Pages

26 August 2014

Pregnancy : Start our journey for 1st trimester


Assalamualaikum..

Sekarang makin liat nk update blog..nk kata alahan xbole tgok blog, rasenyer x sbb hari2 bace blog org..cuma nk update blog sendiri je rase malas nk amat..hehe

Syukur smlm aku pg follow up check-up dgn Klinik Rawatan An-Nur..kan aku ade story doc klinik ni syak aku mengandung luar rahim..after scan hari tu, die mntak aku dtg klinik another 2 weeks tuk scan lg..alhamdulillah baby da besar skit dan dah ade heartbeat..Allahuakhbar ! besarnya kuasa Allah s.w.t..baby mmg berada dalam rahim aku, so segala kerisauan selama menunggu ni dah terlebur..rase lega amat2 bile doc dah sahkan kandungan xde masalah..baby membesar ikut usianya..bawah ni gmbar scan smlm..tgok si kenit tu ! hehe..in syaAllah kalau xde aral due date 10/4/2015...genap setahun kami kawin..harap2 baby lahir time anniversary la 4.4.2015...lg cantik kan ! hehe



Mase awal2 tau pregnant dlu dlm 4week ke 6 week, aku mmg xde alahan sangat..rase mcm normal je..cuma suami je berubah skit..asik la mengulang mkn asam jeruk dalam peti ais..lepas tu die yg muntah2..asal tibe malam je, die muntah..dalam hati ni, kalo btol die yg mabuk alhamdulillah..xde lah aku terseksa nk kene alahan muntah2 semuakan..haha..

Tapi kejap je rupanya..minggu ni aku plak da start loya2...da 3 hari ni, pg keje mmg muntah je..tgok makanan bnyak2 mmg kembang tekak..yg sayangnya bnyak muntah susu..abis minum susu pastu kuar balik..sobss..yg aku prasan, aku suka makan bnde manis2 mcm coklat ke ape..makan je coklat hilang la sakit kepala loya sume..risau jgk mkn makanan manis2 ni, tp nk bt mcm mane, tu je yg bole bukak selera aku..perot lapar tp tekak xlalu nk makan..

Xboleh naik kereta lame2 dah skrg ! otomatik sakit kepala pening dan loya..kadang terpaksa tutup aircond, bukak tingkap je..baru lega..tp ade mase la..kadang mmg kene set mindset bile masuk kereta..doa bnyak2 harap xde pening2 lg..susah la nk ke mane2 kalo naik kete skit loya..adoiii

Mengada lebih ! rase mcm nk baring je 24 jam ! sume bnde nk mntak suami buatkan..alahaiii mengada sgt ! menyampahhh rase  dgn diri sndiri tp nk bt mcm mane, mmg rase nk tido je 24 jam ! harap baby xikut la mengada2 mommynyer nnt..

Sensitip ! ni mmg xbole elakkan..mane2 pompuan pown, mmg cpt je emosi..nak2 lg dah berbadan dua..emosi lg melampau2..kadang bnde kecik pown cpt je hati terusik..jgn suami salah skit, nangis weyh ! tgok citer sedih pown bole meleleh air mata..alahaiiii kol mak cter pasal diri sndiri pown cengeng ! citer pasal sakit kepala pown air mata bergenang2 walaupun xsakit kepala pown time tu..haha

Xde hati nk shopping ! ok bnde ni mmg mase awal2 dulu sblom tau pregnant lg, mgkin time tu seminggu dua preggy, time dkt nk raya aku mmg dah xde hati nk shopping esp. shopping online!..pandang sume bnda xminat..xteringin pown ! skrg pown sama..untungggg sgt duit ! haha..rase mcm xreti plak nk beli2 on9 ni, transfer duit guna hujung jari..ee xde hati lah...tp hati teringin nk beli baju sume, tp mood masih blom ade nk membeli2..so redhaaa la kalo baju dah mula sendat2, suar da mule senak2 nk pakai tu..

