Pages

27 March 2014

Preps Wedding : Jemputan Untuk semua blogger ;)


Assalamualaikum...

Akhirnya masa2 yang senakkkkk tibe dicorner corner..ayat pown ntah pape..punye la perasaan kacau sekarang dek nunggu hari..mcm2 nk kena buat, rase mcm nk tambah lagi seminggu please!!!

Hari ni last kerja, last jumaat sebagai bujang, last keje opis sebagai bujang last itu last ini..mcm2 jenis last..yaAllah mcm xcaye je pejam celik pejam celik harinya da makin dekat..semoga kami dilindungi Allah s.w.t..

Dengan rase rendah dirinya sy ingin menjemput blogger2 yang mengenali sy, di alam maya ini ke Majlis Perkahwinan saya yang akan berlangsung di Kuala Pilah Negeri Sembilan pada 5 April 2014 nnt..ramai ikutkan blogger2 sy nak ajak tp nak contact direct tu alahaiiiii mcm susah lak..kakaka (alasan).. ade yg friend kt FB kt IG da aku invite tp kt blog ajak guna entry je la ea..sume org bole bace so nnt mane2 yg aku terlepas pandang tu xla sentap..ekekeke...dkt fb aku invite cek satu satu nama pown ade je yg terlepas pandang..da la masing2 dok inbox aku ckp "fadh xajak akk ke wedding fadh nnt ke?" Allahuakbar, rase mcm da select da nama semua nama..nk igt satu2 mmg xmampu weyh..maaf kawan2 kalo aku terlepas pndang nama korang tp aku ajak semua la..aku xpilih2 orang..datangggg tau! hehe..

nahhh kad !! ngeeeee ;)






Doakan majlis fadh berjalan lancar dan mengikut piawaian yang dikehendakki..
wish me luck !! 

jmpe penghujung April..hiks ;)





13 March 2014

Preps Wedding : Makin sibuk !


Assalamualaikum semua..

Tenggelam timbul tenggelam timbul je skrg..hahaa..lagi 3 minggu atau lebih tepat lagi tinggal lagi 20 hari menjelang hari bahagia..subhanallah rase makin lame makin cepat masa berlalu..rase nk suh benti sekejap bagi bernafas skit dada ni..

Dalam2 kata xnak hari tu bt pre-wedding, akhirnya ade perkara2 yang mendesak jugak tuk buat jgk, fikirkan tuk banner, tuk photo booth nnt sbnarnyer..belek2 gmbar lama berdua alahaiii bnyaknye yg "selfie" syok sendiri, nyampah tgok gmbr2 tu hai..kiki..yg jauh2 xde, sume yang dekat2..ehemmm..haha! So dengan xde persediaan ape2, last week buat keputusan, dan2 tu jgk beli baju on9, order helium balloon sume lah..photog pown men rembat mane2 photog yg mase die free..alhamdulillah kawan baik cik tunang sndiri..harga pown dpt diskaun member..hehe...gmbr pre wedd lom dpt..nnt2 la share ea..lps kawen ke..hehe..tp ni ade gmbar gedik2 sndiri amik pakai nset..ni yg poyo2 la..


ouhh die kalo amik gambar, gaya mmg xnak kalah !


dress ni beli kt poplook..meleret2 labuh even da pakai 4inc /5inc heel..
brand katik2 je aku ni..sobsss


iklan ketiak !




oke itu jo ada dalam hengpongg.. !

sattttt ade lagi...lupe lak nk letak version selfie..hiks










 

make-up sndiri2, asal ade je..tgok kening kening..puas nk lukis tu..bersepah sgt !


doakan aku boleh handle sume hal2 kawen mawen ni secepat yg mungkin..malas nk pikir lagi dah..selagi xtibe majlis selagi tu la rase sume bnde xlengkap..ahhh indahnye kalo hari ni hari ke-2 jadi isteri..hiksss !!



03 March 2014

Preps Wedding : Rumah Selepas Kawin


Assalamualaikum semua..

Diam xdiam, tggal lagi genap sebulan aku akan bertukar tittle ke PUAN..perasaan setakat ni, tatau nk describe sbb aku mmg lom rase deborrrr die lagi..haha..aku rase mcm rilekssss je..adakah ini sume perasaan normal B2B ?? abnormal? tapi jgn ckp aku xfikir ea, skrg aku dah kusut dah fikir bnyak bnde nk kene follow up balik..dan duit xyah cakap lah, mengalir sederas-derasnya..hari2 ngadap PC asik la bt transaction online byr itu ini, beli itu ini..sempat lg shopping online itu ini..arghhhhhh knon tau duit tgah bnyak, lekatkan skit2 baju baru..choiii !

