Pages

09 March 2015

Bercintaaaa sgt !

Assalamualaikum...

YaAllah bercintaaaa sgt2 lah nk update blog nih..bnyak event bole update tp hati ni jauhhhhh sgt dgn blog ni..kecik hati ke? haha dah knape kan nk kecik2 hati, blog mane ade perasaan..erghh ! semua simptom malas semasa mengandung kot..tp dlu xngandung pown malas jgk nk update..mihmihmih..

Ok2 mggu ni kandungan dah masuk 36weeks..sampai laaa ni aku xpg scan2 lg dah since last mase 28week xsilap...lame kan?? kalo 1st time mommy ni salu mmg rajin pg scan..tp aku ade penyakit, penyakit malu nk dtg scan selalu..malu dgn doc tuh..hak hak ! mcm pelik, why nk malu??? ntahhh xde jawapan..rase mcm kalo balik2 muke aku nk scan kan, takot doc tu nyampah ke ape kan..bole pakai x alasan tu? hohooo..padehal kite bayarrrr kan nak scan, lantakkk piiii lah ape doc tu nk kata..ntah2 doc tu suka kite dtg selalu klinik die tuk scan..kaya skit die..haha..tp aku malu lah..xley xley..aku sabarrrrrkan je hati ni tuk tinjau si cenonet dlm perot ni..asal die kick dan move hari2 tu aku dah cukup happy...Alhamdulillah sihat hendaknya...

So setiap kali org tnye sekarang berat baby dah bpe kg? cmfirm2 lah aku tatau ! sbb xpg2 scan..lameee wooo..last dlu scan 28w kan..ntah2 dah debab anak mommy dlm perot ni..sekali 3kg++ koo..erkk ! xmungkinnnn kot..perot aku kecik je..tu org kata la..skrg pg mane2, hari2 pg kerja pown org nmpak je muke bulat aku ni org akan tanya dah bape bulan? bile nk deliver? jawapan aku "bile2 mase je dr skrang" ekekeke...then org akan balas xnmpak mcm nk bersalin lg..comel je perot, kecik je...oke aku xkecik hati pun kalo org kata mcm tu..aku senyummm je dan jawab lah mgkin anak 1st kot, xkembang sgt..jauh disudut hati aku berkata, mgkin ni baka bapakkkknyer ni..bapaknye kecikk ! huhu tp bapaknye ade kata, perot aku besarrrrr..sbb die je boleh tgok time perot aku tnpa baju kan..so die nmpak lah ketara ke x perot aku ni..hahahaha terlucah pulak..haipp!

Aku xpastilah mental dan fizikal aku dah betol2 ready nk bersalin ke belom..tp sume brg2 alhamdulillah settle..beg baby beg mak baby pown da siap2kan dah..Kursus Peneman dkt GH Melaka pown aku dah attend dgn suami jumaat ritu (6.3.15) . Harap2 babanyer sempatlah teman nnt..haaaa soalan femes lg 1, nnt nk deliver kt mane??? okeh aku mmg xplan tuk bersalin dkt mane2 hospital swasta..mmg plan dkt GH je sbb bagi aku mane2 pown same..sakit tu xkn berbeza dkt GH mahupun swasta..beza hanya layanan je kot nnt..so fikir yang baik2 je..in syaAllah baiklah dtgnyer nnt..lg pown save budget bnyak kalo bersalin kt GH kan..ade GL so pakai GL dptlah bilik selesa skit..tu kalo wad xpenuh la..huhu so duit tu boleh save tuk tambah stok barang baby ! mengancam btol brg baby skrg kan..geram2 tgok, rase mcm sume NAK ! sume NAK tu sume DUIT oke ! dan lg satu, GH Melaka atau GH Kuala Pilah??? tgok la nnt mane baby nk kuar..mindset mmg melaka je ni..tp katakan lah kalo aku xlarat sgt nnt dan nk mohon cuti awal, so Kuala Pilah lah tmpt kelahirannya nnt..mane2 pown bole la nak..mak ko ok je..janji 2-2 selamat..In syaAllah..

Ape lg? Nafsu skrg membuak2 nk barang2 baru tuk diri sendiri, konon2 nk reward tuk diri sndirilah ni..hek hek..nk Iphone 6+ lah, nk Ipad Air lah, nak handbag Coach lah !! paling xboleh blah aku ngidam nak kete aku tu cat PUTIH lepas beranak ! matikkk laki aku tgok segala idaman2 kalbu aku ni..mane satu nak dipenuhi permintaan isteri ni pown die tatau sbb kalo dipenuhi semua mmg KOPAK ! xde lah, mgkin ni sume keinginan je..nnt dah selamat semuanya, xde dah kot meroyan sgt nk sume ni..pompuan dan angan2 mane boleh pisah..so kite berangannnn je dlu..tp ni kire hint jgk tuk suami..bahahahaha !

Oke xde ape nk update dah..workstation hari2 aku make sure clear, no filling o surat2 pending..siap dah taip segala detail kerja, folder dsb tuk PA ganti aku nnt..ekekekeke..


kasi cannn selfieee satu haaa ! secara rasminyaaaa, segala gigi besi dah dibuka pada hari ahad semalam (8.3.15) . so no more gigi besi..alhamdulillah !



Pray for mommy Fadh ! 
semoga dipermudahkan urusan bersalin..serius takotnya dan risaunye dalam hati ni kadang xmampu disorok2..harap semuanye selamat..aaminnn





7 comments :

dada said...

bestnyea fadh... semoga sumenyea dipermudahkan yeaa. doakan kte jgk :)

cik fadh said...

in syaAllah dada..hrp mase dada akan tibe..aaminnn

Rina Ellisa said...

Amin Ya Rabb..

Semoga selamat semua nya Fadh :)

Rina sekarang pon tengok barang2 baby, semua nya NAKKKK.. nasib lah husband kawal sikit.. hihihi..

e k i n ♥ y u s r i said...

semoga dipermudahkan fadh

ekin plak xde nafsu nak beli brg2 utk diri sndr...
pikir brg anak je

myrah said...

gud luck fadh..inshaaAllah semuanya akan dipermudahkan.. :)

imm hassan said...

salam kenal..singgah blogwalking,kat sini..

good luck ye bersalin nanti ☺

cik mah said...

Wah2...gigi sudah cantik...hehe...