Pages

28 May 2014

Preps Wedding : Harga Bantal Nikah Ottoman


Assalamualaikum semua ;)

Since ramai tnya aku berapa RM kah aku beli harga bantal nikah ottoman di entry Preps Beli Bantal Nikah ni, aku nk say sorry sgt2 sbb siyesly aku mmg xde letak notification komen masuk dr korang..so entry pown mmg dah lame lg la aku xjenguk2 komen korang tu..So aku bt entry khas ttg harga Bantal Nikah Ottoman tu ea..hope korang google nanti korang jumpa la entry aku yang ni..nak email korang balik mcm da lame sgt..haha sory tau !


Macam aku cter dkt entry sebelum ni, aku beli bantal ottoman ni dkt City One Plaza sebelah Semua House..mmg aku usha bnyak kedai dlu dr segi harga then baru aku decide tuk beli..harga mase aku beli setahun yang lalu, iaitu sblom aku tunang bulan Disember 2013 dlu, 1 bantal ottoman tu harga die RM110 setelah main nego2 harga. Aku beli 2 bantal sbb nnt nk pakai nikah kan, so total RM220. haaaaa tu la die harga die..tp pada korang2 yg rase beli bantal tu membazir sbb nk pakai kejap je,  aku sediakan khidmat sewa tuk bantal nikah tu..sape area Melaka Seremban nk sewa bole contact aku 0132422846/0136195347. Aku sewa murah2 je RM30 tuk 1 bantal..ok la harga tu tuk korang duduk kejap time tunang dan nikah kan..


Time tunang aku DIY pelamin sendiri..sbb tu aku nekad beli bantal ottoman ni..




Oke semoga dpt membantu mereka2 yang sedang buat preparation tunang dan nikah ;)



27 May 2014

Nuffnang CPUV Sanofi Lactacyd on going !

Assalamualaikum...

Oke aku rase beruntung la sgt sbb kali ni CPUV masuk, aku perasan sbb kebetulan bukak akaun nuffnang semalam..tau x, sebenarnya aku dah bnyak gila terlepas cpuv nuffnang begitu shja dr awal tahun hr tu smpai la ni..ni baru aku rajin check sbb kebetulan iklan lactacyd menari2 kt bar tu kan..dlm hati eh aku guna produk ni..bole bt review ni..tu yg bukak akaun..sekali tgok die on going da..alhamdulillah..perasaan jugak aku akhirnya..sblom ni manjang terlepas je..choi !


Tgok la CPUV yg masuk sume time aku busy bt preparation kawen..mmg xsempat nk tinjau2 akaun nuffnang..xpe la anggap bukan rezeki la tu..ade jgk sen2 yang masuk tu syukur dah..hihihi..

So back pada lactacyd, lepas kawen hari tu aku trus tukar dari safi feminine wash kepada lactacyd ni..knape? sbb aku nk cuba sesuatu yang baru..dan skit2 dgr review org kata bnde ni best..harga die agak pricey drpd safi, so dlm kepala hotak aku, kalo mahal ni intipati die mst bagus..bahahaha..

Then selama sebulan lebih aku pakai ni, alhamdulillah aku rase selesa sgt..ye la anak dara dgn zaman da kawen lain tau keselesaan kt miss V kite tu..da kawin lg la nk kene jaga..pakai hari2 pown xpe, selesa je..rase fresh ! haha..tp setakat ni aku baru try yg warna PINK tu..kebetulan lactacyd sekarang tengah bagi sample secara percuma kepada semua, so cpt2 korang klik Sample Free Lactacyd . sblom tu make sure jadi ahli vip dlu tau..aku baru submit smlm..in syaAllah dlm mase terdekat ni sampai la tu..nk try sume, so bole tau yg mane paling paling best nnt..

Selamat mencuba !


26 May 2014

Honeymoon Cameron Highland #1

Assalamualaikum..

Nak share kisah kami pg honeymoon last minit ni..da sebulan lebih kawen baru merasa pg honeymoon..siyes jadual kami sgt pack lps kawen..hujung minggu ade je agenda yang perlu dilaksanakan..mmg xdenye dpt lepak kt uma hujung2 minggu ni..sepanjang kawen ade la sekali dok uma hari ahad, dpt la masak2 tuk suami..hujung mggu yang lain, balik kg pilah, balik kg. mertua, bisness course, ABP dan mcm2 lg..pack kan !

