Pages

30 December 2014

Review Sepanjang 2014


Assalamualaikum semua...

Memandangkan tahun 2014 ni kurang sgt update cerita kenangan, igt mcm nk buat review mcm Review 2013 tp ingatan ni mcm xkuat pulak nk review month per month..atau kata lain lebih kepada MALAS sebenarnye nk igt satu2 sbb rase mcm bnyak nau aktiviti sepanjang 2014 ni, tp mmg xcter dkt blog..huuuu sedihhhh laaa..

Tapi paling terindah sepanjang 2014 ni mestilah nikah nikah nikah..haha xsangka dah kawen dah kan..kawen jgk akhirnya kan, ish btol2 dah kawen rupanya kan..angan2 dah jadi kenyataan kan kan..ehhh da knapa kau fadh? haha..4 April 2014 kami sah menjadi suami isteri..syukur alhamdulillah..segala yang diaturkan berjalan lancar dan niat baik dipermudahkan..review kawen mmg xbnyak pown, nk buat xbuat2...kesal sgt ! jd nk tepek gmbar nikah kt sini skit lah..











Alhamdulillah da settle kawen, maka 2014 juga bermulalah kisah kehidupan menjadi isteri orang..tanggungjawab dah besar...kene pastikan semua berjalan lancar, mane xcukop, kite sebagai suami dan isteri kene saling melengkapi supaya kelihatan sempurna..segala kekurangan dan kelebihan tu kite terima seadanya...dari takot2 nk masak dlu, skit2 dah pndai..dah berani jamu orang makan..tu pown dah kire ok..tp nk cakap dah cukop terbaik jadi isteri tu xpastilah, kene tanya suami lah kan sbb die yang hidup dgn isteri die ni..sayang ok x abg??? hehe

Selepas 2 bulan kawen, kami terima berita gembira dengan kandungan pertama aku..syukur rezeki Allah kite xduga bile die nk bagi..kadang2 kite terlalu takut dan berfikiran negatif takot2 xde rezeki dpt anak..tp berdoalah selalu, sungguh Allah s.w.t maha mengetahui bilakah masa yang paling terbaik die nak bagi kite rezeki anak..sekarang usia kandungan dah masuk 26 minggu..alhamdulillah berjalan lancar setakat ni dan baby sihat2 je duduk dlm tu..semoga aku selamat melahirkan anak kami ini nanti dan baby sihat walafiat..aaminnn



Raya 2014..
raya pertama sebagai isteri dan celebrate birthday yg ke 24 pada raya kedua..;)


Dinner utk Duke Celebration dekat Flora Terrace



Tahun 2014 ni banyak jugak travel bercuti..tp mcm biase mmg xde update kt blog pown..update dkt IG je la mcm biase..hehe..honeymoon dulu dkt cameron, pastu babymoon dkt Penang, Jakarta dan Bandung,,then jalan-jalan mummymoon dkt Singapore..kalo dkt2 tu jalan2 ke PD, JB tu biaselah..

Honeymoon Cameron! yg ni ade update dkt blog..hehe

Babymoon Penang..ekcelli jalan2 bisnes trip je ke Penang ni...raya time ni..



Bandung!
 usia kandungan baru cecah 10-11 minggu xsilap..risau sgt2 nak jalan2 then naik flight bagai..tp tawakal je dan positif..alhamdulillah xde ape2..tp penat ya ampunnnn





makyong2 berjalan..yang yus time ni dah 4 bulan..




Singapore!
Time ni dah 4 bulan lebih..gmbr g Singapore bnyak tp cm biase dlm dslr xcopy2..pemalas pemalas pemalas..tampo pipi sndiri !





Ade jugak jalan2 dgn family..tapi sekadar jalan2 dalam negeri je..nak jgk tepek as a kenangan 2014 ;)

Taman Rama-Rama Melaka

Oke ade lagi x yang tinggal??? aku rase ade lagi tp aku malas nk cari gmbar dan malas nk igt2 lg..penat dr kul 12.30 td mule update, ni dah kul 3..mental penat dok memikior !
xpe jadilah ni tuk kenangan2 sepanjang 2014 kan kan..

penutupppppp utk 31 Disember 2014, moh layan gmbar mak buyonggg ! ekekekeke

g Estebel Spa buat treatment muke..rase kusam je kulit muke sepanjang mengandung ni..kulit kering..

buat pedicure sbb dah xlarat nk lipat perot nk potong kuku..mengahh ! nk suh suami asik xberkesempatan je..alang2 jalan singgah je la suh org servis..hehe

Adakala perot ni masih boleh disorok-sorokkan lagi..dah 6bulan tp ramai kata kecik..tgok la pakai baju ape..ade baju pakai mmg xnmpak perot..kalo ketat skit nmpak la perot..cuti krismas hari tu da start beli baby gear skit2..risau jgk kalo dah sarat nnt xlarat nk jalan kan..so beli skit2 dlu..ade orang tua xbg kite beli awal2..tp aku serahkan semua itu pada qada' dan qadar..Dia lebih tahu..kite doakan yang terbaik utk baby kite..aaminnn..

mummy dan baba sayang kamu ;)


Welcome 2015..i'm ready !

cepat pulak dpt kalendar dan diari utem tahun ni..salu dah masuk 2 3 bln tahun baru bru dpt..hari ni btol2 last day 2014 die bg..terbaikk !

azam???? 
Nak baby, nak jadi ibu terbaik, nak jadi isteri mithali, nak jadi anak solehah dan nak beli rumah !!!

Tidak lupa juga sepanjang 2014 ini, dalam mase kite bergembira, ada juga yang diuji especially negara kita dgn peristiwa MH370, MH17 dan yang terkini banjir besar yang berlaku di Kelantan Pahang dan beberapa negeri lagi terlibat...semoga mereka tabah menerima ujian Allah s.w.t dan diberi kekuatan..sesungguhnya hikmah disebalik ujian ini sgt besar..tidak lupa, peristiwa terbaru iaitu berkenaan penerbangan QZ8501(Air Asia Indonesia) yang terhempas..Al-Fatihah buat semua yang terlibat..





4 comments :

Rina Ellisa said...

Selamat Tahun Baru Fa... :)

Semoga di permudahkan semua nya nanti yea.. Amin :)

Keyna said...

gud luck kak... heheeh happy for u....:) semoga akak dan baby sihat ye.... jangan lasak sangat... :)

cik fadh said...

tq rina tq keyna ;)

Fatirah said...

Happy New Year Sis Fadh:)

Tertarik baju nikah sis.. apa nama warna baju tu?

Kalendar tu menarik perhatian saya:)
Comel sangat:)

I'm new blogger^_^ Happy to make new friends:)
follow me if sis sudi:)