Pages

02 November 2014

Selamat Hari Lahir Suami !


Assalamualaikum..

Hari ini 10 Muharram, hari asyura dan juga ulang tahun kelahiran suami yang ke-28 tahun.  Suami berpuasa hari ni, tp isterinya xpuasa sbb keadaan masih belum normal lagi..kalo masuk angin cmfirm muntah2 nnt..malam td nak wish, dah tertido...terjaga dingin subuh terus teringat...tgok suami tido lena je..peluk cium wish..mamai2 je time tu..haha..suami pown jawapan die ermm ermm ermmm je la..buang tebiat bini aku, mcm xbole tggu bangun tido..mihmihmih..

Hampir 6 tahun kenal suami..since 2009, time tu aku sem 2 dkt politeknik dan suami masuk integrasi sambung dip jugak..die ni mmg tergolong dlm golongan lelaki2 yang skema dan smart...bukan jenis huha huha punye org..baik je kalo tgok dr jauh..sopan je..pijak semut pown xmati la org ckp..hakhak..tp tu tgok luaran je la kan kalo org xkenal..tp kalo dah kenal pown rupenye mmg mamat baik2 je rupenye..cuma bile da kenal lame skit, skema tu xde la ketara sgt..cuma die jarang bersosial je..salu zaman2 study ni la kite ske merayau, merempit la, bt keje gila2 la..tp die ni x..aku tgok zaman study same dgn die dlu, kalo free sabtu ahad, duduk rumah sewa je, masak kemas uma..kalo kuar pown, kuar dgn aku..tu pown kitorg xkerap kuar, sbb aku dok asrama..kalo die balik kg, nnt time balik poli, mst ibu die ade bekalkan ape2..tuk aku pown ade skali..alohh alohhhh ank ibu jgakk ni..haha

Lepas kami abis belajar, alhamdulillah aku dpt tawaran keje lebih awal..tp suami mase tu masih blom ade rezeki..dkt setahun jgk die duduk kg. xdpt kerja lg..interview dah mcm2 dah tp mmg blom rezeki..so sepanjang stahun tu jgk la die tolong ibu berniaga, pg kebun, bt keje2 kg je lah..aku pown pelik, xde ke die nk pg jmpe kawan2 die ke, lepak2 ke ape..mmg xde..setahun xkeje, stahun la duduk rumah xkuar2..nk ckp xde kawan, ade je kawan die ni..cuma tu la aku kata, die ni budak baik..jarang bersosial..ade jgk aku nasihatkan suh die kuar pg jalan2, jmpe kawan, tido rumah kawan ke sambil2 tu bole usha job dgn kawan2 kan..mane tau ade rezeki..tp nannn hadoooo ! aku cadangkan suh die pasang wifi kt kg, supaya die senang nak cari keje kt tenet...baru die bt..baru jinak2 dgn dunia maya..kalo xsuruh mmg die xbt punye..

Kami xdating? jarangggg sgt lah dating..mamat ni skema..mane penah ajak aku dating..sedih ! 1st time kitorg jmpe pown mase tu zaman bljr kt poli, aku da masuk kete duduk sbelah die, die boleh bt dunno je..bercakap sepatah haram pown x dgn aku..sampai aku rase nk larik terjun kete tu..hoho..so aku pown xsampai hati nk cemarkan die dgn ajak dating selalu bagai ni..kahkahkah..tp sampaiii bila kan xdating, berani kerat jari la hoiii...time tu aku da keje kt melaka..ade la sekali die dtg melaka jumpa aku..tu laaa sekali die ajak ngedate, xigt time tu besday die ke besday aku..ke kitorg konon2 nk celeb anniversary berkenalan..berkobar2 iuolsss time tu tau..kihkih..


Lepas je die datang dating kt melaka, akhirnya ade rezeki die keje kt melaka jgk..mmg suami kalo boleh nk keje area melaka je..nk dkt ngan kite..ecehhh...tp die xpenah ckp mcm tu..tp kite dpt rase..muahahaha..dah duduk melaka skali, hahhh dating xyah cakap lah..hujung mggu xde bt ape, cmfirm kuar berdua punye..abis tercemar ke "skema" an suami aku dpt awek mcm aku..haha..ye la, aku ni mmg suke berjalan suke merayau suke shopping suka makan..so bnyak la die belajar bersosial dgn aku termasuk makan makanan pelik2..kihkih..rosak ! tp kami ttp couple yg skema..tau batas kami, tau tahap merayau tu sampai kul brape sampai mane..xrosak ape pown, cume tgok dunia luar dan belajar adapt dengan suasana sekitar yang semakin dewasa ! hehe

Tup tup dah kawen dah sekarang after 5 tahun mengenali satu sama lain..drama sgt percintaan, mcm2 onak duri ! nk pendekkan cerita..koser plak nk flashback banyak2 sbb aku kan bangsa pelupa..huhu..tp kt blog ni bnyak je cerita kami dlu2 tuk dikenang ank cucu nnt..in syaAllah..