Tu je kot perangai pelik mase awal2 mengandung ni..cma berat badan mmg xnaik2 dah sejak tau pregant la..mggu depan da masuk 2 bulan..selera mmg xde..tp nasib la nasi masih bole telan..lauk paling best, ikan goreng dgn kicap..xpown telur mata dgn kicap..tu paling selera makan dah tu..yg lain, tgok pown nk muntah =__=!

makyong mak yong ! kawan aku si yus ni alahan lg teruk..dulu gemok lebih kurg aku, ni da mengandung masuk 4 bulan, makin kurus die..perot pown xnmpak lg..sian die..tp best gak kurusss ! hihi

cantikkan dais ni ! ni mase wedding leader bisnes..die bt dkt KL Tower..wedding in the sky gitu..mmg superb !! nnt kalo rajin bt 1 entry tuk wedding ni..tp ntah bile la tu sbb gmbr2 dlm kamera gabak..malas nk transfer..wuaa !

ni princessssssss mase wedding tu..cantik kan ! make up by nuex rosli..pengsannn !

mommy ! in syaAllah semoga dipermudahkan..aaminnn

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”

“Ya Allah, peliharakanlah zuriatku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

17 August 2014

1 malam di Penang & Kedah

Assalamualaikum..

Sebenarnye mood xbrape ade nk update blog..tp kerna menghargai CPUV yg tgah on going tu rase mcm kene jgk rajinkan diri..bukan ape, time kite rajin update blog, CPUV xlekat..time malas mcm ni, die lekat..dah nuffnang bagi, ko malas plak update blog..time xbg, ko persoalkn sgt kan..dah bg xreti bersyukur ea..hahaha

Oke2 belek gmbar2 dlm hp tgok ade gmbar ke Penang dan Kedah ritu..mmg dah plan dah tuk leaders konvoi melawat utara dr puasa ritu lg..kire ni event support partner utara la..so gigih xgigih mesti pg jgk..kite nk org support kite, kite pown kene support org..kata teamwork..ha gituuu..so gigih la kami berkonvoi dr k.l ke Penang dan tido 1 mlm kt sana, pastu calo balik k.l balik..gile xpenat weyh, pg jauh2, tidonyer semalam je..mmg mase abis atas jalan je..haha..tp part best, konvoi gerak ke Penang dalam kul 10.30 pagi ahad tu..sampai Penang jam 12.45 tgahri mcm tu...gila xgila masing2 bawak kete smpai Penang 2 jam je !!! ko tatau mcm mane punye kecut aku duk kt seat blkg tu..da la baru tau pregnant, pg jalan jauh, naik plak kete bawak laju nak mamp! perghhh aku selawat zikir je mase tu..harap sume baik2 je..tp seronok weyh, kejap je da smpai..ikutkan 4 5 jam jgk kan..huhu


Layan gambar laki binik dulu..kitorg xbawak kete kitorg..naik kete yus dan ajak je..xperlu bnyak2 kereta..nnt manjang cicir je..rase bole sumbat kite sumbat..huhu




Sampai je Penang, masuk Pulau trus pekena Nasi Kandaq Dheen ! Mq Zaki bawak kitorg kt sini, sbb die kata sini lg terbaikkkkk kari die..tapi hakuuu makan xdak licin pown mcm org lain makan..mgkin xkene tekak kot sbb kuah dah bercampuq2, tekak pown jd loya..teringin nk mkn line cleaq punye, tp xkesampaian..xcukop mase ! tp kt dhenn nasi kandaq ni pown kemain org beratuq !

Selesai makan, kami check-in dkt Rainbow Paradise Hotel..cantik dan selesa je hotel ni..dpt la rase feel "babymoon" tu even sebenarnye mane ade dok bilik sgt pown..haha rehat2 sekejap, yg lelaki sempat terjun pool ptg tu, then dlm kul 7 kitorg siap2 tuk g Open House rumah Mq Idris dkt Sg. Patani Kedah..dlm 45 minit smpai..

da siap lelawo masing2 nk ke Open House ;)

Para gadis xramai..2 3 kerat ja..comel2 blaka..