Ikutkan aku dah plan ke Bali dgn lagi sepasang couple same biz dgn aku, yus dan ajak..then sume agenda aku dah aturkan termasuk la book hotel, tiket flight, supir semua lah..tggal nk cmfirm je..yg lain sume aku dah research siap2..tp nk dijadikan cerita sehari seblom booking tiket fligth, kami leader2 bisnes ade short meeting tuk planning next month..then our leader tertinggi offer kami percutian percuma ke Bandung lepas raya..semua die support sgai adiah monthly achievement bulan ni..nahhhh gile xhappy..so dah eksaited2 sume, yus dan ajak kata better cancel dlu g bali..kite g bandung dlu..nk elakkan bnyak duit kuar nnt..shopping bandung lg giler kan ! oke dgn sedeynya aku pown setuju...

Xnak kesedihan terus menghantui, sementara inai masih ade sipi2 dkt kuku ni, aku mmg dah tekad nk jugak pg honeymoon..research mcm2 tmpt dan hotel, akhirnya cameron highland jgk yg aku pilih.  Ekcelli cameron mmg xmasuk dlm agenda aku la nk g honeymoon ni, siyes sbb aku da 2x pg cameron aku rase tmpt tu sgt membosankan ! hahaha ye la time tu aku pg trip sekolah, then trip makcik2 ke sana..maun xbosan..ntah pape je dorg giler beli sayur..aku yg kecik lg ni nk beli ape? setakat tgok bee tgok rama2, aku xheran pown time tu..kakakaka..so no cameron again knonnya !

Tapi kawan2 aku gorengggggg la aku suh g cameron..konon pg kali ni xkn bosan sbb pg dgn suami..sejuk2 bole peluk peluk..nak kene gorengg lg "kalo nak anak, ko pg cameron!" hah lg hampeh punye gorenggg kan..haha so bncg2 ngan suami, die kata abg oke je mane2..one day b4 g aku usha pakej honeymoon kt cameron..dah kata last minit kan, yg ko nak mmg xde lah..tu pown nasib dkt Hotel Casa De La Rosa ade lg 1 bilik kosong tuk package honeymoon..hip hip hurrayyy ! so book trus bank in then tunggu sehari lg kite gerak..dan dan nak dan dan tu jgk pegi sbb aku tau kalo aku tangguh lagi mst ade je program lain nnt..so redah ! Ala cameron je pown, korang jgn la rase annoying ngan review aku ni tau..review mcm pg maldives berpart2 kannnnn...bahahaha..lantak la mulot org ! ni experience laki bini ni, harus la gebang tuk jadikan kenangan ! kikiki..

Package Honeymoon di Casa De La Rosa :


  • Accomodation for 2nights 3days
  • Daily Breakfast
  • Fine Candle Light Dinner (1st night)
  • Special Steamboat Dinner (2nd night)
  • Half day country tour
  • Newspaper of your choice
  • Complimentary Honeymoon Cake
  • Specially decorated room (yg ni xsilap mase kol, die xbt..tp masuk2 bilik ade rupanya.super cantik!)

Decoration itik ium ium di bilik kami ;)

suami disamping itik..syg nak jahanamkan itik..so dok tepi2 je lah dulu..malam nnt aku sembelih la..haha

monopod sepanjang honeymoon kami mmg sgt2 membantu tuk amik gambar selfie berdua..kalo xde monopod, mgkin akan jd gmbar ko baring dulu aku snap, pastu aku bring lak ko snap..haha kekdahnyer kan..






