Pages

02 September 2014

Tak kisahlah ape orang nak kata..

Assalamualaikum..

Lately ni mmg sensitif nak amat..aku tatau la knape tp kadang aku rase org keliling xpernah faham situasi kite..seriously aku xamik endah org nak kata aku buat ape pg keje..sbb mmg tmpt aku xbnyak keje, dan bos aku jarang ade opis..tp if misal kata ade keje, aku make sure keje aku beres dan xmenyusahkan org..tapi itu pemikiran aku..pemikiran orang lain aku xtau..dengki? sakit hati? iri hati? lantak korang lah..janji aku xusik korang dah la kan..dan one more, bos aku xcomplain anything so who u're to complain pasal aku? ko bos? ke berlagak jd bos? psiko !

Kalau ikut hati aku, aku da bosan nak mati la duduk kt sini..xde multitasking pown dr awal dulu sampai la skrg..and the result setelah 4 tahun, ofcoz la aku jd org yg sgt2 rileks dgn keje aku, dah terbiase keje skit, dan jadi lagi malas dan xmultitasking..time 1st & 2nd year aku sgt2 rajin dlu, aku selalu nak mcm2 kerja tp xdiberi kepercayaan tuk pikul satu2 tugas luar dr tugas aku as a PA..now, aku dah naik lemak..so jgn salahkan aku..dlu, sume bnda nak kene tapis2 at the end sume kerja balik2 org tu je la bt kan..ade je halnya yg bt aku xley belajar bt kerja lain dr yang lain kan..so now xyah merungut rase keje terbeban..sendiri nak..xyah bg aku pape tugasan, aku pown xhingin dah sbb dah naik lemak..-___-'

Sory kalo ade yg trase..tp aku jauh lg trase, dah pendam dkt 4 tahun keje sini..aku perhatiiii je dan aku senyap..knon aku junior, so xley ckp lebih2..kang salah..kene band !

Sekarang aku preggy, mmg kadang kt opis muntah2, dah muntah tekak perit, tenaga hilang..kadang tersandar kt kusi terlelap kt workstation..yg penting bos xde, kalo bos ade mmg aku cuba tahan sedaya upaya aku even kadang terlelap jgk..tp aku perhati, bos aku mcm paham aku, sejak preggy, ckp dgn aku pown baik2 je..yg lain jgn samakan aku dgn korang mase mengandung..xkn sama la badan manusia ni..syukur korang sihat walafiat mase ngandung..aku pown sihat tp kadang dah nak lemah satu badan, so itu bukan aku yg nak..tuhan bagi merasaaa..

Ikutkan nak cakap bnyak lagi, tapi malas la nk mengungkit semua bnda...aku jenis xkisah lah ape org nk kata buruk pasal aku, yang pasti aku lg tau knapa aku buat itu dan ini dan kenapa aku xbuat itu dan ini..aku bt kerja ikut skop kerja aku..xmenyusahkan org cuma kadang mmg menyakitkan hati orang tgok aku la kan sbb aku sgt2 lapang time kerja, kalo busy pown hujung2 bulan bt claim bos..tu pown 1-2 jam da bole siap..again, bukan aku yg nak semua ni..dah mmg skop kerja aku sgt kecik kt sini..so why bother ???

Satu benda je aku pegang, kerja aku xpayah korg nk runsing sbb cmfirm settle..aku rileks ke ape ke, itu mmg time kerja aku da settle dan nothing work to do..yang penting, aku xkacau orang, aku xmenyusahkan org..kadang org susahkan aku, skit pown aku xterusik sbb aku ikhlas buat bila aku berkelapangan..xpernah plak org mntak tolong aku xnk tolong kecuali org tu xckp ape2 kt aku tuk tolong ke ape, mmg aku xalert la nk bt..salah aku jgk..ok, xde hal..aku ok jer...tp jgn sampai rase diri tu cukup terbaik sampai salah sendri xnmpak, tuding jari kt orang lain pulak..

k, aku tau opismate aku ade yg bace..so xpayah nk tanya aku bengang pada sape, o mulot tu xperlu sibuk2 nk menyampai2 kt org lain..aku cuma nk org sekeliling faham situasi aku bekerja..bukan aku suka keadaan aku skrg tapi mmg dah tu la skop kerja aku, jadi korang xperlu pertikaikan..akan tiba masenya nnt aku reshuffle, dpt tmpt busy gile..tu bahagian aku la, aku terima je..sekarang keje aku rileks pown itu bahagian aku jgk..so korang xyah persoalkan ape2..aku xminta tp tuhan bagi..

dah lega luahkan semua, xyah nak bt gosip hot sgt lps ni..

sekian dr makyong mengamok ! bye !



3 comments :

Yna said...

same here fadh..
sabar jela banyak2..
huhu

Ayue Idris said...

mak buyong....rilex2..sabo...hangin2 xelok untuk baby..hehe..chill ok?

bia la diorg tu..sebok je hal org..jeles lettew :P

yg penting ati hepi..baby hepi..baby sehat :)

Keyna said...

eh.. garangnya... heheh

sabar ye kak. bukan kat ofis akak je, ofis ina pun sama. apa boleh buat, kita manusia biasa tiada kuasa yang mampu dimagikkan kecuali doa :)