian baby jalan jauh..alhamdulillah xde ape2..

dah tu je cter short vacay kami ke Penang..best ! tp penatttttttt!..

tata !!!


3 comments :

safurara said...

wahhhh! fadh dh preggy ye.tahniah syg.xpe jalan2.bg baby kuat sikit! eegegge

Keyna said...

akak.. dh lama ina nk pergi situ... huhuhuhu... best kan bergambar dengan seni art tu. macam2 ada.. hurrmm bila la dpt pergi sana... help me!!!!!!!!!!!!!!!hahaha

cik fadh said...

kak rara : hahaha alhamdulillah kak..doakan fadh ea..

Keyna : ape lg, request la kt husband..bawak baby jalan2 katanyer..hehe