Pages

31 March 2015

Pregnancy : 9 bulan 18 hari

Assalamualaikum ;)

Dah tunggu hari ni. asik la tnya baby oh baby bile nk kuar..mommy dah sarat rasenye ni tapi kamu xtunjukkan ape2 tanda nk kuar? adakah kamu mmg nk folo suggestion mommy tuk kuar time anniversary mommy sabtu ni bersamana dgn 4.4.2015? janji kuar time tu ea..kalo kamu kuar time tu, kecik2 kamu dah pandai bagi hadiah sgttttt special dkt babah dan mommy..bijakkk sgt ! hehe so babah kene cancel candle light dinner la gitu..haha

Dah tunggu hari ni, mane2 pg orang tnye bile nk meletop? huhu kalo mommy tau bile nk letop, mst mommy eksaited tggu hari tu..tp mommy tatau, jd mommy kata baby xnk kuo lg ni..die nk dok sampai 10bulan agaknyer, much better..haha..

Dah tunggu hari ni, ahli keluarga ramai yang mimpi mommy dah bersalin..1st, nenek kamu mimpi mommy bersalin, xsempat bawak g spital kamu dah kuar dlu..2nd, babah kamu pown mimpi bende yang same..kamu kuar sblom sampai hospital..wahhh senangnye kamu kuar sayang..harap2 mcm tu la mudahnyer tp kalo bole kamu tggu la sampai spital..mommy xnk la kamu bersalin tepi jalan...hehe..pastu maklong kamu pown mimpi mommy dah bersalin..makngah pown same..paling latest atok kamu kol tnye mommy ok x..rupenye atok mimpi mommy bersalin dah..atok kata babynye lelaki, bkn perempuan ! wuahhhh...mommy scan kamu gegirl tau..tp sebarang kemungkinan mungkin berlaku..mommy sedia..mommy xkisah, janji kamu sihat..so semua yang terdekat dgn mommy semua dah mimpi2 mommy bersalinkan kamu, tapi kamu selesa je lg dok dlm tummy mommy ni..mommy jalan pown laju lg..tanda2 langsung xde mcm mommy ni bawak kamu 5-6 bulan je gayanya..senang bawak kamu syg..terima kasih anakku ;)

Dah tunggu hari ni, setiap kali babah bangun pagi tanya knapa hidung mommy xkembang? konon babah kata org pregnant dah sarat bukan idung kembang ke, muke bengkak ke..tapi hari2 die tgok muke mommy maintain je mcm bese..dah mommy plak risau so setiap pagi lepas mandi tnya babah "hidung syg dah kembang belom? kalo belom, belom nk beranak kot..haha..kaki mommy pown alhamdulillah xpernah bengkak lagi..jalan banyak mane pown seharian tu pg mall pg pantai ke, alhamdulillah xbengkak..mungkin lain orang lain kembangnya kot..lain orang lain sakitnya..pagi td pg makan dkt warung, akk tu tnya dah bape bulan, mommy jawab dah tggu hari..soklan akk tu "knape hidung awak xkembang ek? hahaha..soklan cm ni pown ade kan..siap tnya makan ape sepanjang pregnant, hidung xkembang, kaki xbengkak? ehhh tatau nk jawab ape..mmg WAJIB kembang ke? xsemua kan cm tu..adoiii..huhu tp nk terima kasih sgt kt babah sbb babah rajin urut kaki mommy..urut hidung je xpenah..hohoooo

Dah tunggu hari ni, setiap kali tido mlm, confirm mommy akan terjaga 1-2 jam mcm tu..xboleh tido langsung dan perkara yang difikirkan adalah kamu..mommy ni pelik..risaukan yg bukan2..mommy kejut kamu suh kamu gerak..sory ganggu tapi mommy risau kalo mommy terlepas pandang, terlasak tido ke ape ke sampai himpit kamu..ade 1 mlm mommy bangun solat tahajud, mommy tido balik tp xley lena jgk..kejut babah ajak makan roti sapu nutella..air tamar cocoa..dah kenyang bru bole lena..kadang xbngun tuk solat xbngun tuk makan pun, tp mata terjaga je fikirkan mcm2 masalah yang melanda..besar dugaan mommy dan babah sepanjang awal tahun ni..kadang berendam air mata selalu..nasib babah ade..lepas solat jemaah mommy peluk babah erat2 dan nangis tersedu2..mommy harap kamu keluar ke dunia ni nnt, kamu xkan rase ssh hati mcm mommy dan babah..mommy dan babah akan cube sedaya upaya kami bagi yang terbaik tuk kamu sayang..sesungguhnya kamu anugerah Allah s.w.t yang paling tidak ternilai tuk kami berdua..

Dah tunggu hari ni jugak, mommy dah prepare fizikal dan mental mommy..rajin membaca info2 berguna, tp tatau la tersemat dalam kepala otak mommy ni ke x..rajin membaca je..harap berguna nnt..barang2 kamu semua dah get ready..yang mommy xreadykan hanyalah baju mommy nk balik berpantang dkt kampung nnt..mommy lg fikir kelengkapan kamu dlu baru fikir kelengkapan mommy..barang2 mommy tu senang je, nnt suh baba campak je pakaian hari2 tu masuk luggage..haha..ermm mommy dah stop beli barang2 kamu, g mall ke ape ke mommy pandang je..sentuh pown x..tp tu kalo ade babah la..kalo xde babah, mommy terembat jugak selai dua baju kamu..mungkin ini yang dinamakan sindrom mak mak..payohhh !

ermm ermmm xde ape dah mommy nk bebel..feveret mommy sekarang air kelapa muda dan pisang goreng dekat simpang parit melana belakang rumah kita..even muke makcik tu muke masam je setiap kali babah suh belah kelapa muda, tp mommy ttp suke pg kedai die sbb air kelapa sedap, isi bnyak dan lembut..babah kata makcik tu senyum pown muke die ttp gitu syg..hr tu babah bergurau bergelak tawa dgn die pon, same je reaksi je even die ketawa..hehe..

Dan akhir sekali, mommy berdoa semoga mommy dipermudahkan untuk melahirkan kamu sayang dengan selamat dan kamu sihat walafiat hendakNya..aaminnn...in syaAllah jika diizinkan Allah s.w.t, lgi beberapa hari lagi kite jumpa ye sayang, mommy xsabar nak peluk cium kamu anugerah terindah..salam sayang dari mommy dan babah ;) see u soon !




7 comments :

Nuriesya Nadia said...

InshaAllah Fadh , moga semuanya dipermudahkan ye. :)

Rina Ellisa said...

Semoga dipermudahkan segalanya Fadh..

Rina pon dah stop membeli baju2 baby dah sekarang ni bila ada husband kat sebelah.. Tapi kalau husband takde kat sebelah laju je rembat beliiii.. Hahahahha.. sindrom mak mak kot fadh :p

Sama-sama kita tunggu anak kita keluar ye fadh :)

cik mah said...

Moga2 dipermudahkan semuanya...wahh..excited azwa nk tgok bby aunty pulak...

FyzaSaleh said...

InsyaAllah semua ya dipermudahkan. :)

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

orked violet @ SYA said...

bile la mommy ni nak update. long hiatus nih. hehehehe. tgh syok sangat la tuuuu :p

cardbymyan said...

hai

kalau cari idea DIY yg murah & super cute boleh visit blog/ig kami
ada paperbag, sticker, tag & card :)

tq tuan tanah

Our blogshop, cardbymyan.blogspot.com click >>CARDBYMYAN or instagram kami @begkertas. click >>@begkertas


tq :)