Pages

19 January 2014

Kehilangan orang tersayang disaat menghitung hari Bahagia..


Assalamualaikum...

Aku baru trima berita sedih semalam..kawan aku sama2 belajar di poli PD dlu, sama2 b2b yang suka sharing2 persiapan kawen kami dan sama2 sedang menghitung hari bahagia kearah hubungan yang halal 3bulan lg..kawan aku Mastura baru shaja kehilangan tunang tersayang dalam kemalangan jalan raya selepas pulang dari membeli barang persiapan kawin..(ini aku dengar dari kawan2 aku crita) Paling menyedihkan kami semua kawan2 di FB, mereka baru sahaja amik gambar pre-wedding minggu lepas..sungguh gmbar2 yang diambil cantik2 belaka dan terserlah kebahagiaan mereka berdua..itu yang buat lagi terkesan dgn perpisahan mereka di dunia..in syaAllah syurga menanti utk cinta mereka berdua bersatu di syurga..

Sedih bukan kepalang kalau aku ditempat mas..mas lebih teliti buat persiapan kawin mereka berbanding aku..mereka benar2 bahagia dan aku selalu mnta pendapat mas nk bt persiapan kawen..ye lah aku ni kan terlewat sgt nk buat persiapan kawen..bnyak benda aku takot terlepas pandang..sebab tu jgk lately mcm rapat skit dgn mas walaupun kami dkt poli dulu bukanlah kawan yang rapat sbb berlainan kelas..

Tapi kuasa Tuhan, kita hanya merancang tapi Dia sebaik2 perancang..Ajal maut ditangan Tuhan..sungguh aku sendiri mengalirkan air mata saat terbaca post dr Mas di FB..sampai aku menggigil dan cik JM kol, berkali2 aku cakap tolong la jangan tinggalkan aku..merayu2 berlinang2 airmata..sebab mase aku ade msalah dgn cik JM dlu, aku fikirkan perkara ni..aku asik fikir knape cik JM berubah, diamkan diri dan nampak murung..adakah dia rase die mmg tak lama lagi dlm dunia ni, die nak aku benci die supaya aku xmeratap pemergian die..smpai mcm tu sekali aku fikir..bukan aku nk die pergi, nauzubillahiminzalik..cma aku igtkan mati..tu saja..

Dengarnya arwah seorang yang suka membantu dan baik hati..semoga arwah ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman..aaminn yaAllah..

Kepada Mas, aku pasti die menunggu kau disyurga seperti mana ape yang die sebut2 saat2 akhir die nak kan kau jadi ketua bidadarinya disyurga kelak..semoga cinta korang berdua bersatu disyurga nan abadi..kuatkan sahabatku...aaminn yaAllah..

Al-Fatihah kepada Arwah Muhamad Ridhwan Abd Razak..


06 January 2014

Persediaan sebelum kahwin : Ephyra


Assalamualaikum semua..


Woahhhhhhh ! pejam celik pejam celik mmg kejap je berlalu mase ni kan..sapa yg ikut blog fadh mst tau yg fadh mmg bru sedar nk buat preparation kawen masuk bulan 12/2013 hari tu..sedar2 pown bukan trus laju bt preparation, tetap slow mcm siput ! hahaha in sya Allah doakan lah harap semua berjalan lancar..cuma sekarang perangai suka tick kan mende yg da book o blom book..gila !! haha...contoh kan mcm kad kawen, mmg dah plan dah amik detail dah buat map sume, tinggal nk g kedai tempah je..tp dlm buku kawen, awal2 lagi da tick !!! kihkihkih...nmpak sgt kan nk cepat settle padehal buatnyer belom !!

Last week, g ikea & the curve dgn cik tunang..niat satu je, nak jalan2..boleh lagi kan nk jalan2 padehal mase dah suntuk ni gunalah free time tu btol2..erghh ! haha tp ade la bnde nk cari iaitu cermin petak ikea tu..igt nk buat alas hantaran cermin..tp bolekan xde mende tu..siyesss frust !! nk pg ikea bukan selalu, dah pg xde plak..malma pown xde..hawauuu btol ! (bahasamelaka) . Then calo trus g The Curve nk cari outlet Victoria's Secret..tau ade new outlet VS bukak dkt situ, tu nekad nk jalan2 Ikea & The Curve walaupun jauh nk amat..haha ! nk cari body mist, body lotion tuk bt hantaran..and done ! Alhamdulillah..