Ok cukop lah gambar ni je dlu..nak tunjuk gambar keseluruhan bilik, bnyak dlm dslr suami..so lupakan je la..aku cite korang bayangkan ea..ikutkan aku book pakej garden view je, tp dah kata last minit mmg full, pihak Casa De La Rosa bagi kami bilik golf view yg harganya ikutkan lebih RM300 dr pakej sebenar yang kami book, so jimat rm300..mmg rezeki sgt..alhamdulillah..bilik super big..bole bentang 2 tilam queen lg kt sebelah, ada balkoni dgn golf view dan gunung ganang view berkabus bile pagi2..untuk pakej honeymoon ni dorang bagi bilik atas sekali, more privacy dan view die lg cantik..puas hati ! bilik air pown luas, ade tab dan sume kemudahan complete..Then xsmpai 10 minit kami masuk bilik, pihak hotel ketuk pintu bagi kek honeymoon..yg kek ni siyesly slack..haha..review org lain kt sini kek sibijik tau, aku dpt kek dlm tipuware bentuk love yg org jual 1bekas rm5 tu..ade decoration skit..halah halahhhh..haha tp nasib baik sedap..suami makan licin ! lapar la mksudnyer tu..

Ok next nnt aku compile sekali cerita candle light dinner, tour kt cameron yang aku dan suami lagaknya dah mcm tourist luar negara tau..kami speaking terabur spnjang tour dijalankan sbb yg bersama2 kami org jepun, ompuith dan pak arab minah arab, fillipina lagi..ko rase??? tp sonok la tour dgn dorang sbb masing2 ada mcm2 pe'el..sorang lambat, sorg terkial2, sorang mcm jakun nak hamat, sorang mcm kekwat giler, sorang gelojoh, sorg busuk..yg sempoi aku laki bini je la..paling lambat salu kitorg..yang lain akan pndang semacammmm je tiap kalo kitorg lmbat naik bas..muke kitorg, senyum sewelllll je..bahahaha..

ok next part..tata !


14 May 2014

#famalweds : Inai di jari jemari ;)


Assalamualaikum kamu-kamu..

Nk cter pasal inai yang aku pakai mase wedding hari tu.  Bnde aku paling amik mudah dan sambil lewa adalah Inai..haha..dah nak balik cuti kawen baru terhegeh2 carik kt mydin inai serbuk hasina..tu pown kawan suggestkan..die mmg antu inai skit..so die suh pakai serbuk, aku try la..nak crik tmpat lain mgkin susah..dah pergi dkt kawasan inai tu mak aihhh bnyak btol pilihan inai serbuk dan tube..jadi rambang mata aku..serbuk aku amik, tube pown aku amik..murah sgt..rm2.50 je..haha !

Nak jadi cerita sehari sebelum nikah, aku dengan akk aku beriye2 buat inai..aku bancuh inai serbuk, akk aku buat inai daun..bt siang, peram dlu then malam baru pakai..inai ni kalo diperam, lg sekata dan cantik nnt warna die..time bancuh inai serbuk ataupun inai daun, pndai2 la korang guna petua nk merahkan inai..aku bncuh dgn air teh, akk aku bancuh dgn kopi ke ape tah die..bantai la !

Malam da kul 12 settle sume keje baru kitorg pakai inai..yg tukang pakai adalah kakak ipar aku..sian die..bersengkang2 mata layan adik ipar dua orang ni..dah pakai inai, bnyak la kerenah kan sbb xley usik pape..nk tido kene sorongkan bantal la, alas itu ini la..haha

Aku kan bancuh inai hasina tu, try pekai kejap, nmpak cantik warna die, tp takot tertido smpai ke pagi pakai lame hitam..akhirnya aku pakai inai daun yg akk aku buat..smpai ke subuh aku pakai..yaAllah penat nak mamp la pakai inai ni..kejangg otot jari jemari dan kaki semua sbb berkepak berjam2 lamanya kan..tapi bile basuh pagi tu, yaAllah cantiknya jari2 ku..baru la rase bahang nak menjadi raja sehari..hikhokhikhok..

Kalo inai daun salunya mmg merah keorenan kan kaler die..
cantik la drpda merah kehitaman..oiii seriauuu !

arghhhh rendunya nak pakai inai kawen ! rase mcm berseri2 kaki tangan semua..huhu..
opismate ckp, naik le nafsu laki ko tgok kaki merah gini..haha lol !

