Pages

15 February 2016

Bile makmak emo




Mase taip ayat ni, air mata leleh kemain...mcm syahdu sgt rase sbb renduuuu sgt dkt anak dara sorang ni..boleh? hahaha..

Yes i admit mmg makin dekat hari kadang rase jauh dgn naurah..mggu ni dah masuk 28week dan naurah baru 10bulan++..sedih kenang die kecik lg nak ade adik dah..aku rase Tuhan bg aku rezeki awal sbb die nk aku faham keadaan mak aku dlu kot sbb aku dan kakak aku pown lahir selang setahun..beza tarikh lahir pown 8hari je..so now aku faham knape dlu mak aku rase sedih sgt bile dpt tau aku ade dlm rahim die sbb fikirkan kakak aku kecik sgt lg..tp aku dah redho dan skit pown xrase ralat dgn yg ada dlm rahim malah xsabar2 nk tunggu die keluar lg 12minggu nk bau syurga lg..

Naurah lately ni manja sgt2 mcm faham die nk jd kakak xlame lg..ade adik yg bakal ganti tempat die..die dgn aku xnk renggang langsung..hari2 panjat perot mommy..golek2 atas perot mommy..kamcing sgt die dgn yg dlm perot ni..ritu dah pg scan 4d, so mmg btol la naluri aku kata kakak kamcing sgt dgn yg dlm perot ni sebabbbbb?? hahahaha in syaAllah..

Now dah nk masuk 28weeks..jarang update pregnancy kali ke2 ni sbb mood blogging mmg kelaut sgt..tp in syaAllah setiap progress igt dlm otak..kali ni baby mmg kuat sgt move since 24w..seingat dlu mase naurah 28w xde la lasak nau dlm perot ni..tp yg ni, time tidooo lameeee jgk, time berjage pown lame dan time die kuat move adalah pada waktu malam..mcm dah nmpak rentak die bile kuar nnt..adoiii dik harap awak kuar nnt mcm kakak awak mase lahir..even siang tido, malammmm tetappp jgk tido sbb hari dah malam WAJIB semua tido..huhu..mommy hari2 doa harap adik baby nnt behave mcm kakaknye dlu..bole kire wktu die meragam nk tido..yg lain mmg mommy dpt beauty sleeping sgt bezanye Allah swt xkasi sgt sleeping beauty sbb every 2hours mommy kene pam susu tuk kakak sbb kakak xnk direct..wuaaa!

Dan lg 1 hrp sgt2, proses melahirkan kali ni normal tanpa bantuan alat sbb teringin sgt nk bonding dgn baby sejurus selepas melahirkan..nk breasfeed directly..mase naurah dlu last minit vacuum then after deliver baby trus masuk nursery..so bonding selepas melahirkan tu xrase..nk sgt fully breastfeed 2nd baby ni..harap mencurah2 lah rezeki susu ibu tuk anakku..aaminnn aaminnnn...nak yaAllah nak sgt ! Kau perkenankanlah doaku ini..

Daddy's girl !

Skit mase lg mmg berjalan sbb mmg dah kaki meniti memanjat skrg..suke lepas tangan beberapa saat pastu keceperzzzzz jatuh..naik walker bukan berjalan lagi dah tapi berlariiii kemain..kalo merangkak, menuju2 je pg..risau btol tersungkur sbb gigi dah bnyak..aih

ritu c/up 10 bulan berat die 8.1kg je sbb baru elok demam direct seminggu..alahaiii kuat makan tapi halusss je..xpe sayang, janji sihat alhamdulillah..gigi atas 4 batang kuoo sekali serentak..tp risau la gigi atas yg utama tu jarak skit..bole rapat x nnt bile gigi dah penuh? tolong jawab bg yg ade experience..huhu...


mase buat family day dkt janda baik, sempat lari bawak atok nenek dan naurah naik genting highland..1st time naurah naik cable car..nasib baik xjakun..die seronok kemain..



Naurah wif her finger's food..die kuat makan, xbole tgok org makan so mommy gigih bt finger's food die supaya die xkaco org mkan..weekend bawak mkn kenny's rogers, menjerit2 mntak suapkan mkn..nasib ade bawak bekal biskut roti die, sekejapan je abis jerit lg..bg buah2 KR plak..bg besar cm ne pown pndai die kunyah simpan peram then telan skit2..abis jeritttt lg..smpai cina blkg tu pelikkk tgok anak aku makan dasyat nau..bru 10bln tp mkn mcm dah 2tahun..xpe selagi die masih ade mood makan kite layan je tp berpada la kan..kang sakit perot maknye jgk ssh hati..smlm jgk try bg yogurt+pisang..berdebushhhh prott prott time die berak..adoiiii..kuat mkn kuat berak! 

Update pasal mommy plak, so far mommy ok wif this tummy cume cpt mengah la skrg sbb nk hndle anak bagaikan..dan syukur pregnant kali ni pown, muke bersih xde jerawat..hehhehe..alahan pown sgt2 mild..berat agak memberangsangkan kenaikannyer..dlu 1bulan 1kg..last c/up 2minggu naik 2kg..omaigod! hrp xkene minom air gula lg..c/up still 2w sekali..letihhh tp layankan je la even HB dah naik 10.6 tp this week dah masuk 28w so mmg dah kene c/up 2w sekali dah pown dkt KK..mmg catat sejarah la dr awal pregnant smpai hjg c/up 2mggu sekali even xde masalah yg terok..hnya sbb HB 10.3 je awal2 dlu..adoii..


Penutup dengan muke makyong 27weeks..baby bump jarang2 amik sbb kembang lahhh..haha..sekiannnnn semoga ketemu lagi..



No comments :