Another one, hari tu ade bace testimonial pengguna Ephyra blogger Nadia Farahida yg consume Ephyra 3 bulan then preggy selepas beberapa tahun menungguh kehadiran cahaya mata..siyess aku teruja ! aku rase mcm aku bole selami hati2 pasangan yang dah berkahwin beberapa tahun tp masih blom dikurniakan cahaya mata ni..aku dpt rase betapa down nye mereka kadang2 bile orang keep on asking about cahaya mata..so bile selepas beberapa tahun usaha itu ini tp x mengandung, at the end preggy, aku rase mcm rezeki yang tak ternilai dr Allah s.w.t dan satu yang miracle la..

Haha mesti korang pelik asal aku ckp pasal mengandung..aku blom lg kawen, tatau la ade rezeki nk mengandung awal ke lambat lg kan..hehe..harap2 awal..aaminnn.. x mcm ni, aku juz nk bgtau, betapa testimonial blogger ni bt aku rase nk jugak cuba produk Ephyra ni..bukan kata aku nk preggy skrg tp produk ni mmg ade kelebihan yang lain2 jugak..korang ni punggggg...huhu..tp ape salahnyer kan kalo niat nak permudahkan mengandung..kite pown tatau ape masalah dalaman kita kan kan..kire ni preparation sebelom kawen la ni..lg 3 bulan nk kawen kan, so meh kite bersihkan dalaman kite buang segala toksin supaya kite sentiasa bertenga..yihaaaaa ! haha !

Kelebihan die meh aku share :


Kenapa aku mmg nk cuba produk ni jugak sebab aku ada masalah ini ;

1) Kulit aku kadang2 kering dan kusam
2) Rambut kadang banyak gugur, kalo xgugur aku yang tarik sbb itu habit aku..haha !
3) Sistem pencernaan aku mmg kurang baik..kadang 3 4 hari jugak xmembuang tp aku rileksss je..ee toksik!
4) Mengawal berat badan..aih nk kawen mst nk berat badan ideal kan..ade lagi 3kg aku kene trunkan..
5) Kurang tenaga dan daya tumpuan . Ok badan aku mmg selalu lesu, rase penat dan malas..daya tumpuan kurang . Mata plak makin nk kawen makin rabu..alah alahhhhhh lomah la gini..
6) Tumit kaki merekah . Hoiii ni mmg dr zaman aku belajar lg, sensitif dgn simen..mcm2 dah pakai sapu lotion jugak tp nk dpt tumit kaki flawless mmg ssh..adik beradik cik fadh yang perempuan pown gitu gak..sian kan ! malu tau !
7) Daya ingatan merosot . Yesss memanggg merosot..sume bende lupe..kalo bnde tu dah berlalu, tolong jgn refresh balik..sumpah malas nk ingat..sbb sakit kepala la nk ingat..haha !

Itu antara masalah2 aku yang Ephyra in syaAllah boleh selesaikan..so aku baru 4 hari consume Ephyra..mmg sedap air die, sekali teguk je abis..hehe...harap2 Ephyra ni serasi dengan aku dan bole selesaikan masalah2 aku ni Esp. bab pencernaan, kulit muka dan tumit kaki..kulit muke xde masalah sgt sbnarnyer tp kalo bole nk tegang dan glowingggggg lg..tingggg ! hehe..

So korang2, try la tgok testimonial kt Google..mana tau korang pown bole consume as a preparation sebelom kawen kan kan..aku malas nk letak kt sini..nk sambung kerja..hehe tata ! 

haiii ! kite baru nk belajar2 pakai lens..mata kan dah rabun..nk pakai spec all the time xmungkin la..kadang xseswai ngan tudung..xselesa dan janggal jugak..sobsss ;( kene belajarrrr la kan...