Pages

29 December 2015

Review 2015


Assalamualaikum semua...

30/12/2015 penghujunggggggg tahun 2015..ape yg menarik tuk 2015 ni, xde ape yg menarik selain daripada menjadi seorang ibu kepada seorang puteri yang diberi nama Naurah Arissa...mengandung, melahirkan, menyusukan dan membelai anak yang dilahirkan dari rahim sndiri..syukur Alhamdulillah diberi peluang sebegini dan nikmat apa lagi yang kau dustakan wahai manusiaaaaa...indah cukup indahhh !

mak posing same, ank posing lain...

Posting tuk 2015 terlalu sikit..dlu setahun bole create post ratus2..makin ade tittle makin sedikit dan tahun 2015 ni hanya ada 17 post sajo..hahahha terok mood blogging oiii ! dunia canggih kononnyeee..bahahaha..

Alhamdulillah 2015 dah dilaksanakan dengan izinNya..diberi kesihatan yg baik in syaAllah, family yang melimpah ruah kasih sayang dan rakan2 sekeliling yang baik2 belaka..

Menjadi seorang mommy kepada Naurah Arissa..sicomel yang senang dijaga sehingga usianya mencecah 4bulan, lepas tu dah pndai mcm2 ade je ragam die..huhu..time tido is tido..malam xpernah berjaga kecuali nk susu je..die knal siang dan malam..ade sekali dua je ssh nk tido mlm mgkin ade slek dimana2 tang perot atau diganggu apa2..tp sekarang dah nk masuk 9 bulan..wooooo dah cerdik cmfirm bnyak ragammmm..aku mak yg garang hokeyh..dr dlu pown aku mmg garang dgn bdk kecik..igtkan bile ade anak sndiri, xde la garang sbb konon anak sndiri kan..tp nan hadoooo...haha..tp garang bertempatlah..kadang xdpt nk luahkan marah sbb tau naurah kecik xpaham pape, pastu aku balik yang nangis tersedu2..kahkahkah..bole bayangkan x aku nangis sedu2 smbil buai anak..teresak2 smpai berhingus2..sedih nau2 sbb gerammmmmm nau nau..adoiiiii..kalo rase nk marah sbb badan letih anak meragam..mmg aku cpt2 ckp ngan suami abg amik naurah ni cptttttt sblom mommy jd incredible hulk!..pastu aku masuk bilik aku nangis..kahkahkah lol!



Naurah anak yang manja..sgt manja oiii..mcm mane la nk ade adik ni nnt..die mmg nak akuuuu je..babah die nk jgk tp sekejapan je la pastu balikkkk balikk nk ke aku..tido mlm pown terkesot2 dtg kt celah tiak aku sembamkan muke die..kalo rase terjauh nt die golek2 dtg dkt kite tido rapat2..alahai anak...dlu aku ni teghejallll weyh..hati kerassssss...xsangka ade budak kecik mcm mane kerassss pown aku die ttp nk aku, nk manja ngan aku nk peluk aku..time die main2 nnt dah penat kesot2 lg cari peha aku golekkan kepala die nk baring..manje nau..hahaha..dah ko mak die cmfirmlah die nak ko giler..sape lg die nk nempel..xde la, aku nk ckp yg aku xsangka aku dah jd mak..hahahaha..dlu bdk mane nk dkt aku sbb aku kasarrrr kot..aku suke bdk2 tp bdk2 xsuke aku..lol!

Nak tambah lg xsangka, tibe2 Allah bg rezeki lagi sekali tuk kedua kalinye mengandung..Allahhhh..sungguh aku xpercaya..pada tahun yg sama..skrg aku tengah enjoy my 2nd pregnancy..penat letih mengahhhh nak2 lg kalo naurah meragam..tp Dia bg kekuatan yg luar biase tuk kandungan kali kedua ni..mgkin perhatian lebih kepada naurah tp aku xlupe aku mengandung dan skrg dah cecah 5 bulan pown..naurah pown dah mule meragam nk ade adik mungkin, mmg nk dkt aku je..dah takot dgn org..peramah, tersenyum angkat2 tgn tegur org tp org amik nangis..alahaiiii anak..yg org amik xkan nangis 4 org je..aku, babah die, atok dan nenek..so aku rase lapangggg sgt kalo balik pilah sbb die ade atok die..sgt2 closed dan die kenal sape atok die walaupun kadang xjmpe dkt 2 minggu..dpt la aku rehat skit..kalo x cmfirm menempel je..

kejap je anak dara mommy dah besar..8month+


Semoga anak mommy menjadi anak yg sollehah..aaminnn..kalo pakai tudung kemain pipi tersembol ! rase nk lempang lempanggg !