Untuk jari tangan, kuku tu aku topup lagi dengan ina tube rani..ok korang yang nk beli inai tube rani, die ade kod tau kt kotak tu..xsilap aku kena pakai kod 77 ke 87..dah lupe la..kod tu merah die mmg cntik..siyes ! jgn la beli rani malaysia ke ape..x diyakini la aku rase..bnyak bace testimoni org ramai kata jadi hitam..wuish sedey tau nk kawen jari hitam mcm hantu..


Ni kazen aku..die mmg pak andam..die yg xbole dok diam, topup lg inai kuku aku dgn inai tube..aku da cuak jgk sbb warna inai daun da cntik dah aku rase..kang kalo topup inai tube takot terus disaster plak..tp alhamdulillah inai rani tube kod special ni mmg mencantikkan dan memerahkan lg kuku..suka gila tgok hasil die !

Untuk inai ukir2 tu, korang faham2 la orang2 tua mane minat inai berukir2 mcm keling ni..tapi kitorang adik beradik nak sgt merasa..tp xnk la lukis berselirat sgt..tu iye la mcm keling..simple2 je dah kan..asal berukir cantik dan kemas..yg ni, kawan kakak aku yg ukirkan..murah2 je die amik..cantik dan kemas..tp inai ukir mmg cpt hilang warna die..masuk hari ke3 sanding belah lelaki da ilang skit2 dah..seminggu lebih trus ilang licin..huhu yg best, inai kuku dgn inai ukir sama kaler..xde la nmpak kaler caca merba..


Hari ni, da sebulan 2minggu..merah inai kt kuku masih menyala2..sedih rase nk tggu die ilang..kuku tangankan cepat panjang..honeymoon pown blom lg tp inai da nak abis..ckp dkt suami, g honeymoon nnt bulan 6 in syaAllah nak pakai inai balik..xkire xkire hahaha ! rasenye kalo pakai inai tube 100% hari tu, inai dah ilang dlu kot sbelum kuku makin panjang..huhu

Ok till then my experience utk INAI..korang yang muda2 lagi ni bagi pandangan aku kurangkan la pakai inai selalu ni..sbb nnt time korang kawen, pakai inai serinya dah ilang sbb dah terbiasa lihat jari pakai inai...mcm aku last pakai inai zaman sekolah kot..mmg tahan je nafsu ni dari pakai inai tau..sbb otak aku ni asik fkir blom tiba masanya lg tuk hias jari jemari ni smpai la tibanya HARInya nanti..dan perasaan pakai inai time nikah ni siyesly mmg teruja dan trasa bahangnya ouhhh aku da nak kawen..yaAllah sayunyaaa hati..ecehhhhh ! ha gituwww sekali tau feel die..kalo da terbiasa pakai, ade ke rase feel gitu lg? kurang dah kot..hehe tp mksud aku pakai inai sblom kawen xseri tu yg pakai penuh dkt jari tu..kalo pakai dkt kuku shja o ukir2 tu mcm xde hape sgt la kot..ok je..

Da kawen ni, korang nak pakai selalu pown bagi aku dah xde ape dah..sbb dah selamat pown jadi isteri orang..kalo lom kawin, mst orang dok perli amboiii mcm baru lepas nikah ! xsedoppp kan dgr sbb kadang2 mulot org ni sinis tau..da kawen xpe, kalo org ckp gitu, ko jawabnye mmg da nikah doppp ! ko hade !!!

Ok tata !




13 May 2014

Bisnes : Leaders Motivation Camp seluruh Malaysia


Assalamualaikum..

Lately ni mcm aku da nekad skit nk update blog selalu..sblom ni bnyak event sendiri, holiday ke mane2 pown xde update kt blog...balik2 post kt instagram instagram stegram..nk caption panjang2 orang muak plak kan nk bace nnt..kt blog je bole bebel lebau2..huhu

Fot the 1st time after married, aku tinggalkan husband 3 hari 2 malam attend kursus Leader2 bisnes kami berdua..ikutkan suami pown bole pg tp die nk sorang je wakil..aku nk suami pg tp aku takot aku kene tggal 3 hari tu sorang2 kt uma..ee xnk aku..so better aku la yg pg kan..laki tggal sorg2 kt uma..die berani skit..beralah la tuk bini..die bole jaga network sepnjang aku xde..


rakan seperjuangan..masing2 tinggalkan laki..haha ! tudung purple single lg..