Tapi bnde paling aku gusar sekali mase tggal sebulan 2 minggu ritu adalah rumah nk duduk lepas kawen ! tiap kali balik keje aku dan cik JM dok rayau2 taman2 area melaka ni..asik la refresh mudah.my dgn harapan harap ade orang nk sewa rumah..skrg melaka pown bole tahan sewa weyh..rumah teres biase pown dah makan sewa smpai 600 700 900 pown ade padehal kawasan tu bkn bandar..pekan je pown..uishhh siyes rase mcm xworth it..kalo rumah baru no wonder la penyewa ltk harga tggi, ni taman2 dah lame..kecik pulak..ade sekali tu aku g tgok 1 rumah tuk disewa..rumah teres taman lama..sewa rm500..dah tgok sume mcm ok..tggi jgk sewa tp keadaan dah terdesak, xpayah nk banyak2 hal lg kan..then borak2 dgn jiran2 area situ, tnye normal rate sewa kt sini brape, dorang kata rm350-400...aikkkkk asal rumah aku nk tu rm500..nak jadi cter, penyewa lame rumah tu sanggup pindah blkg rumah sbb rumah blkg sewa bru rm400..haha so mmg mahal la rm500 tuk rumah teres tu kan..so aku jadi ralat !

Nak dijadi cerita rezeki aku, makcik rumah yg aku sewa dgn kawan aku skrg yg jauh lebih besar tp sewa bru rm400 tu tolong aku cari rumah..die bawak aku jmpe sorang pakcik ni..then bawak aku ke satu rumah..mati2 aku igt pkcik ni sewakan rumah taman..sekali rumah kampung..wuaaaa ! tp bile tgok sejuk plak hati..knape?? hehehehe


Even tanah kampung, tapi rumah di baru sangat siap..owner mmg buat tuk sewa orang..dan setakat ni die bru buat rumah tuk 2 pintu ni je dlu..mungkin akan datang, die akn tambah2 lagi sbb seriously, kawasan keliling rumah ni tanah seluas2 terbentang..luas mata memandang..cik JM mmg da suka sgt..asik kata bole la ni sayang..bole sgt ni..dok ulang2 ayat tu dr awal smpai abis tgok..haha

ruang tamu

dining dan dapur sekali..

Bilik utama..rumah ni tu la sayangnye..sume da cntik tp slek kt bilik..die xletak tiles..;(

2bilik air..

Bilik Ke-2 & Ke-3

Belakang rumah..

So far dah tgok rumah ni kami sepakat berkenan nk sewa..walaupun aku rase agk cuak nk duduk kawasan xramai org mcm ni, tp aku kene positif..rumah ni depan je jalan besar..tp tu la, ttp rase takot sbb mcm sebuah je terpongok kt kawasan yg luas tu kan..kot2 la ade orang aim ke ape..yaAllah selisih la malaikat 44 oii...aku lg suka dok uma taman..ramai orang tp nk bt mcm mane, dah puas mencari tp ssh nau..so mgkin ini lah rezeki kami lepas kawin..sewanye pown sgt2 berbaloi dgn rumah yg kondisinye baru mcm ni..Alhamdulillah selesai 1 perkara penting..

Kami decide mula2 nk start sewa bulan 3..tp fikir2 balik, kalo cik JM stay dlu pown barang2 kitorg bnyak kt rumah aku..aku jnji kuar rumah sewa akhir bulan 3..sian lak kt cik JM nnt dok uma kosong..haha..so bile tnyekan penyewa tu, pkcik tu xkisah..janji kite letak deposit..syukurrr lagi yaAllah..sblom ni tnye rumah sume psiko, nk rumah kene masuk bulan 3 jgk..tp owner ni sume perkara die nego..mntak pasang drill langsir pown xde hal..nnt die siapkan semua..;) so a week b4 april nnt kami akn cuci rumah dlu sume..langsir nk kene tempah dlu..so lps kawen kami masuk barang..risau nk masuk awal2, cuti kawen 2 minggu takot lak pape jadi rumah tinggal lame2 kan..harap2 dijauhkan lah..

Lepas tgok rumah ni, borak dgn cik JM, mata bergenang je..xsangka dah nk kene mulakan kehidupan sndiri berumahtangga...dgn aku ni xreti masak lg, reti masak tuk tekak sndiri je la..pasni nk ikot tekak sndiri xley dah, kene fikir suami..alahaiii sedih rase..harap2 semuanya dipermudahkan la nnt..yaAllah bagi aku tangan SAKTI yaAllah..

doakan kita kawan2...;)