Naurah dah nk masuk 9 bulan ni baru bawak balik walker ni ke rumah..ni walker rumah atok..aku mmg berat skit nk bg die naik walker awal2 sbb nk die main2 kt bawah dlu sampai die pandai up tangan dan lutot sbb proses merangkak tu penting kan..kalo awal sgt naik walker takot terskip step merangkak..dan alhamdulillah naurah dah mule merangkak dah cume blom move..die teragak2 lg so aku setuju je lah bila atok die suh bawak walker ni balik melaka..senang jgk nk bt keje kt dapur, kalo x mane bole tggal budak ni..bile ade walker ni kt rumah melaka, mulot die bising sgt ke hulu ke hilir..kemain seronok meneroka rumah..


pasni mmg cmfirm memanjat sbb memanjat bdn mommy mmg die dah expert !



kemain nk lepas2 tgn..gmbr semalam


Azam 2015 yang tercapai? alhamdulillah azam ni dr tahun 2013 kot tp tahun ni bru dpt tu pown dah hujung2 tahun bulan 11 ritu uruskan pembelian..mcm xjangka dpt sbb kejap2 tu je trus ltk booking ape semua..ape lg kalo bukan RUMAHku SYURGAku..huhu..syukur sgt2 sbb urusan pembelian rumah dkt bahagian perumahan semua dah selesai, dah sign semua legal doc dkt pej. peguam, pjbt tanah smua..legal fees n so on..rumah pown tegak berdiri dan last aku jalan2 weekend tgok ritu dah siap cat..cume lom bt jalan je lg..tp ikutkan tempoh siap die mac 2017..tp projek ni on awal lg sblom die open kepada org tuk booking..nasib sempat sbb mase tgok tu tggal 4 unit je..fuhhh rezeki saat2 akhir..cume bile bole duduk aku xpasti sbb mmg dlm doc die state jangka siap mac 2017..setahun lg even yg benarnye rumah dah 80% siap pown..ntah xfaham..ikutkan je..so aku anggap aku ade mase lg setahun tuk kumpul duit sblom masuk rumah..bkn skit2 duit nk pakai masuk rumah baru kan..tnya member, paling tidak pown 20k..berpeluhhh dgr..in syaAllah semoga Allah swt murahkan rezeki..aaminn..

Tahun 2015 ni aku jarang sgt pg jalan2..ke luar negara pown x..ikutkan hjg2 tahun ni ade je plan family pg cameron, g kedah tp semua tu aku xikut sbb time tu kandungan aku masih terlalu awal dan aku ade weng2 lg..tp jalan2 JB tu ade la..mane yg dkt2 mampu lah pg..bile ade anak kecik ni, nk jalan jauh mcm fkr 199x..bukan leceh ke ape, tp aku sndiri yg blom ade mood sgt nk jenjalan sgt..tggu naurah besar skit, dah faham baru seronok nk bawak die ke mane..nak2 pulak die 4 bulan aku dah termengandung lg, mmg lg bertmbah malas nk jalan2 sgt..untuk mase yang sekarang, tempat paling heaven adalah rumah mak bapak aku kt pilah je..hahaha so asal weekend je kalo xbalik pilah xsah..kadang balik uma mertua..ha tu je la tmpt2 heaven abiskan cuti...sindrim anak walaupun dah jd mak org! huhu

So review tuk 2015 ni xde ape sgt kecuali Naurah Naurah dan Naurah..kiki..yg benornye xbrape nk igt peristiwa penting yang lain2 tu..sbb yg terlalu teruja hanyalah kehadiran anak semata..sindrom mak mak kan..yang pahit? mstilah ade tp mild mild je..still bole handle dgn izinNya..


latest family photo..wedding bff Ain Dolah..mommy perot 5bulan mmg xnmpak lg..haha

Azam 2016? oke untuk tittle mak mak ni, aku dah xlist kan azam lg dah mcm zaman anak dara dlu..sbb time anak dara kite lone ranger kan so ape kite nak kite capai satu2 kite plan satu2..so bile dah berkeluarga, dah xfikir untuk diri sendiri,,semua fikiran adalah bersama..in syaAllah semoga jadi isteri, ibu dan anak yang baik dan semakin baik lg dr sebelum sebelum ni..perancangan keluarga pown step bu step..cume doa yang xpernah miss 1 je, semoga suami memperoleh kerjaya yg terbaik dlm hidupnya b4 menginjak ke umur 30 tahun depan...aaminnn aaminnn ya rabbalalamin..


ok welcome 2016!!! i'm ready in syaAllah to be mother of TWO ! hahaha






No comments :