Green tshirt tuk aktiviti lasak 1 hari..


Team aku : nama group kito monang yo ! tp hujung2 kalah semedang..sbb group aku kuat menyakat orang..bile turn kitorg beraksi, dorang sakat lagi kaw2 punye..hampeh !

Bersatu teguh, bercerai roboh !



Ini team kami diluar bawah kepimpinan Duke Puteh..ikutkan ramai lagi tp yg lain xdpt attend kursus sbb kekangan masa..

3 wanita ini dari skop yang sama..belajar di POLI PD amik kos Setiusaha..tapi skrg dah jadi bisnes woman berjaya..alhamdulillah dpt tolong kawan2 seangkatan..

asal kepala besar badan halus ni..ishhh hitam salu bt kepala aku nmpak besar sbb badan nmpak kurus..hahaha

Leaders Seluruh Malaysia berhimpun di A'Famosa Resort...
ape yang aku bangga dgn bisnes aku ni, yg monopoli semua budak2 muda melayu jgk..
hampir 97% Melayu !



Alhamdulillah aku xpernah rase bangga dengan diri sendiri sebelom ni..tp tuk pencapaian aku dalam bisnes networking ni selama 2 tahun lebih, aku rase ini pencapaian yang tertinggi dalam hidup setakat ni..al-maklumlah kite belajar xbrapa tinggi, kerjaya pown xtinggi, tp Tuhan tu maha adil..die bagi kite rase jgk..dkt sana orang xnmpak kite tp dkt sini aku berjaya berada dalam kalangan orang yg dikagumi dan dijadikan role model tuk berjaya..atleast ade pencapaian yang boleh dibanggakan dlm hidup meskipun belajar xtinggi mana..dlu nk melangkah mungkin susah, tp USAHA tanpa kenal erti penat dan jemu yg buat aku berada pada tahap skrg, semuanya semakin mudah..sedikit2 aku dpt rase ape itu erti kebebasan sebenar..kebebasan dari segi masa, kebebasan kewangan dan sebagainya..

Nak hidup senang tapi goyang kaki tunggu durian runtuh itu xmungkin terjadi..xde dalam kamus2 orang berjaya sekalipun..nk berjaya tunggu dan lihat..fuhhhh kalo ade, mst ramai orang dah berjaya..ade yg berjaya, tapi berjaya bagi keyakinan tuk orang tunggu dan lihat jgak lps tu ntah kemane hala tujunya..huhu..

Satu hal yang aku belajar sepanjang aku buat perniagaan, nak senang USAHA ! nak itu nak ini, KEJAR TARGET..at least kite ade pilihan dalam hidup tuk capai ape yang kita mahukan..aku bnyak belajar dr pengalaman orang lain bahkan mak ayah aku pown selalu igtkan nak sesuatu jangan jadikan kebiasaan buat pinjaman peribadi (loan) . nak kawen, kumpul duit, usaha tempat lain..bukan LOAN..nak bercuti ke ape usaha lg tmpt lain..dah selesa baru fikirkan kemana2..bukan amik jalan mudah nk senang lapangkan dada ke sana ke sini tp duit xde..duit xde nak jugak berjalan so jalan pintas bt LOAN..jangan amalkan mcm tu..fikir zaman tua nnt hidup leka bayar hutang...makin tua makin lapang sepatutnya tapi laa ni makin tua makin serabut..biar susah sekarang jangan susah kemudian hari..

Bile orang ucap "terima kasih fadh sbb tnjukkan peluang ni dkt aku..kalo dulu aku tolak, aku ikut ckp orang yang negatif kt luar, mst aku xrase senang skrg". Jangan terima kasih dkt aku..aku perantara je..terima kasih dkt Allah s.w.t sbb bawa aku sbagai penyampai tuk ko ubah hidup..

Bukan kejarkan harta dunia, cuma nak rase ape itu rase selesa yang sebenarnya..cukop lah dapat merase, kalo tgok dlu orang pakai itu ini makan itu ini, kite nak tp xmampu..tp skrg kite pown dpt sama2 rasa sbb usaha lebih kita..kan lagi indah ;)

Alhamdulillah..;)


08 May 2014

Harapan bila dah kahwin..ermmm


Haiii !

