Pages

24 September 2014

Fasa-fasa kehidupan seorang blogger

Assalamualaikum..

Ikutkan malas ni..malassss sgt..tapi rase sedih tgok blog sepi mcm tu je..sayang plak CPUV yg nuffnang bagi tu xdigunakan..bile xde, aku sentap dgn nuffnang..bile nuffnang bagi, aku kemahennn pemalas nk update..hikhik..biorrr le die menari2 je..ade jeki ade, xde jeki, redhooo..dah pemalassss sgt kan skrg ! haha

Tgok gallery hp konon2 nk cari idea nk update blog, tgok gambar last sekali adalah gambar pg bandung hari tu..alahai da dkt sebulan berlalu..masih xde hati nk update..ikutkan tu la 1st time aku kuar dr bumi malaysia ni pg obersiii...obersiiii la sgt..tuiiii..seberang je pown..haha..ksian budak ni kan..baru merase g obersiii..kakakakaa..dah aku xnk cter pasal bandung! nnt2 la..yg aku tau aku perabis 7juta rupiah dkt sana..bapakk billionare padehal bape hengget sgt la convert duit malaysia nih! mihmihmih..

Kehidupan ni aku perhatikan berphase phase..contohhhhh : 

Blogger zaman anak dara, update kt blog pasal keje, pasal kawan, pasal hobi, pasal pakwe, dating bagai..masuk fasa bertunang, cerita pasal preparation tunang (time ni aku kemahen sakat update blog, idea kemahen banyak) then masuk fasa nak kawen..preparation kawen tapi kali ni dah slow skit..momentum kurang ntah ke mane..bile masuk fasa menjadi isteri adalah update skit2 pasal kehidupan bergelar isteri, honeymoon dan so on..NOW dah masuk fasa keibu-ibuan..time flies so fast ! skrg turn aku plak cerita pasal dunia keibuan atau lebih tepat lagi dunia ibu mengandung..hikhik...dulu sonok bace life org dari fasa anak dara sampai fasa jadi mak org..skrg turn aku..korang jangan muak eyh..baceeee je..ni namenye diari elektronik..xmain la tulis2 dlm buku, jenuhhhhh nak menulis karangan oii..

Oke jom start citer ibu mengandung..hikhik..esok baby da masuk 3 bulan dalam kandungan..hari tu dah pg bukak buku pink, amik darah, test urine, scan baby dan sebagainya..aku prefer check up dkt KK la kan..mmg detail..even lambat tapi kite puas hati..dpt ubat dapt vitamin..sume pown free..aku check up jgk dkt swasta tp hanya untuk scan je lah...disebabkan klinik ni panel UTeM, so aku still xperlu bayar pape..hari2 nk g scan pown boleh..hihi..so aku dah ade buku PINK ibu mengandung..HB sumer ok, cantik ! alhamdulillah..baby pown da besar skit..alahai comel..tp jangan tnya aku mane gmbar scan..sejak mengandung aku xde hati dan xkenal ape itu CAMERA..sedihhh kan..no selfie wefie n so on..ni sume mungkin sbb pembawakan jgk kot..bagus la tu..xde la sesak memory phone aku tu..huhu

Ragam skrg mmg nak makan xde selera lagi..makan skit, selebihnya bagi suami abiskan..muntah2 dah kurang dah..tapi sikap pemalas masih berleluasa...bangun pagi kemain liat lagi..Sekarang setiap pagi suami bangun awal siapkan bekal tuk aku bawak g opis..alahai tacingggg tau ! aku bangun tido sume da siap..air milo siap, baju pown da siap iron..tinggal sarung je..omnomnomnom..rase bertuahnya laaaaa time mengandung ni..dpt layanan 1st classs..mihmih..aku tau ibu mengandung yg lain pown dpt kan kan..kadang terdetik, baba ni sayang baby ke sayang mummy ni..sanggup bt sume bile kite preggy..hak hak..

Aku tunggu je mase nk lepas 1st trimester ni..sbb aku xsabar nak makan penuh selera..xkembang2 tekak lagi..tapi kadang2 tgok nasib jgk kan..ade orang sampai 9bulan alahan..alahaiiii anak mummy pleaseeee jgn gitu..mummy ni orgnya kuat makan tau..sian dkt awak kt dlm tu kalo mummy trus trusan xde selera nk makan..bis awak mkn ape je kt dalam tu?? hukhuk..

Lagi 1 xsabar nk tunggu mood shopping dtg..sungguh dah 3 bulan jgk ni aku xpenah purchase on9 lagi..kalo x dulu setiap mggu ade je nk beli barang on9...xgerammmm pown tgok online shop post pape..kalo kt IG tu, aku tgok peniaga2 on9 ni post, aku scroll laju2..xde mood nk tgok..rase menyemakkkk la..haha sampai mcm tu sekali..padehal dlu, ko sanggup bace caption by caption harga detail size ape ke bnde sume even baju tu xla lawo mane..mihmihmih..

Homesick giler2!!! rase nk benti keje stay dkt kuala pilah kepit bawah tiak mak ayah..sobsss...bukan la nak kata xsuke dok dgn suami..gila xsuke, bau ketiak somi best per..hak hak..tapi nk duduk dkt dgn parents kite..nak stay lame2..aku rendu zaman2 sekolah dlu..zaman study dulu cuti semester lameeee, puas hati dok umah..dah start keje mane dpt cuti lame2 lepak terbongkang gitu lagi..da kawennn lagiii la..kene berbagi2 mase balik uma mak sendiri dgn uma mak mertua..lagi jauh nak merasaaaa..sobssss...mak adik nk cekodokkk..;(

Rase mcm da panjang aku menaip..aku benti kt sini lah dulu ea..tangan kebasss..kt opis ni duduk mcm dalam peti ais..sejukkkk ya ampunnn..sampai berstokin bagai mcm org dlm pantang..ishhh..balik keje badan mst lemau..sume punca dr aircond opis ni la..aku xsuke aircond ! aku xsuke sejuk sejuk sbb badan aku mmg xtahan dgn kesejukan! eh eh..dan dan..hahahha..cer kalo panasssss, nk sgtttttt aircond kannnn..puiiii...

tata ! boring an bace tp xde gmbar...hahaha







5 comments :

MizzTina said...

eh..smla..akak ngandung dl pun xsuke nk selpi² bagai ni..rs nyampah tgk muka sendiri..wakaka

cik fadh said...

MK : hahaha nyamaph tgok muke sendiri to mmg win ! xconfidentttt kan..sobssss

Ayue Idris said...

eh..3 bln da? kejap nye la hai...same la kite fadh...mls jgk da update skg ni..bz bebeno..idea berlambak..ilang cmtu je sbb xsempat..sdih btol. :(

neway, tc ye mummy :)

cik fadh said...

ayue : haha kejap je kan dah 3 bulan..alahai..mood nk update mmg ke laut skrg..ayue best, ade mcm2 aktiviti bt bole update..

KorN said...

wah.. dah ade baby.. tahniah...