Pages

17 April 2016

Naurah Arissa Turn 1 Birthday Party


Assalamualaikum..

Alhamdulillah Naurah Arissa dah pon masuk usia 1 tahun 8 April 2016 yang lalu.  Untuk sambutan tahun pertama ni awal2 dah bgtau suami nk celebrate besday die sbb xlame lagi nk jd kakak dah so mmg nak raikan Naurah dan happykan die sbb nnt ade adik sume dah kene share kan so kali ni nk special tuk die..lagipon kami suami isteri belum berkesempatan nk bt aqiqah Naurah lg..nk buat asik tertangguh dan mungkin belum rezeki lg..niat nnt adik kuar buat sekali kenduri..in syaAllah harap dimurahkan rezeki..aaaminnn..

Syukur jugak sbb Naurah mmg mendengar kata sbb aku suh die cepat jalan bile masuk setahun nnt..mmg betol mlm sblom ulang tahun die, die mmg bertapak lebih 10 langkah..yaAllah mak bapak mane xteruja..sblom ni bertapak jatuh bertapak jatuh die cm takot2..tp masuk je setahun die btol2 show off abis die dah bole jalan..skrg lepas 10 hari ulang tahun xpayah ckp la, lajuuuuu ke sana ke mari sampai penat plak aku nk ngekor die dah..rajin berjalan, ye la baru dpt kaki kan..alhamdulillah bagi aku progress Naurah semua mengikut usia..cpt atau lambat mesti dapat jgk..budak2 semua progress lain2 kan..ni buat invitation simple2 je nk ngajak org..Naurah 17 hari mase photoshoot ni..alahaiii xsabar nk tggu adik naurah kuar tecikkkkk mcm ni bau syurgaaa !



Untuk persiapan birthday Naurah ni aku invite sekali anak buah pertama Muhammad Aqil Qayyum tuk celebrate die masuk usia 3tahun sekali..birthday die hjg bulan 3 so xjauh beza jd jom potong kek sesame..then doa selamat sekali tuk aku nk bersalin kedua ni..planning nk DIY sndiri candy buffet so sebulan sblom dah gigih google sana sini..tuk backdrop sume amik dr google je banyak design printable free kan so pilih tema rainbow then print out je..sonangggg! then tuk atas table beli la mcm2 candy yg warna warni supaya nmpak ceria.  Isi dalam balang2 jernih yg gigih aku selongkar almari mak aku tu cari..mesti nk balang kosong jgk..nasib ade..haha so hasilnya????





tadaaaa!! jadi la kan simple2 gini je..igt senang ke boyot2 sarat2 dgn perot 36weeks ni buat semua ni sorang2 tau..eh suami ade la tolong panjat dan gantungkan huruf2 tu..huhu ade plak huruf2 yg ilang saat2 akhir..so tampal ape adeeee je le..xkoser mak nk print out lg..kek dua2 tempah dkt ig ohsedapnya . ni member skola..kek die mmg superbbbb sedappp !


Rainbow cake cheeseeee...sedap nk tergolek rase..
Amber Robocar Poli tu mmg nak sgt tp at the end mase majlis kene rembat..sedihhh ok!

Kek abg aqil..die nk tobot, filling choc mmg marvelousss abis..xnyesal tempah dkt tiha!

Besday girl! pedulikan muke mak yg melebau tu..fokus pade besday girl yg blushing tu..ececehhh..
ramai kata aku make-up kan naurah..eh xkoser mak..ni sume kuasa OPPO F1 selfie expert okehh..hahahaha

amboiii kemain dpt pelepasan mkn candy..abis sebatang tu die telan..tuk make sure die behave dan xmerengek2 bile ramai org, terpaksa upah mende alah ni..naurah dan atok mane bole pisahhh..





Happy Birthday Princess Mommy dan Babah ! mommy yg potong kek..naurah xkoser nak layan..she stick with her candyyy ! arghhhh

Family Potraitttt..
ececehhh..tema merah makngahhhh...
orang kata perot aku kecikkkk..eh dokk aih dlm gmbr je tu..
depan2 gabakkkk okeh..haha

gambar goodies xsempat amik..ni mak aqil tempahkan..
dalam ni isi air kotak, choc dan lolipop je..

Alhamdulillah selesai semua dan berjalan lancar..makanan lain tempah laksa johor then goreng bihun..roti jala, kuih muih dan ade la beberapa mkanan lain makyong xsempat usha..laksa johor ramai kata sedap dan mmg licin..nasib la dpt rase sesudu dkt member..bole repeat order lg tuk next majlis..in syaAllah

Terima kasih adik beradik, saudara mara dan kawan2..Naurah bnyak sgt dpt mainan, baju2 dkt 7-8 pasang jgk (save duit mommy raya ni, haha!) dan duit..duit2 semua mommy dah selamat simpan dalam tabung haji naurah..tapi hadiah paling win comfirm lah dari Atok dan Nenek ! 


kemahennnn posing dengan beskal dieee !


Doa mommy dan babah semoga Naurah Arissa menjadi anak yang solehah, baik budi dan sentiasa menyenangkan hati mommy babah dan semua orang..aaaminnnn..

Naurah jadi kakak yang baik tuk baby nnt tau..lg beberapa week je adik nk kuar..die dah sgt faham mana baby??? die akn pndang perot puk2 perot mommy..sayang baby, die akn ltk kepala kt perot..cerdik sgt !!! ade mase jalan laju2 punggggggg perot mommy..pehhhh senak ok noghahhh !! sabo je laaa..

ade belikan die bantal rabbit dkt kaison..name pillow tu aku letak mimi..
she's like it so much!

bile tnye mane mimi nnt die pndang mimi then g amik..suh "sayang mimi", nnt die bum kt mimi..lame2 immune la step tu kt die


BUT

bile kite minta naurah comeeee sayang n kiss MOMMY 

she's go to her mimi n peluk mimi!!!!

caitttt ! mimi dan MOMMY is different Naurahh..rase nak bakau mimi !

wuaaaaa! dlu mimi xde naurah kenal mommy..mimi ade she's confused..
kene tukar name mimi tu jadi PAK ATAN lah gini!!!