Seharian xde keje, tggal lagi 15 minit nak balik tetibe nk berceloteh..dasarrrr !

Hehe, saje nak share..hari tu kahwin, selesai je rumah pengantin lelaki aku terus period..as my expectation la date tu die mariiii...aku da cuak, sbb aku tau mmg sesengut mari terok punya tuk 1st day...fuhhhh esok tu nk berkemas rumah, mmg ku tahannn jebat ! berlagak biasa tp masyaAllah dpt je masuk bilik bergolek2 tahan sakit..kuar je bilik, tegak jalan meninggi, masuk bilik bergulung, kuar tegak..cm tu punye seksa xnk nampak mengada2 depan family mertua..hihi..

So ramai kata wahhhh subur ni nanti..cepat lekat ni nnt..pndai pilih tarikh kawen n bla bla blaaaa...so bnde2 mcm tu da masuk dlm pale otak aku tau..aku pown syukur alhamdulillah..harap2 cpt la lekat..xsabar nak ade baby !!

Tapi, kawan seangkatan aku sume suh aku rileks dlu..nikmati alam perkahwinan seadanya..nnt da ade anak, hidup ko mmg berubah 360 darjah !! fuhh seram aku dgr..aku nak la jgk rileks lps kawen ni..nk free2 dlu setahun ni kan..tapi di sisi yang lain, fadh ko jgn plan2, kang tuhan xnak bagi trus baru ko tau..fadh itu fadh gini..ehhh lagi lah aku cuak !!!

So aku mmg xde plan punye..mmg xnk plan pown..sbb kite pown tatau kondisi rahim kite mcm mane..mst lah kite xsabar2 nak mengandung kan..hehe..cuma aku berserah kepada yang maha Esa..die tau mane aku mampu dan mane aku xmampu..mgkin kalo rezeki awal, ade hikmah disisi lain, kalo rezeki lambat pula ade hikmah di sisi yang lain pula..cmaaaa aku sgt2 tinggi berharap tuk bunting pelamin !!!

Semalam da lewat 2 hari period..suami dah scan, die kata ade ni in syaAllah..siap usap2 perot pejam2 mata..ade la dlm 5 minit die bt gitu smbil mulut terkumat kamit bace sesuatu..aku layankan je..mane la tau die ade keistimewaan merasa rasa ni..bahahaha laki binik sengal ! Kene plak mlm td suami demam panas..die slumber je ckp mgkin abg kene pembawakan budak dr sayang kot..ehhh die ni..over tau ! ade 1 hari tu cter pasal topik ni, die kata abg dpt rase syg ni mgkin dah ade isi sbb muke syg nampak lain sgt..nampak muke keibuaan dah ke? bahahahaha..lawak tau suami aku ni..POWER la knon ! haha

Pagi tadi saja ngengada cek UPT..dah suami pg beli UPT smlm, so mane la keruan tgok bnde tu depan mata kan..mst nak cube punye ! hehe..so hasillll die? -ve !!! Tuhan kata, belom tiba masanya..skill blom capai level tinggi ! bahahahaha..

Suami kata xpe sayang, kite usaha kuat lagik ! hikhokhikhok..

Tapi jauhhhhh disudut hati si isteri, wuarghhhhhhhhh frustnyer !!!! sbb aku dpt rase mcm badan aku lain..aku rase perot aku lain, aku rase aku ade simptom2 org mengandung..selalu la jgk goggle..kikiki..dpt plak si suami yang asik bagi harapa pelesuuuuuu ituh !! tapi nan hadooo..aku doa yaAllah, jgn bagi aku perasaan naluri yang sebegini kalau kau masih blom mahu beri aku rezeki zuriat lagi..kasihani hambaMu ini yaAllah, jika belum masanya, tunjukkan lah yang sepatotnya..