Nk ke Kedah kami xlalu Jambatan Penang, sbb takot jem dan jauh, kitorg terjah naik ferry ja..nama jalan2 kan..so redah je..

abis xcun dah mak esah..tudung terbang2, kain terselak2 dek kuatnya angin..ini 2nd time la merasa nak fery kt Penang ni..



Megan Renault Duke Puteh..;)

Malangnya, sampai je open house, xde gmbar pulokkk..masing2 dah kelaparan agaknya..mmg sampai2 trus capai pinggan amik nasi makan..dah kenyang, termenung..haha..

Balik hotel, terbungkang masing2..

Esoknya, dah jadi aktiviti sendiri..kebetulan kitorg mmg ade da jmpe partner sndiri kt area penang, so kitorg decide check out awal dlm kul 11pg..then jalan2 area penang dlu sblom nk ke Pendang Kedah g beraya rumah partner jgk..sakan berjalan !

Kalo g Penang, rasenye wajib kot pg sini..da jd viral sgt gmbar2 lukisan ni..rugi kalo xg melampiaskan aksi dgn art2 kt sini..haha


Time kt art dua2 atas ni, mmg terjadi Peristiwa Hindustant sekejap laki bini ni..bole kan mase amik gmbar ni, suami pg letak nset die atas kereta hitam tu..knon nk ltk skejap smntara aku amik gmbar..lps tu blah gitu je..yg die pegang kamera dslr je..hp xigt langsung !


Dah berjalan lame pg kt art2 lain..then kitorg decide nak balik..sbb mmg malas nk teroka pekan tu cari2 art lain..dua2 pown ibu mengandung, so mmg xlarat, dgn panasnye lg..so trus naik kete blah..dalam kereta da smpai traffic light tibe2 suami cari nset die..igt2 balik, trus laki bini shock..hp tu atas kete!!!! laki aku trus kuar kete berlari pg tmpt art tu..aku pown xsemena2 kuar kete ikut lari, knon ikut shorcut, sbb tgok suami ikut jln jauh..tp bile aku smpai kt kereta tu, tgok hp dah xde..rase nk nangis..tnya2 kt org tgah amik gmbar kt situ, nmpak hp x atas kereta tu..lame aku duk situ..harapnye dpt la jmpe suami..aku pown pelik nape die xsampai lg..ade dlm 5 minit aku pown pg balik kt kereta, tp mmg sah2 la kereta ajak xde sbb situ simpang traffic light..cmfirm ajak da jalan..aku hp ke ape xde lgsung dlm tgn..nk kol tatau...duk termenung kt tepi tiang traffic light tu..da fikir negatif dah time tu...kalau la dorg xjmpe aku, mcm mane !

Selang brape minit, tibe2 nmpak kete ajak tgah pusing area situ mgkin cari aku dan suami aku..nmpak je trus naik kete..tp laki aku xde ! rupenye ajak kata suami aku g carik aku..aku da jmpe, die plak hilang...Allahuakhbar ! pusing balik pekan tu 1x, baru jmpe suami aku..xpasal2 kene sound, asal aku pown kuar kereta td ! haha..aku kan cemas ! mst la tindakan semua spontan !

Yang pelik, laki aku da smpai dlu kt keta tu, dan alhamdulillah nset die masih ade atas kereta tu even org ramai kt siti..mgkin casing nset hitam. kereta pown hitam, jd org xprasan nset tu kt situ..suami lari jln jauh smpai dlu, amik then trus lari ke kereta..masuk kete, bini die xde, die kuar balik lari cari aku..haha..nasib baik la semuanya jmpe balik..jmpa hp semula, jmpa bini semula dan jmpa suami semula..hahahahaha

PERINGATAN : jangan leka berselfie !!!

da buat filem pendek hindustant tu, naik ferry trus ke Pendang Kedah..mmg xley lupe !
kat sana beraya rumah partner..mak die masak sumpah sedap2 belaka, tp mcm biase, dah lapor,, gmbar cmfirm2 la xde..hik hik..

abis makan2, jalan2 kt area Sawah padi kt Pendang..mmg tgah cantik view sawah padi time tu..xlepas peluang berselfie lagik..xserik2..haha

gmbar dlm hp xbnyak..sume dlm kamera suami..malas transfer so pakai gmbar yg ade ni je..

