Pages

21 October 2014

What a HECTIC month !

Assalamualaikum...

Even jarang update tapi xpernah miss tuk blogwalking..tapi this week n last week mmg xdpt langsung nk blogwalking sbb busy nak hamatttt ! Konvo UTeM dah berlalu, preparation konvo xamik part sgt, juz jd petugas mase majlis konvo 2 hari tu je..Alhamdulillah sabtu ahad bekerja dgn jayanya..penat sbb non rest for a week tp masih boleh layan...bagi aktif skit dari duduk melepet kt umah layankan kembang tekak kan..huhu

Last week kene jadi urusetia untuk Mesyuarat JK Pendaftar2 seluruh IPTA Malaysia.  2nd experience ekcelli tp kali ni tugas lagi mencabar sbb aku kene arrange kehadiran semua wakil IPTA, pengangkutan dan penginapan dorang..huhhhh ! tp best sbb ni sume pengalaman dan diberi kepercayaan tuk handle dlm mase sama dpt kenal dan berurusan dgn IPTA luar..

Then kelmarin kami seluruh warga UTeM juga ade perhimpunan staf bersama NC baru.  Perhimpunan yang agak unik untuk memaklumkan tentang penstrukturan universiti yang baru.  yelah pucuk pimpinan dah baru jadi mestilah ade sedikit pembaharuan dalam pentadbiran.  Bnyak jugak perubahan yang berlaku hasil dari perhimpunan tu.  Bile bnyak bos yang bertukar penempatan, ptj dan bahagian, yg terkene tempias paling dasyat mestilah PA2 dorang kan...ingatkan aku yang kerdil ni xla terusik pown, sekali paling ketara perubahan pentadbiran adalah dari Pejabat Pendaftar sndiri iaitu PTJ aku..semua bos bahagian semua berubah..bos aku pown same..tapi laka laka lahhhh...haha sbb bos aku dpt penempatan kt dalam opis kami duduk skrg jugak sbb opis kami duduk skrg agak besar dan ade 3 bos dalam 1 opis..so xkemana pown aku dan bos aku which is bos aku decide stay bilik yg sama je, jd workstation aku pown same la..huhhhh boringgggg jgk sebenarnya..tp daripada kene ngangkut barang2 bos aku yg super banyak tu ke bilik lain, better la kami stay je..staf2 sume dkt2 jgk, name pown 1 opis kan..hikhik..Tapi segala urusan dah kene ubah la..aku kene tutup semua filling lama..dah kene create data baru sbb skrg dah jaga unit..sblom ni xjage unit. Dulu xde staf spesifik bawah bos aku, tp skrg dah ade so sume kene ubah..bnyakkk keje tp xpe kite bt slow2..xperlu drastik, janji tersusun..

Kesihatan mcm dah ok la jgk, tapi ade masa melepet jugak..selera kejap naik tp banyak jugak turun selera..berat badan setakat ni dah turun 3kg stengah..ade stengah nk genapkan 4kg agaknya..alahaiii...hr tu dpt makan Kenny Rogers ya hampunnnnn seleranye sampai xsedar pinggan licin xsampai 15minit..KR kan bnyak portion, aku boleh telan skali ngap je..xsampai stengah jam rase duduk dlm KR, dah kenyang ajak laki aku blah..malu melahapppp dasyat sgt..haha

baby bump ade xde je..kalo pegang ade, kalo xpegang xde..haha..sampai skrg jeans pown bole pakai lg even dah 4 bulan..

makyong melahap..nampak kecik x? hakhak..kalo time ank dara ni suke la berat badan turun mcm ni, tp skrg berat turun kene warning plak dgn nurse..alahaiii

dah tu je gmbr terbaru yg ade..maklumlah skrg xbrape gemar selfie (puiii)..kalo muke flawless tu sume keje 360..realitynye xde..pucat dan kusam..sedihh !

esok cuti Deepavali..ayah kol tnye balik x? aku tnye knape, cuti sehari je pun yah..ayah jawab "magga depan rumah dah masak" 
lahhhhhh tu je??? sweet sgt ayah ni tau !
die tau hr tu aku nk makan mangga tp mangga kecik sgt lg..
esokkkk mmg cabut balik kolo pilah !
yeayyyy !


5 comments :

dada said...

selim melim nyea mtb niey...muke paling ketara fadh

cik fadh said...

haha yke dada..rase pipi ni maintain je chubby..kalo nk halus pown boleh gak..kiki

orked violet @ SYA said...

fadh, kadang2 kan, sya confused fadh ngn ct blogger sorg lg. kat fb pon kdg2 confused. hahahaha. korang iras2 la =)

cik fadh said...

sya : yke..blogger yg mana??

orked violet @ SYA said...

blogger ct. fadh mesti knal nye..

http://sitinoorhaniza.blogspot.com/