Tup tup, jam 9.45 mcm tu, aku period...haaaaaa kan senang !!! dah terus hati aku lega, xberharap lagi dah..aku sound trus suami aku, jgn bgi harapan pelesuuu, bg jeling tahap julingggg sekali ! so sabtu ahad isnin ni aku ade kursus dkt A'Famosa..mst ade aktiviti luar, jd xde la risau keje berat2 skit kan..dah tau xde..kalo ade, kene hati2..

dah tu je nk citer..sajaaaaaa je citer..pengalaman pengantin baru ni org kata..hohooo..aku masih baru lagi kahwin..Dia nk bagi nikmati mase berkualiti lagi..xpe ape pown aku trima sbb baru lagi..in syaAllah ade rezeki tu nnt..kawan2 doakan aku yer..kite nak la baby !! hehe...





04 May 2014

#famallife : 1month already ;)


Alhamdulillah...pejam celik pejam celik dah sebulan bergelar isteri..cepatnya masa berlalu..rase nk repeat majlis kahwin hr tu..rendu sgt dkt setiap moment majlis tu..wuarghhhhh rase mcm penyakit ape dah..ckp kt suami rendu majlis, suami kerut dahi..huuuuu die xfaham ! die xfaham betapa kita cintakan majlis yang kite arrange sndiri tuh, dok mengulit dgn buku kawin 24 jam, hari2 main kira2..kalkulator bawak kulu kilir, asik google pasal wedding org, xlupe jgk google bridezilla2 supaya kite lebih berhati2 mase wedding nnt..at the end syukur semuanya berjalan lancar dan sempurna ku rasekan..mane yg kurang2 skit tu, xde ape pown..xeffect pape pown dkt jiwa ragaku..haha



Mulakan kehidupan kami di rumah sewa kami di Melaka sgtlah indah..banyak kelengkapan dah complete terutama keperluan dapur..hadiah kawen yang mmg aku xpenah jangka sebanyak tu, rase terharu sgt dgn ingatan kawan2..syukur murah rezeki kami..dlm bnyak2 adiah tu bnyak jugak adiah same, microwave 2, periuk nasi 3, dapur masak 3 dll yang bnyak double tp cari2 blender xjumpa !! xde hadiah blender..haha..then masuk keje housemate bg adiah blender, tq jane ! cek lg, alamak xde lesung batu, xlma tu along husband plak offer nk bg lesung batu..so 100% complete dapur aku..kalo xrajin masak jgk tatau la kan..haha tp setakat ni alhamdulillah, ade masa luang je mmg fkr menu dan masak same2 husband..


1st time masak lemak cili api..ilham dr pemerhatian mase mak masak..teror gak !
yang penting suami makan  b'tambah2..tau2 piuk licin ! hehe




Mase zaman anak dara, tido malam selalu terjaga, tersentak, kadang2 rase ade memerati..huhhh seramm ! tp tido tersentak tu mmg selalu..kadang tersentak sampai berdiri tegak terus..pndang keliling sunyi sepi ! apakah ! mimpi mengarut2..emosi terganggu je kalo nk tido..tp da kawen, senang je mata nk lelap..xde fkiran menerawang ntah ke mane2 lg..nak tersentak jauh sekali..lena je dalam dakapan suami..ececeh ! smpai naik lenguh bahu kanan tido ngiring ke suami..knon xnk tido membelakangkan suami..halohhhh halohhhh..isteri  mithaliiii sgt tau..haha propa baru2 kawen namenye ni ! hihi

nak kawen, suami ubah imej rambut kasi licin tepi..ermmm nampak matured skit rasenye..


rase nak dating, trus ON..xde nak kene majuk2 dlu bru dpt dating..haha !


Semalam kami genap 1 bulan hidup bersama..alhamdulillah kekurangan dan kelebihan belajar terima sedikit demi sedikit..suami plak bt ayat tacing mcm ni..alahaiii tacing tau !
bukan ape, suami jarang nk expose kt fb sgt..tp sekali die expose hamik, berbulu je orang bace..ekekeke..



Happy Anniversary 1 month sayang..sayang bahagia ! terima kasih tuk bahagia ini..semoga kite berkekalan hingg akhir hayat dan dimurahkan rezeki dgn zuriat kite bersama..aaminnn




notakaki : haha 1month kite ingat la..lpas ni nanti kite tgokkkk je...kiki..