Lepas tu, singgah pekan rabu beli ikan pekasam, then kami trus gerak balik K.l...
sampai Seremban dlm kul 12 kot, aku smpai melaka dlm kul 2pg mcm tu..siyesss melepet ! perjalanan balik mmg xde pecut2, kitorg bawak biase je..so mmg 5 6 jam la perjalanan die..

esok tu m.c..nk bedrest..sian baby jalan jauh..alhamdulillah xde ape2..

dah tu je cter short vacay kami ke Penang..best ! tp penatttttttt!..

tata !!!


12 August 2014

Cerita kehadiran orang baru ;)

Assalamualaikum..

Ermmm berkira-kira jugak aku nak up entry pasal ni..ye la org2 tua kata xbaik awal2 hebah2kan..bukanlah nk hebah2kan sgt, cuma saat manis ni bile kite share dkt ruangan yang dekat dgn kita, rase die tu lain, aku bercerita hanya diruangan blog..dkt fb o IG mmg xde la lg setakat ni..sebab ini dah jadi diari kehidupan aku..yang mane indah semuanya ade disini..yang paling indah ni jgak aku akn pastikan aku bace suatu hari nnt tuk aku imbau kenangan pertama kali tu..ajal maut semua ditangan Tuhan..

Alhamdulillah, aku sekarang dah pown disahkan pregnant..dalam lingkungan usia 4-5 minggu mcm tu..terlalu baru..aku lewat datang bulan hampir 5 hari..cuma kali ni mmg jauh la harapan aku tuk merasakan diri aku pregnant..sebab rasenyer sepanjang bulan ramadhan, aktiviti agak kurang sbb perbanyakkan ibadah..ececechhh ! sengal kan bace bnde alah ni, tp mmg iyer lah..time kite penuh aktiviti, kite berharap tp xde..tp bile kurang beraktiviti, mmg langsung xjangka dia ade, tibe2 die ade..syukur yaAllah..betol opismate kata, jgn fikir sgt, bt biase mcm xde ape je..die mst dtg sndiri nnt..btol mmg btol..

Awal pagi khamis 7/8/14 tu, aku bangun pagi nak pergi kerja..rase badan panas die lain mcm..badan panas tp rase xlembik pown..selalu org demam bdn panas mmg nk bangun pown lembik..tp aku x..rase2 seluruh badan, hati tibe trus terdetik eh xbole jd ni..frust pown frust la yg penting aku nak kan kepastian sbb mmg period da lewat hmpir 5 hari, xpenah umur lewat period, pastu perut semedang je cramp, gosok gigi rase nk muntah, bile solat time sujud, bangun kepala berdesing mcm nk pitam..aku nak kan kepastian, xkire..trus bt UPT..celop dlm 5 saat, trus laju je result kuar double line..pekat ! bkn samar2 lg..mmg menjerit la dlm bilik air tu..air mata dah bergenang je..yaAllah syukur..nasib baik dlm toilet, kalo x maun da sujud syukur..tunjuk kt suami, suami pown senyum bukan main lg..xtau la ape die rase time tu, tp jauh sudut hati aku dpt rsa die sgt2 gembira sbb die pown mmg nampak tertunggu2..peluk ciom laki binik tu xyah cerita lah..sensoreddd ! haha

result 1st UPT

Malam tu lepas maghrib aku still nak kan kepastian..eh btol ke result pagi td ni..xpe try lg upt lepas maghrib tu, knon time tu paras hormone HCG dah rendah..agak2 bole xdetect pregnant..tp kasi celop lagi, ttp double line tu pekat..suami kuar keje mlm tu, balik suh die belikan UPT yg clear blue punye tu, yg tu die state kt skrin pregnant atau x kan...mahal jgk bnde alah tu..suami beli RM30..bantai la..nak kepastian punye pasal kan..try lg sekali pagi esok tu, mmg sah pregnant..syukur sgt2..then decide pagi tu tuk jmpe doc, tuk sahkan yg sebenar2nya ia ke x sblom bgtau family..tgok, aku masih ragu2 lg tu..haha

