Pages

23 November 2015

Naurah dah tumbuh gigi 2 batang

Assalamualaikum...

Jarang betol update progress anak..rajin update kt ig biaselah tp kt blog malas sungguh..kalo xupdate rase rugi sungguh bile nk bace2 eh xde plak bt pos pasal tu dlu..so ni berkelapangan, kite update skit lah..Naurah dah tmbuh gigi 2 batang kt bawah since die masuk 5bulan lg..mule2 kuar titik putih je..pastu titik tu hilang so fikiran time tu eh gigi nk kuar boleh hilang??? bukan gigi lah tu kot..tp seminggu lepas tu rase keras gusi die tajam2 gigi nk kuar..yeayyyy btol la gigi nk tmbuh..tp alhamdulillah sepanjang gigi naurah berputik dan kuar sampai abis, die xdemam xde meragam ke ape..tau2 tumbuh dgn jayanyer je..bile dah kuar gigi 2 batang ni, bile die sengeh ke senyummm ke alahaiii meltingggg mommy tgok tau..comel naa ! rase nk lempangggg..haha



ni feveret die skrg..suke mkn jari telunjuk die..

manissssssssssss..rambut jarang2..bile nk lebat rambut ni dikkk..dah lebat xyah mommy pakaikan headband lg..ahaa

suke menyenggeh je..lempangg kang!

Bile ah ade gigi ni, so segala mainan yg lembut2 tu die xminat dah..die nk bnde yg keras2 sbb die nk asah gigi die..gerammm sgt tau..xngilu agknye..kalo dpt hp aku, die gigit2 smbil trik2 dgn gigi die smpai berbunyi2 die asah tu..gigi tu da la gigi susu, kang di asah2 gaya gitu ade yg patah o sumping plak nnt..mmg cpt2 amik kalo nmpak die dok asah2 gigi die gitu..so yg jd mangsa ofcoz la jari jemari kite..sakit ok bile die ngap sekali tu..mmg smpai ke sudah xberani hulur jari kt die..ade 1 mlm golek2 depan tv then aku tertido..tibe2 die amik jari aku trus die gigit sekuat2 hati, mmg aku terjerit bangun dan rase nk terlibas die2 sekali punye la sakit!!! yg die tgok kite gitu bole senyum ketawa plak...oii anak anak..gerammm mak ko..grrrrr

Kuat makan..bg mkn ape jenis bubur campur sume licin..alhamdulillah..cume kene pelbagaikan lg menu die pas ni sbb takot lame2 die bosan..ibu bekerjaya ni kadang xsempat nk bt mcm2 mix bubur sbb aku jenis masak bubur hari2..bkn smpan stok..dlu puree mmg smpan stok, tp bile dah mkn bubur xsampai hati pulak nk smpan berhari2 bg die mkn sbb aku fkr nasi..kite kalo mkn nasi smlm pown kadang xselera dah kan..so xsampai hati plak nk bg ank mkn nasi yg dah berhari2 walaupun tau bnde tu safe..so gagah la jgk masak pagi2 tu..huuuu..

so itu saja progress setakat ni..eh jap, naurah dah mengesot laju ke depan, rumah kt bahagian ruang tamu dah mcm kubu sana sini pekung mcm penjara..dah mule angkat2 bontot nk bljr merangkak kot tp tgn xnk lurus2 kan lg..cm no tu dik! hopefully perkembangan naurah merangkak lame skit then baru berjalan sbb kite tau kan kebaikan merangkak ni berkaitan dgn motor skill baby..sblom adik baby kuar, hrp naurah dah mule bertatih..jd senang mommy nk hndle nnt..kalo x, xtau la cm ne keadaannye nnt tgah berpantang dgn anak yg baru setahun..wuaaaa xley bayang lahhhh...

k bye!








6 comments :

Rina Ellisa said...

yeyyy naurah dah ada 2batang gigi... :)

sweet je dia smile fadh.. Haishhh nasib la anak rina pompuan.. Klau tak dah booking ni buat menantu.. hihihi..

Areyna said...

Eh naurah nak dpt adik ke...??? Mcm terperasan je pada ayt terakhir itu..hehehehe. tahniah kak fadh...

cik fadh said...

rina : ahahahaha booking awal kene ltk hntaran separuh nnt..nasib baik RA gegirl jgk..haha

cik fadh said...

areyna : haah yang..naurah nk dpt adik..rezeki awal pulak..hehe

cik mah said...

Ala2...comelnyer die...

EZAN IDMA said...

bulat mata naurah . wah nak dpt baby baru tahniah :*