Pages

03 August 2015

Syawal Kedua & Ketiga 2015

Assalamualaikum..

Aku perasan blogging dah semakin hilang sengatnye la skrg kan..mcm xsyokkk dah..mgkin xmampu bersaing dgn medan social lain yg lebih pantasssss like IG dan twitter...huhu tp xkisahlah, aku ttp suke sayang cinta tuk berblogging walaupun semakin senduuu dan malassss..

Jom kisah raya kedua plak..raya kedua kami 4 beradik sume dah berkumpul..alhamdulillah dgn izinNya..dan kami rancang tuk bt doa selamat skit dan makan2 tuk sedara mara belah ayah sume dtg..belah mak sume jauh2..mmg dah niat kami adik beradik gitu sbb tuk pertama kalinya jgk akk aku balik lepas bersalin ritu dan kami dpt himpunkan 3 sepupu yang lahir pada tahun 2015 ni..Naurah Arissa (8 April 2015), Ariana Solehah (23 Jun 2015) dan Muhamad Aqif Qayyim (29 Jun 2015)..sebelom ni cucu sorg je smpai dah 2tahun si aqil qayyum tu bermanja2 dgn atok nenek pakcik makcik die sume, then amik tahun ni sekaligus 3 kuar..so aqil qayyum dah turun takhta manjanye..huhu


1st time sume berkumpul, time nak mandikan sume kene ikut turn, tunggang langgang uma atok dgn melalaknye sorg per sorang..haha..Naurah jgk taiko besar..yeahhh tangan ke atas menunjukkan betapa heronye die sbb die dah 3bulan, mandi bukak baju xnangis2..yg lain baru 25 hari bkak baju je sejukkk then nangis kuat2..haha



da siap2 mandi, kumpulkan aturkan tiga2 tu..sunyi sepi rumah sbb masing2 dah lelap..dari kiri Naurah, Solehah dan biru tu Aqif..style tido same je baby2 ni kan..kaki tuuu..



Bile ramai2 dah berkumpul mmg ngadap dorg bertiga ni je lah yg syok sgt tido xsedar ape dah..abg ngah tgah bace2kan skit hrp anak2 sentiasa dilindungi olehNya..

Naurah time ni da pndai mengiring..bile tido racau2 kaco jiran sebelah tu, bile jiran sebelah terjaga die ek2 kene yg sebelah lg..nasib baik sebelah lg tu jenis xapik org..die tidooo je lantokkk la org keliling ni..aku nk tidoooo..hehe

menu malam tu, bihun soto bakso, ayam kampung masak lemak cili api dan ape lg ntah xigt dah sbb yg amik alih dapur hr tu mak, ayah,, abg sulong dan suami..aku dan kak ipor xtertolong sbb melayankan anak masing2..haha...alhamdulillah selesai dan dpt jmpe semua pakcik makcik sedara sepupu sepapat..



*
*
*


Raya Ketiga 2015

Mengikut plan hari raya ke-3 balik kg Muar belah mak pulak..so siap2 pakai balik baju raya pertama masing2 sbb nk amik gmbr kt studio kononye..tp maklumlah masing2 dah beranak ni mmg mase agak tidak terkawal lg dah, 1st time parents kan..kelam kabut padehal ank baru sorg..dgn atok nenek skali kelam kabut..so kite bergambar dkt rumah je la ea..lawo pe background tuuu..haha



nk letak gambar full semua menantu ade, dkt kamera gabak..malas nk trasfer..so kite ade gmbr ini je dlm hp..haha eh adik bongsu aku yg dok terjelepok kt bawah tu lom kawen lg, die pegang ank kedua abg aku..akif..

Atok dan nenek tersayang ;)

dlu sorg, skarang 4 terus..yg aqil qayyum tu bt muncung itikkk..ee gerammm, da ade makin nakal die..xdpt kawal dah..sian asik kene marah je..haha


1stly, Family abg dan the only kakak ipar bersama 2 hero mereka..aqill qayyum dgn monopod die..grrrr dan aqif qayyim yg behaveeee,,

2ndly, Family kakak and the only abg ipar with her newborn daughter Ariana Solehah...mase ni kak ipar ngan akk masih berpantang lg tp kemainnn masing2 melawoo ! 

3rdly my small family with our daughter Naurah Arissa yg crancky xmo amik gmbr..grrrr

 Ulang tayang lagi dgn atok nenek plak..owner blog gmbr kene lebeyy..haha

settle posing2 then ayuh le gerak ke Muo..





budak kuat kerot, kuat nyegih...

Balik muar dah rayau2 mmg xkoser la nk amik2 gmbr lg..keje makan je pastu pot pet pot pet..tp ramai sepupu belah mak xdpt jmpe sbb xbertembung timing yg same2 sbb masing2 bnyak hala tujunyer..huhu..sekian cter raya tahun 2015 ni..

malas nk up cter raya lagi dah..cukop leee ni jeee tuk kenang-kenangann..


nota kaki ; sampai skrg baju raya hntr tempah xsiap2 lg..;(