nak yakin lg, bt kali ke-2

xyakin lagi, bt kali ke-3 ! hihi

Kul 10 pagi jumpa doc, amik barakah hari jumaat..nak dijadikan cerita, bile doc scan xjmpe ape2 pown..then doc suh bt upt sekali lg..tgok hasil NEGATIF ! kalo korg kt tmpt aku ape korang rase? kt uma bt 3x positif, tp try kt klinik tibe2 negatif..doc kata mcm nk ade double line tu tp terlalu samar, so die anggap mmg negatif..mase scan doc kata nmpak sesuatu tp kedudukan bnde tu diluar rahim..yaAllah rase nk mengalir air mata time2 tu jgk...doc print dan tunjuk..doc pggil suami dan explain..die xpasti bnde diluar rahim tu kandungan aku ataupun hanya cyst semata..kalo kandungan luar rahim, aku perlu bt operation serta merta tuk buang sbb baby xkn bole survive dan membahayakan nyawa ibu..kalo cyst, cyst tu baru nak jadi kata doc..then doc bt surat refer doktor pakar sakit puan hospital melaka..kuar je dr klinik, dlm kereta xmampu lg nk bendung airmata..aku nangis semahu2nya sbb terlalu sedih kalo btol aku kene buang baby aku nnt..maklumlah 1st experience..cuak tu meneballl dlm diri !

Sampai di bahagian kecemasan, bg surat doc then diorang cek..kene bt upt sekali lg dan scan..mase bt UPT dkt GH ni, hasil die positif, line pown sgt terang..dlm hati syukur sgt2..masih ade harapan..cma skrg btol atau x kedudukan baby aku tu diluar rahim..mase doc scan, die mcm dpt kesan tp still samar2..sbb kandungan pown masih terlalu awal..then dr kecemasan trus tolak ke doc pakar O&G..layanan staf GH sgt bagus, aku bkn sakit, masih mampu jalan tp ttp die suh duduk atas kerusi roda then tolak smpai kt O&G..smpai kt kaunter daftar, die suh aku bangun..da la org ramai, bertolak pakai kerusi roda, tibe2 bangun sihat walafiat je..kakakaka..malu je ! terima kasih pakcik ! hihi

Dkt sana, tunggu then kene bt upt lg sekali..yaAllah masuk ni je dah brape kali la nk bt upt oii..airkencing dah xde ni!! hishhh..lps bt upt, jmpe doc pakar, borak2 skit, then die kata die kene scan dr bawah..adoiii ni mmg kene rodok la ni..yaAllah malu xyah cakap..doc suh kangkang aku kepit lg..smpai lah akhirnya aku redhoo, dlm hati nasib la bkn doc lelaki melayu kalo x mmg xterbukak kaki aku..haha..bile scan dr bawah trus nmpak tiny dot doc tunjuk..doc kata ni baby u, kedudukan pown dalam rahim, very nice...so awak jgn risau..mgkin die terlalu kecik tuk scan dr perut shja..yg doc klinik scan tu, hnyalah bnde yg seperti bagi kandungan zat pada baby..nnt kandungan makin besar, die akn hilang sendiri..yaAllah mmg nangis aku lg sekali..malu pown dah xigt time tu..seronok je tgok tiny dot dlm skrin tu..besarnya kuasa Allah s.w.t..Allahuakbar!

Sekarang masih kene berhati2 sbb kandungan masih terlalu awal..xbole lasak2 sgt, mkn yg bukan2..teringat raya hari tu aku bukan main lincah kt dapur, angkat itu angkat ini..berdiri lame2 basuh pinggan tetamu dtg sekali ramaikan..minum air gas bergelen2, coke lg, mkn tajam2..yaAllah syukur baby xde ape2..xsangka saat menyambut kelahiran ke-24 tu, baby dah ade pown dlm rahimku..hadiah terpaling indah sekali dihari kelahiranku..genap 4 bulan usia perkahwinan kami..

