Pages

03 August 2014

Cerita Raya kiter pulak ;)


Assalamualaikum, salam sejahatera dan selamat hari raya maaf zahir dan batin ;)

Da berpijak dibumi yg nyata? kembali ke tempat kerja dengan mata yg berat badan yg lemau, tekak yg perit..yeahhhh cuti raya tamat ! sedar diri..

Baru je blogwaking ke blog2 korang semua cma xtinggalkan komen ape2 sbb bos ade le..xley ngular sgt, bace pown guna screen kecik je..kiki..now bos da kuar, LINE CLEAR ! ekekekeke...so aku pown nk up cter raya aku jgk..al-maklumlah raya pertama sebagai seorang isteri..mihmihmih..

Oke tahun ni raya mmg turn raya rumah aku la dlu kan kan..memandangkan rumah mak mertua pown pattern dorang, tahun ni semua mmg beraya rumah mak mertua masing2 dlu, tahun depan semua baru berkumpul adik beradik..gituu..kalo raya tahun ni hr tu jatuh raya uma mak mertua pown aku xkisah..ikut je cma tersentak skit la..ye la mane penah jauh dr mak apak..bahahaha !

Alhamdulillah tahun ni kami 4 beradik semua dpt beraya bersama..abg aku yg sejak keje polis xpenah dpt beraya tu pown dpt cuti raya tahun ni..tema kitorg songket purple..kebetulan mase wedding kami ritu, family mmg da beli baju sedondon, so repeat je pakai tuk raya..cma kami pengantin2 ni kene la beli songket kaler lain sbb cari kt jakel songket pattern tu dah sold out..tp aku suke2 je tukar tema..pakai kain je songket, baju idok ! haha..



gambar ni paling win ! anak2 mak ayah sume da ade pasangan masing2..berpeluk sakan..halal kan ! hikhik



baru 3 bulan kawen, xbnyak dosa kan bang bang..hahahaha


ank buah ni la baru sorang..meriah la dpt duit raya dr pokcik mokcik die..da bnyak keletah skrg si aqil ni..eee gerammmmm je !

nak pakai kasut pown skrg berpegang 2 3 org..xnak xnak xnak pakai shoes !


Ape perasaan beraya sebagai seorang isteri? perasaannya xla luar biase sgt..happy sbb dlu pegang nset 24hours, nk wish tepat2 jam 12 konon xpown pagi raya..tp sekarang da depan mata peluk cium je terus..celik mata da boleh mntak maaf..syahduuuu jugak..haha lg 1 seronoknya raya tahun ni sbb kite da ade TANGGUNGJAWAB yg kite xley abaikan..iron baju suami ke ape ke semua dikire pahala, mst la seronok..harap raya tahun depan dpt la bertiga xpown berempat trus..kembar pleasee ! hikhokhikhok


Oke dah, tu je cter syawal pertama kami sekeluarga..Salam Aidilfitri dari kami sekeluarga..jemput dtg ke rumah kecil kami di Melaka..in syaAllah kalo korang maih, aku masak Mee Bandung Muo ! haha



10 comments :

MizzTina said...

tema kaler kite sm.. akak pasan, tahun ni ramai yg kaler pepel.. baju awk cntik sgt..

Rina Ellisa said...

Best kan raya sebagai isteri! =D

myrah said...

selamat hari raya fadh!

Ayue Idris said...

amboiii..peluk cium terus ea..huhu..fadh mmg suke kaler pepel ke?

cik fadh said...

MK : tq kak ! haah balik kg. tgok ramai purple..oren pown yer..haha

rina : best sgt ! haha..rina still xley lawat blog rina..

cik fadh said...

kak myrah : selamat hari raya mommy !

ayue : haha da halal pelukkkkk je..kiki..minat purple? hehe ade la skit2..

berry said...

Tema pepel. Cantek gak. Okey taun depan taun depan. Hakhak

Rosewina said...

cantik sgt! purple byk taun nie kak fadh,,fmily tunang pown purple..hikhikhik :)

cik fadh said...

berry : hah pe lg..pg jakel book skrg..haha

Rosewina : hehe yke..tu la naik balik plak warna purple tahun ni..

S. Faezah said...

cantek la baju melayu hubby cik fadh.. beli ke tempah?!