So hari ni ulang tahun kelahiran pertama bergelar suami..selamat ulang tahun abg ! terima kasih jadi suami syg yang baik dan tetap skema tu ade lg smpai skrg..skema abg tu syg suka ! nakal tu ade tp kan ade nakal yg mmg menyakitkan hati..tp dr dulu syg dah semat dlm hati xsemua lelaki btol2 baik, suatu hari nnt kalo tuhan nk uji lelaki tu, die ttp akn jatuh jgk..yg boleh sedarkan diri kite dr lena hanyalah dri sndiri dan org keliling yg rapat..alhamdulillah jodoh kite kuat..kalo fikir "ujian" yg dlu tu, mmg rapuh rasa hati ni..tp "ujian" tu jgk yg bt kite belajar sesuatu dan lebih menghargai satu sama lain skrg..alhamdulillah..



Tersenyum aku tgok pic suami dan kembar die ni mase kecik2..alahai comelnye dorang..bukan main suke menyengih lagi time tu..mcm mane la rupa anak kami ni nnt..serupe ke dgn baba die kecik2..ke sama mcm mommy die nnt? mommy kecik2 gambar xde sgt..gmbr zaman tadika ade la..selebet je mommy..nnt kalo rajin, mommy tepek kt sini la..cuma skrg gender baby pown tatau lagi..hari tu scan, baby tengah meniarap..nmpak gmbr bontot dan tulang blkg je..puas doc usik2 suh die pusing, xmo jgk..oke nk bg surprise la tu..xpe mommy dan baba sabar menanti syg..

Semoga suami sy sentiasa dimurahkan rezeki selalu, diberi kesihatan yang baik dan dipanjangkan umur hendakNya..aaminnn..thanx abg, jd org yg kuat tuk syg..gigih mencari rezeki tuk kami akan datang..selalu pulang lewat malam..even mase kerja kite xsama, syg keje siang, abg keje siang/malam tp abg xpernah lupe tanggungjawab abg..pasal rumah sume abg settlekan sblom abg kuar keje siang..mmg waktu kerja abg xfix sbb abg keje sndiri, ade mase abg free siang dan keje mlm je, tp abg xpernah menyusahkan syg..malah lg memudahkan syg..semua kerja rumah abg dah tolong bt mana yang ptot kecuali masak..abg masak ok, tp syg masak lg OK..haha..setiap pagi ironkan baju syg..kadang bt bekal roti tuk syg mase awal2 syg preggy dlu..sayu je hati abg baik sgt..semoga kite bahagia ke ke akhir hayat kite..aaminn yaAllah..




Nota kaki : Entry ni bukan saja nk puji suami melambung tau..saje2 nk up entry khas tuk hargai yang tersayang..ekekekeke...


9 comments :

Keyna said...

eh twin...ada can la akak nak dapat twin nanti... heheheh.. bestnya!!!!!... nk jugak twin.. tetiba je kan..hurmmmm

CXopportunities said...

wahh. husband kembar ke? besar percent ntk dpt baby kembar nanti. huhu take care! happy birthday ntk husband cik fadh :) aritu ade dtg utem ade tournament chess. hehehe

cik fadh said...

keyna : hihi doa2 jgk nk dpt twin..tp setakat ni dlm tummy ni mmg sorg je..in syaAllah next baby..hehe

cik fadh said...

CX : aaminnn aaminnn..nk jgk rase dpt twin..huhu..tq 4 da wish ;)

Rina Ellisa said...

waa best ada kembar..

Rina cousin je kembar.. Hihihi.. :p

Jane said...

ok laa tu aku ni x dating2 lagi ~_~' keh keh keh

mommycha a.k.a kak jenab said...

HB suami fadh...
:)

EzanIdris said...

sedih and terharu lak baca macam kita lak suami awak hihi. Happy birthday to ur husband :)

orked violet @ SYA said...

fadh, husband 28 eh? tgk muke cm budak2. ingat kan budak2 bawah sya lagi. hehehehehe