Jadi begitulah kisah kehadiran orang baru dalam hidup aku suami isteri..doc pakar suh jmpe die lagi dalam seminggu dua ni tuk scan lg kedudukan baby bile da besar skit sbb mase scan ritu terlalu kecik sgt..aku harap sgt kandungan aku tiada masalah..kawan2 doakan fadh dan kandungan fadh selamat sehingga hari kelahirannya nnt dan baby sihat walafiat hendakNya..aaminn yaAllah..

pic latest kami isnin hari tu..sempat ke JB sabtu ritu, then ke utara penang dan kedah plak..perjalanan yang jauh mmg bt aku risau,, xbenti2 mulut ni berzikir terkumat kami baca doa itu dan ini harap kandungan aku selamat sepanjang perjlanan yg jauh ni..syukur setakat ni xde masalah cma smlm mmg amik m.c sbb badan dah terlalu penat dan lembik, sakit kepala plak menyerang sampai rase mudah sgt air mata nak mengalir..



“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah zuriatku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”




06 August 2014

Sambut hari kelahiran di hari raya kedua! ;)

Assalamualaikum...

Ikutkan malas nk update tp td sesaja cek akaun nuffnang tetibe ade 3 CPUV ongoing ! haiyaaaa xley malas kalo gini..kene rajin2 kan diri..bnyak gmbar raya xshare lg..hik hik motip sgt !

Oke sebelom basi meh la nk citer, raya kedua ritu besday kite besday saya..hihi..sblom poser ritu mati2 igt besday jatuh hari raya pertama ! cmfirmmm dah time tu, tp belek2 kalendar balik, rupanya jatuh raya kedua..hek eleyhhh..baru nk rasa specialnya hari raya tahun ni..sambut di hari pertama syawal, sebagai seorang isteri pulak tuh ! ececehhh tp xde yer, besday jatuh raya kedua..rase jgk specialnya tp lite2 je..mihmih

Bukan seperti tahun2 sblom ni wish dlm hp je kan,kali ni depan2.. malam tu cik somi tunggu je nk wish..tp kul 11 masuk tido tu die da wish, aku pown ok je then dah terbelayar plak dlu..padehal cik somi ajak borak lg sbb nk tggukan detik 12mlm tu..tgok2 bini dah lelap ! tido mati plak tu, subuh pown terlajak..tau2 bangun da kul 7.30 tu pown mamai lelap balik..puas cik somi wish besday sayang sayang sayang..happy birthday happy birthday...bini lelap mamai2 sampai la btol2 celik mata ni terang..alahai comel je somi aku ni wish besday, sggup tggu sampai aku celik mata..terima kasih abg !

Tapi tuk kelahiran tahun ni xde la sambutan ape2, makan2 ke ape sbb jatuh hari raya kan..mmg masih di rumah keluarga, hr tu nak balik kg. muar plak..redhoo!..aku pown nk demand lebih2 mampu berangan je lah ckp kt cik somi nk kek tu nk kek ni..die janji balik melaka nnt, kite celebrate..tp ni dah 3 hari jgk ni balik melaka, xde pown ke mane2 oi..abang !!! lupe ke bt2 lupe ! ishhh mmg nak kene pulassss telingaaa ni ! hikhokhikhok..

moh ler layan gambar besday girl..hik hik..yg ke 24 tahun yer..bkn 28 tahun..sentap!

hepy besday laling cikpuan fadhliyana ! ihiks

cik somi sayang sweet benorr !


Alhamdulillah hadiah pemberian suami..tapi beli awal2 ritu lg mase shopping raya kelmarin..hikhik..aku mmg da bgtau awal2 kt cik somi ape aku nak sblom die beli brg2 yg aku xminat o die xbeli lgsung sbb die mmg xreti nk beli brg2 pompuan ni..so better awal2 aku request..bini yg bijak kene bertindak cepat sblom keciwwaaa ! haha

Pilihan hati Jam Guess Rose-Gold..ni kire baru jgk la warna rose-gold ni..baru kuar upcoming spring 2013 lepas..yg sblom tu ade gold dan silver, cantik gak..nak beli terpaling latest, mahal nau..lari bajet cik somi..sian die nnt..

Ni masih atas katil baru bngun tido, somi pakaikan la tuk hari lahir knonnya..tgok suar tido lg..haha gedik pompuan nih ! tuiiii haha

tiap2 tahun mst ade gmbar 3 anak dara cik suli ni..wajib la kan..tahun depan mgkin ssh dah memandangkan masing2 da raya uma mertua..uhukk

ayah !

Oke la kan umur 24 tahun comel lote mcm ni..hahaha jgn muntah..kasi can puji diri sendiri..dah jadi bini org pown, seri anak dara xdok dah..haha


Semoga kelahiran ke-24 tahun ni menjadikan aku seorang wanita yang matang dalam melayari bahtera perkahwinan sebagai seorang isteri dan in syaAllah ade rezeki sebagai seorang ibu juga..semoga diberkati, dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki selalu..aaminnn..terima kasih pada rakan2 yg wish dan mendoakan saya..semoga kalian juga sejahtera hendakNya..aaminn..





03 August 2014

Cerita Raya kiter pulak ;)


Assalamualaikum, salam sejahatera dan selamat hari raya maaf zahir dan batin ;)

Da berpijak dibumi yg nyata? kembali ke tempat kerja dengan mata yg berat badan yg lemau, tekak yg perit..yeahhhh cuti raya tamat ! sedar diri..

Baru je blogwaking ke blog2 korang semua cma xtinggalkan komen ape2 sbb bos ade le..xley ngular sgt, bace pown guna screen kecik je..kiki..now bos da kuar, LINE CLEAR ! ekekekeke...so aku pown nk up cter raya aku jgk..al-maklumlah raya pertama sebagai seorang isteri..mihmihmih..

Oke tahun ni raya mmg turn raya rumah aku la dlu kan kan..memandangkan rumah mak mertua pown pattern dorang, tahun ni semua mmg beraya rumah mak mertua masing2 dlu, tahun depan semua baru berkumpul adik beradik..gituu..kalo raya tahun ni hr tu jatuh raya uma mak mertua pown aku xkisah..ikut je cma tersentak skit la..ye la mane penah jauh dr mak apak..bahahaha !

Alhamdulillah tahun ni kami 4 beradik semua dpt beraya bersama..abg aku yg sejak keje polis xpenah dpt beraya tu pown dpt cuti raya tahun ni..tema kitorg songket purple..kebetulan mase wedding kami ritu, family mmg da beli baju sedondon, so repeat je pakai tuk raya..cma kami pengantin2 ni kene la beli songket kaler lain sbb cari kt jakel songket pattern tu dah sold out..tp aku suke2 je tukar tema..pakai kain je songket, baju idok ! haha..



gambar ni paling win ! anak2 mak ayah sume da ade pasangan masing2..berpeluk sakan..halal kan ! hikhik



baru 3 bulan kawen, xbnyak dosa kan bang bang..hahahaha


ank buah ni la baru sorang..meriah la dpt duit raya dr pokcik mokcik die..da bnyak keletah skrg si aqil ni..eee gerammmmm je !

nak pakai kasut pown skrg berpegang 2 3 org..xnak xnak xnak pakai shoes !


Ape perasaan beraya sebagai seorang isteri? perasaannya xla luar biase sgt..happy sbb dlu pegang nset 24hours, nk wish tepat2 jam 12 konon xpown pagi raya..tp sekarang da depan mata peluk cium je terus..celik mata da boleh mntak maaf..syahduuuu jugak..haha lg 1 seronoknya raya tahun ni sbb kite da ade TANGGUNGJAWAB yg kite xley abaikan..iron baju suami ke ape ke semua dikire pahala, mst la seronok..harap raya tahun depan dpt la bertiga xpown berempat trus..kembar pleasee ! hikhokhikhok


Oke dah, tu je cter syawal pertama kami sekeluarga..Salam Aidilfitri dari kami sekeluarga..jemput dtg ke rumah kecil kami di Melaka..in syaAllah kalo korang maih, aku masak Mee Bandung Muo ! haha